"zagubione" ikony w start menu

• 8 Odpowiedzi
  • 2584 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

"zagubione" ikony w start menu
« dnia: Kwiecień 12, 2010, 09:44:46 »
Witam,

Po instalacji kilku użytecznych programów (m.in. cookies home tab, bsb tweaks) "zniknęły" mi wszystkie ikony w menu start (zostało tylko dzisiaj). Programy mogę oczywiście dalej uruchamiać, ale muszę np. dodać je do szybkiego uruchmamiania w cookies ht.
Przypuszczam, że rozwiązanie jest banalne, ale nie umiem sobie poradzić (ani znaleźć nigdzie odpowiedzi - szukajki na pdaclub, xda i google meczylem:)

pozdro
Marek

PS. Zaskoczyła mnie również Manila, która z niewiadomych dla mnie przyczyn przez pewien czas zmieniła język na angielski, po czym pewnego pięknego dnia wróciła do polskiego.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 09:55:43 wysłana przez wlooo »

Odp: "zagubione" ikony w start menu
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 12, 2010, 13:03:41 »
Parę dni temu miałem dokładnie taki sam przypadek. Zrobiłem soft reset przy pomocy BSB Tweaks i po tej operacji na ekranie została tylko ikonka Today (z racji tego że i język Manilii się zmienił). Tutaj na forum dowiedziałem się jak przywrócić język polski, natomiast do teraz nie udało mi się zgłębić natury/przyczyny tego zdarzenia ani też sposobu na przywrócenie urządzenia do poprzedniego stanu. Pomógł hard reset...

Pozdrawiam...
DJ NeoN

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2010, 13:23:56 »
U mnie nie tyle ze poginely konki w menu start co 2 z nich stracily swoje "przypisanie". tzn zamiast htc calendar (ikonka kalendarza) mam dobry opis ale ikonka zmienila wyglad na taki windosowy... podobnie mam z ikonka music :/
Ktos mi radzil zeby wyczyscic jakis katalog...ale nic to nie dalo...
Z drugiej strony chcialem zrobic skrót z paska today i wkleic go do menu start...do dzis mi to nie wyszlo....
Samsung Galaxy S III w wersji niebieskiej :)

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2010, 14:32:08 »
Wklejanie do folderu menu start nic nie daje - próbowałem, w rejestrze nie grzebałem - za cienki bolek ze mnie.
Hard reset mi sie nie chce robic, chociaz coraz bardziej mnie irytuje, ze nie umiem tego problemu rozwiazac.

Pisalem na xda do Cookie Monster - myslalem ze to "wina" cht, a wyglada na to ze to bsb tweaks.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 15:25:48 wysłana przez wlooo »

*

Offline arfi

• 6
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 24, 2010, 16:10:39 »
I jak? Udało ci się 'odnaleźć' brakujące ikonki. Czy konieczny był HR? Jeśli tak, to co po ponownym wgraniu BsB? Mam to samo niestety, i nie wiem gdzie szukać przyczyny.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 26, 2010, 08:41:22 »
Hehe, wstyd przyznać, ale w dalszym ciągu jestem bez menu start  :S
Wydaje sie że jedynie HR, ale ciągle "nie mam czasu"

*

Offline arfi

• 6
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 26, 2010, 11:45:40 »
Hmm. Te kilka minut na HR można znaleźć, tylko skąd pewność czy po ponownej instalacji BsB sytuacja się nie powtórzy? Ja też czekam aż ktoś wymyśli coś mądrego. Do jutra, bo odbieram nową kartę i pewnie nie wytrzymam tylko zresetuję.

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 07, 2010, 08:56:20 »
Też mam ten problem. Ewidentnie po BSB Tweaks.
Czy ktoś już sobie z tym poradził bez Hard Reset?

*

Offline Barmanix

• **
  • 195
  • Tekst osobisty
  • Sprzęt: HTC HD2, Galaxy SIII
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 07, 2010, 11:32:08 »
Hmm. Te kilka minut na HR można znaleźć, tylko skąd pewność czy po ponownej instalacji BsB sytuacja się nie powtórzy? Ja też czekam aż ktoś wymyśli coś mądrego. Do jutra, bo odbieram nową kartę i pewnie nie wytrzymam tylko zresetuję.

Kilka minut na hard reset...? Taaa potem kilka godzina na ponowne przystosowanie telefonu... nc.

Nie wiem czy to pomoże, ale jest taki program do zarządzania ikonkami, nazywa się :" JSPA Program Manager v3.1 " .

Leon i Antek w jednym stali domu.