Warszawa - kiedy następne?

• 2327 Odpowiedzi
  • 290581 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zolty4

• 434
Odp: Warszawa - kiedy następne?
« Odpowiedź #600 dnia: Grudzień 14, 2007, 22:49:52 »
Witam.
Właśnie dzwoniłem przed chwilą do VaBene by potwierdzić rezerwację. Wszystko jest O.K., czekają na nas jutro o 18_00 i mamy dla siebie dwa stoliki zaraz na prawo od wejścia.Grzegorz
Sprzęt: Był MDA1 był Acer n50p,była Nokia LD-3W+była Nokia 6630,była Nokia N95 jest 2xMotorola F3 + jest GlobeSurferII + jest Kaiser + znowu było MDA1 + jest Nokia n82 + jest Nokia E51+ jest Asus 901(4+64GB) i karta SDHC 32GB,Lenovo G500, Toshiba Encore

*

Offline Lingis

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact III
« Odpowiedź #601 dnia: Grudzień 14, 2007, 23:02:23 »
jakubd:  szkoda, chodzilo mi o mono, bo moja jest  _strasznie_ cicha :/ i do tego niewygodna :/

Zeby nie bylo totalnego off-topu, wezme Universala z WM6 Buisness Videocall :P
[Wczesniej HTC Uniersal,  T|E,  n560, h5450, h1940, P910i. IIIxe]

*

Offline MN

• *
  • 55
  • Sprzęt: MDA Vario II WM6
« Odpowiedź #602 dnia: Grudzień 14, 2007, 23:09:45 »
Jeżeli uda mi się dotrzeć to zabiorę słuchaweczki Jabra BT8010. Naprawdę spoko sprzęt.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #603 dnia: Grudzień 15, 2007, 11:01:37 »
Lingis: Zainteresuj się dowolnymi SonyEricsson - nie koniecznie tymi największymi i najdroższymi. Głośność zawsze była normalna - w przeciętnym samochodzie przy 130km/h da się spokojnie rozmawiać. Oczywiście przy normalnym słuchu i po założeniu na ucho dominujące (o tym wielu ludzi nie wie).
[NO OFTOP MODE ON] A ja nie zabiorę tym razem jak zwykle laptopa, już w pełni skończonego Vaio na SSD, Hermesa, BlueAngela, PSIONa, SimPADa, kart pamięci i słuchawek różnistych do testów.[NO OFTOP MODE OFF] :)
PS: może powinienem od razu przygotować listę, czego nie zabiorę na następne spotkanie? :) Ale myślę, że raczej będę.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #604 dnia: Grudzień 16, 2007, 12:02:24 »
po wczorajszym spotkaniu data następnego została orientacyjnie na 19 stycznia, czy wszystkim pasuje?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline scorpio

• *
  • 95
  • Sprzęt: HTC DESIRE, SAMSUNG OMNIA II, HTC DIAMOND
« Odpowiedź #605 dnia: Grudzień 16, 2007, 16:03:47 »
Mi jak najbardziej tak.

*

Offline gawron

• 21
    • Piotr Gawrysiak
  • Sprzęt: teraz HTC Wizard, HTC Athena, kiedyś Psion 5, Psion 3
Warszawa - Laboratorium BRAMA - potencjalne miejsce na spotkania
« Odpowiedź #606 dnia: Grudzień 18, 2007, 22:48:31 »
Od niedawna PDAClub współpracuje z Laboratorium Badań i Rozwoju Systemów i Aplikacji Mobilnych (Ufff...) BRAMA. Rzeczone laboratorium (http://brama.elka.pw.edu.pl) to wspólne przedsięwzięcie ERY i Politechniki Warszawskiej; z samej współpracy jak na razie niewiele wynika (pierwszą pewnie rzeczą która wyniknie będzie test HTC Athena, który właśnie piszę, obiecałem Jakubowi skończyć przed świętami i pewnie jak zwykle się nie uda, ale postaram się żeby za bardzo się nie opóźnił :-) ale mamy nadzieję, że coś się w przyszłości uda razem zrobić. Natomiast jedną z rzeczy, które na pewno można zrobić jest wykorzystanie pomieszczeń labu na warszawskie spotkania klubowe. Oczywiście to nie to samo co spotkanie w jakiejś miłej knajpce, ale czasem może być przydatne (BRAMA ma sympatyczną salkę konferencyjną z projektorem, dostępem do sieci LAN/WLAN, posiada testowe karty SIM z nieograniczonym - tj. darmowym - dostępem do transmisji danych w sieci Ery itp.). Lokalizację poddaję zatem pod uwagę jako potencjalną :-), a niezależnie of course zapraszam do odwiedzin - z tym że lepiej się zapowiedzieć odpowiednio wcześniej mailem.

Namiary kontaktowe - Piotr Gawrysiak (organizacyjnie były szef BRAMY, teraz mam na wizytówkach "Spiritual Advisor" :-), pgawrysiak@supermedia.pl

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Warszawa - Laboratorium BRAMA - potencjalne miejsce na spotkania
« Odpowiedź #607 dnia: Grudzień 18, 2007, 22:56:04 »
a jakie są ceny takiego spotkania? czy jest jakiś dostęp do bufetu/baru?

wątek ten scale z obecnym wątkiem o spotkaniach w wawie

*

Offline gawron

• 21
    • Piotr Gawrysiak
« Odpowiedź #608 dnia: Grudzień 18, 2007, 23:04:01 »
a jakie są ceny takiego spotkania? czy jest jakiś dostęp do bufetu/baru?

wątek ten scale z obecnym wątkiem o spotkaniach w wawie

:D Darmowe. Z baru kawa i herbata zapewniona, ostatnio nawet udało się nabyć ekspres ciśnieniowy :-) (zależy oczywiście ile osób by się zjawiło, to w końcu jednak Politechnika, budżetówka ... ;-). Inny catering to już gorzej, zawszeć można uskutecznić składkę, a jak akurat w budżecie labu zostaną jakieś pieniądze to pewnie i coś się da dorzucić...

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #609 dnia: Grudzień 18, 2007, 23:07:53 »
hmmm...ja jestem za, ale nie ja tutaj decyduję. Trzeba poczekać na wypowiedzi reszty klubowiczów uczęszczających na spotkania.

*

Offline gawron

• 21
    • Piotr Gawrysiak
« Odpowiedź #610 dnia: Grudzień 18, 2007, 23:10:32 »
hmmm...ja jestem za, ale nie ja tutaj decyduję. Trzeba poczekać na wypowiedzi reszty klubowiczów uczęszczających na spotkania.

Jasne że tak - w końcu to tylko propozycja. Zresztą, przypuszczam iż atrakcyjna raczej nie każde spotkanie, ale na takie, na których przydatna byłaby jakaś "infrastruktura" typu projektora itp.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #611 dnia: Grudzień 18, 2007, 23:16:07 »
poczekajmy aż się reszta wypowie - następne spotkanie mamy ustawione na 19 stycznia.

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #612 dnia: Grudzień 19, 2007, 00:49:00 »
Ja skończyłem Elkę na PW i co prawda nie byłem tam ze 4 lata, ale mam kolegę na anglojęzycznych. Gdzie BRAMA dokładnie ma swoją siedzibę to nie wiem, ale pewnie to Telekomunikacja, więc 4,5-te piętro, skrzydła bliżej Polnej. Wady wszystkich spotkań uczelnianych są dość oczywiste: sztywniejsza atmosfera akademicka (może odstraszyć młodszych co poniektórych), odpada zjedzenie czegoś pomiędzy PDA, o wypiciu drinków procentowych nie wspominając (zakaz odgórny jest chyba, ale w Amplitronie to się podpijało z własnej puszki), budynek zamykają chyba w okolicach 22, choć nie wyrzucają siłą, a i potem wypuszczą, jak znajdzie się ciecia.
Podsumowując: Jest to fantastyczne miejsce na spotkania bardziej sformalizowane, a takie propozycje padały kilkakrotnie. Przynajmniej nie zapłacimy jak za zboże za miejsce. Mam od razu pomysł na kilka krótkich mini-wykładzików z pytaniami i prezentacjami do użycia na takie spotkania.
Natomiast jako miejsce "luźnej wymiany myśli i innych dóbr przy pifku" to jednak knajpa jakaś jest skuteczniejsza, bardziej neutralna, choć jako taka może mniej przyjazna pod względem technologicznym (prąd/internet/inne).
Jeżeli coś, to ja proponuję trzymanie się standardowych zjazdów klubowych "w klubie" i organizowanie od czasu do czasu imprez BRAM'owych.

PS: myślałem nawet nad bliższym kontaktem z BRAMA, ale jako człowiek z zewnątrz (już nie student ani nic powiązanego) nie bardzo mam skonkretyzowaną siłę przebicia w tym kierunku.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Lingis

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact III
« Odpowiedź #613 dnia: Grudzień 23, 2007, 00:21:58 »
Szczerze wątpię, żeby projektor przydał się na którychś spotkaniach, chyba, że do oglądanie jakiegoś filmu  :grin:
Sobota wieczor siedziec na uczelni zamiast w barze...  :-|

Ja byłbym jednak za tym, żeby spotkania klubowe (typowo klubowe, jak bylo do tej pory) byly jednak w knajpce.

Ale nic nie stoi na przeszkodzie, zebysmy poza spotkaniami klubowymi organizowali spotkania bardziej ... naukowe (?!?), coś na kształt ... "kółka naukowego". Można by razem jakies testy napisac (jakby ktos mial akurat Advatage lub Shift'a do testow na przyklad  :grin: ), potestować jakies sieciowe gierki/programy lub po prostu trzasnąć jakiś mini wykład (było już taka propozycja?). A jeśli byśmy nakłonili dodatkowo Erę do współpracy, można by wycyganić parę egzemplarzy do testow (Play mial 10k testerow :D). W końcu bawilibyśmy się u nich w "domu" :D

[Wczesniej HTC Uniersal,  T|E,  n560, h5450, h1940, P910i. IIIxe]

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #614 dnia: Grudzień 23, 2007, 10:15:32 »
powiem tak...nagranie testu "na żywo" to bardzo ciekawa sprawa, nikt wcześniej czegoś podobnego nie popełnił na spotkaniu. Jeśli udałoby się Nam znaleźć osobę/firmę która wypożyczy sprzęt w celu sprawdzenia jego możliwości to wtedy takie miejsce jak najbardziej byłoby idealne. Jeśli jednak chodzi o zwykle spotkania klubowe, to raczej dobra knajpka stanowi najlepsze rozwiązanie.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #615 dnia: Styczeń 09, 2008, 22:54:03 »
odgrzewam temat: spotkanie było ustalone na 19 stycznia, nadal aktualne?

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #616 dnia: Styczeń 10, 2008, 12:47:17 »
Chyba raczej na pewno tak :)
Ja jestem, sprzęt już grzeję :)

*

Offline zolty4

• 434
« Odpowiedź #617 dnia: Styczeń 10, 2008, 12:49:31 »
Może więc poprosimy o wstępne deklaracje obecności, jak na razie są juz trzy . Grzegorz
Sprzęt: Był MDA1 był Acer n50p,była Nokia LD-3W+była Nokia 6630,była Nokia N95 jest 2xMotorola F3 + jest GlobeSurferII + jest Kaiser + znowu było MDA1 + jest Nokia n82 + jest Nokia E51+ jest Asus 901(4+64GB) i karta SDHC 32GB,Lenovo G500, Toshiba Encore

*

Offline scorpio

• *
  • 95
  • Sprzęt: HTC DESIRE, SAMSUNG OMNIA II, HTC DIAMOND
« Odpowiedź #618 dnia: Styczeń 10, 2008, 13:11:36 »
Ja również potwierdzam swoją obecność.

*

Offline Pilot

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC-P3300; HTC DIAMOND; NAVROAD NR360+AM XL
« Odpowiedź #619 dnia: Styczeń 13, 2008, 04:42:38 »
odgrzewam temat: spotkanie było ustalone na 19 stycznia, nadal aktualne?

oczywiście.

prośba, tylko o komunikat na stronie głównej PdaClub
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2008, 04:44:11 wysłana przez Pilot »

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #620 dnia: Styczeń 13, 2008, 08:39:30 »
ok, komunkat bedzie.

*

Offline makgajwer718

• **
  • 106
« Odpowiedź #621 dnia: Styczeń 14, 2008, 09:52:27 »
Ja te zbede :ok:

*

Offline MN

• *
  • 55
  • Sprzęt: MDA Vario II WM6
« Odpowiedź #622 dnia: Styczeń 14, 2008, 21:02:07 »
To ja też się zapisuję. Tym razem nie mam szkoły.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #623 dnia: Styczeń 14, 2008, 23:19:30 »
zapraszamy :ok:

*

Offline remak

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2 Energy ROM
« Odpowiedź #624 dnia: Styczeń 15, 2008, 01:39:42 »
Mam pytanie , jakie są widełki wiekowe na spotkaniach bo ja juz 5+ nie wiem czy nie zawyże średniej? :worried:
Pozdrawiam
(TYtN II)

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #625 dnia: Styczeń 15, 2008, 12:18:49 »
Widełki wiekowe są takie, że trudno się rozmawia z nienarodzonymi (mimo ochrony ustawowej) oraz trudno umiejscowić trumnę przy stole bez narażenia się na bezczeszczenie zwłok :)
Na prawdę: pytanie trochę nie na miejscu: najlepiej wpaść, zobaczyć ekipę, jak się spodoba przysiąść się i pogadać, a jak nie, to przecież zawsze można się ewakuować.
Jedyny znany mi wymóg to chęć pogadania z ludźmi mniej jak i więcej zawalonych gadżetami przenośnymi (i przewoźnymi). Nawet posiadanie PDA nie wchodzi w zakres wymogów :)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #626 dnia: Styczeń 15, 2008, 14:39:56 »
Widełki wiekowe są takie, że trudno się rozmawia z nienarodzonymi (mimo ochrony ustawowej) oraz trudno umiejscowić trumnę przy stole bez narażenia się na bezczeszczenie zwłok :)
Na prawdę: pytanie trochę nie na miejscu: najlepiej wpaść, zobaczyć ekipę, jak się spodoba przysiąść się i pogadać, a jak nie, to przecież zawsze można się ewakuować.
Jedyny znany mi wymóg to chęć pogadania z ludźmi mniej jak i więcej zawalonych gadżetami przenośnymi (i przewoźnymi). Nawet posiadanie PDA nie wchodzi w zakres wymogów :)

dokładnie, wymogów praktycznie nie ma, jedynie jeden - zainteresowanie tematem.

« Odpowiedź #627 dnia: Styczeń 15, 2008, 19:14:40 »
Ja też będę, jeśli ktoś będzie miał ze sobą Nokia Maps na swojej Nokii. Ponieważ stawiam piwo za pokaz, to może jednak w knajpce?

Pzdr

Maciej L

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #628 dnia: Styczeń 15, 2008, 19:35:37 »
Ja też będę, jeśli ktoś będzie miał ze sobą Nokia Maps na swojej Nokii. Ponieważ stawiam piwo za pokaz, to może jednak w knajpce?

Pzdr

Maciej L

VaBene to niby pizzeria, ale bardziej knajpka, jest kilka rodzajów piwa, wina itp. Podają też dobre desery, więc o to martwić się nie trzeba. Internet też zagości, więc będzie dobrze.

*

Offline b-29

• *
  • 91
  • Sprzęt: Samung Galaxy Note
« Odpowiedź #629 dnia: Styczeń 15, 2008, 20:49:58 »
Ja też bym sie pisał na spotkanie :) - termin idealny akurat pierwszy dzień po ostatnim egzaminie w sesji ;]