"Interface" wysyłania sms...

• 5 Odpowiedzi
  • 1294 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

"Interface" wysyłania sms...
« dnia: Kwiecień 25, 2010, 13:46:21 »
używam HD2 od grudnia, w tym czasie przetestowałem/używałem kilku romów.
Prawie w każdym był inny "interface" wysyłania sms. W nieaktualizowanym ostatnio HolyGrail, bylo okienko z ikonką wyslij,  dodatkowo liczyło znaki w sms.
Teraz w Energy Rom (najnowszym) jest jakoś biednie - przycisk wyślij i mało miejsca na wpisywany tekst. Poza tym kliknięcie na all messages - w jednym przypadku (energy) przechodziło do obsługi/wyświetlania sms w "emailowym/outlookowym" stylu - to akurat mi sie podoba. W HolyGrail'u znowu ta opcja pozostawała w jakimś innym wyglądzie, lista odbiorców z możliwością wybrania wątku rozmowy z konkretną osobą...

I mam zgryza, czy to w jakiś sposób jest konfigurowalne, czy po prostu to inne wersję modułu/programu do obsługi sms. ale czy inne znaczy gorsze,
bo podejrzewam ze ten nowy energy używa nowszych buildow. 

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 (hypnosis V 6.0.0)
Odp: "Interface" wysyłania sms...
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2010, 21:19:09 »
Wydaje mi się, że najlepszych odpowiedzi na te pytania, udzielili by ci autorzy tych ROMów, bo to wg ich upodobań jest zorganizowany jak to nazwałeś "interface wysyłania SMSów".

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2010, 22:26:33 »
no bo nie jestem specjalista i nie wiem czy to o co pytam to HTC Messaging?
tak czy inaczej pozostaje pytanie - czy to kwestia ustawień (rejestr +...)
czy po prostu inne wersje....  i czy np. jest to do podmiany - oczywiscie w granicach kompatybilności w gotowym wgranym do telefonu Romie

*

Offline rozmowca

• 39
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 25, 2010, 23:05:25 »
Teraz w Energy Rom (najnowszym) jest jakoś biednie - przycisk wyślij i mało miejsca na wpisywany tekst. Poza tym kliknięcie na all messages - w jednym przypadku (energy) przechodziło do obsługi/wyświetlania sms w "emailowym/outlookowym" stylu - to akurat mi sie podoba. W HolyGrail'u znowu ta opcja pozostawała w jakimś innym wyglądzie, lista odbiorców z możliwością wybrania wątku rozmowy z konkretną osobą...

NRG w swoich ROMach (Enegry) nie integruje sms z Manili, jest osobno do pobrania jako CAB, inni Kucharze integruja jako domyslny klient sms.

poza tym jak masz klienta z Manili to np poprzez BsB Tweaks mozesz wlaczyc sobie ikonke wyslij w okienku edycji smsa.

jakby co podaje linke:

http://www.energyroms.com/Addons/NRGZ28HTCMessagingClient(AllSense2.5ROMs).cab

pzdr.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 25, 2010, 23:09:34 »
ok, bardzo dziękuje za podpowiedź... powinienem doczytać w wątku na xda, ale one czasami straszą rozmiarami :/

kurcze link nie dziala, choc mozna wejść przez http://www.energyroms.com/Addons/
a na stronie glownej:

EnergyROM

Currently we're busy building a new website.
This website will be the official website regarding EnergyROM's which are made by NRGZ28.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2010, 23:14:27 wysłana przez Yanks997 »

*

Offline rozmowca

• 39
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 25, 2010, 23:14:07 »
kurcze link nie dziala a na stronie glownej:

sorry, blad kredy :)

http://www.energyroms.com/Addons/