Poznań - Spotkanie 22 Październik 2004

• 15 Odpowiedzi
  • 2182 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 01, 2004, 11:21:04 »
Witam, kolejne spotkanie w Poznaniu.

bla bla bla... wiecej info na: http://papuga.gatti.pl/

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 19, 2004, 11:47:16 »
Ja dzis wieczorem dzownie zeby zaklepac miejsca, a zaklepie 6 miejsc. wiec jesli jest jeszcze jakis niezdecydowany, niech da znac.

*

Offline FalconPDA

• **
  • 108
    • http://www.pda.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2004, 13:00:43 »
będę będę ;)

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB | iPad 3G 64GB | iPhone 3G 8GB
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 31, 2004, 09:13:22 »
Wiem, że PDAclub jest jakimś złem koniecznym, skoro nawet już założyliście swoją stronę, ale dlaczego nie daliście informacji Cynkiem? Nie zawsze zajrzymy do jakiegoś działu na forum, by coś zauważyć. Ile było osób? Dwie? ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 31, 2004, 09:53:42 »
Zeby byc na czasie to wystarczy wejsc na strone spotkan i zapisac sie do newslisty i bedziesz zawsze na czasie ze spotkaniami.

bylo nas 3ech :)

*

Offline FalconPDA

• **
  • 108
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 31, 2004, 10:59:06 »
Ale i tak było fajnie, zrobiliśmy z pocketa routerek i graliśmy na 2 platformy programowe, 3 sprzętowe oraz dwa różne interfejsy sieciowe ! Super i działa !!!

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 31, 2004, 12:32:51 »
Cytat: d_tech
Zeby byc na czasie to wystarczy wejsc na strone spotkan i zapisac sie do newslisty i bedziesz zawsze na czasie ze spotkaniami.
Nie sądzę, by cała redakcja chciała się na maillistę spotkań poznańskich zapisywać, by móc dać informację na stronie, a ja nie zawsze mam czas to zrobić. :)

No ale nie ma przymusu. Nie dawajcie, jak się Wam nie chce. ;)

*

Offline FalconPDA

• **
  • 108
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 31, 2004, 13:39:31 »
MacBirdie, niestety muszę to powiedzieć. Ty znowu bierzesz jakąś sprawę jak własną osobistę obrazę! Nie o to biega. Całą sprawa rozbija się o coś całkiem innego. Jak do tej pory robiliśmy spotkania z całyą oprawą to żadko pojawia się więcej niż 3-4 osoby, więc stwierdziliśmy, że robimy forum dla tych ludzi i już. Jak widać po spotkaniach różnica jest niewielka.

*

Offline MacBirdie

• 1943
  • I znów Poznań ;)
    • macbirdie.net
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 31, 2004, 13:48:05 »
Nie biorę tego osobiście w żaden sposób. Myślałem po prostu, że zależy Wam na poszerzaniu grona uczestników spotkań, ale skoro chcecie się zamykać we własnym gronie, to przecież nikt Wam nie będzie bronił. Chodzi mi o to, że inne grupy w innych miastach uprzedzają nas o spotkaniach i puszczamy stosowny komunikat odpowiednio wcześniej - tyle.
A że sam nie bywam na poznańskich, to kwestia tego, że albo spotkania są w sobotę, albo nie wiem o tych w piątek. ;) I akurat w tym przypadku tak było.

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 31, 2004, 17:57:15 »
ja pisalem zebys sie zapisal na liste nie po to zebys pisal newsy, ale po to zebys wiedzial kiedy przychodzic na spotkania. ale jak ciebie to nie interesuje to nik ci nie kaze ;)

co do newsow na pdaclub, one nic nie daje. wiec jak juz pisal falcon nie ma nawet sensu o nich pisac. daje info na forum i to starcza.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 01, 2004, 00:39:24 »
Pamietaj o tym ze nie kazdy zaglada czesto na forum. Natomiast na strone wpada znacznie wiecej osob. Dodatkowo uzytkownikow PDA przybywa i zapewne coraz wiecej osob bedzie zainteresowanych takimi spotkaniami.

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 01, 2004, 10:48:49 »
uwierz mi ze ludzie nie sa spotkaniami zainteresowani, wiekszosc to osoby ktore maja PDA maja juz sporo lat na karku i traktuja te urzadzenia jako narzedzie do pracy i nic wiecej . a jesli nie uzywaja ich do pracy to im sie nie chce przyjsc (bo moze za cieszko im sie ruszyc, albo sie boja ludzi, trudno powiedziec) po zatym juz sporo ludziom sie male dzieciaczki urodzily :) wiec przez to tez niekturzy juz nie moga wpadac :)

ja tam nie widzialem zadnej ruznicy kiedy byly informacjie na stronie.

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 01, 2004, 12:01:33 »
Nie twierdze ze byla jakas roznica wczesniej... ale chyba nie przeczytales tego co napisalem. Chodzi o to ze jest coraz to wiecej nowych posiadaczy PDA. A na spotkania przychodza rowniez osoby ktore nie maja PDA, by zobaczyc jak wygladaja rozne PDA w akcji.

« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 01, 2004, 13:13:48 »
no zgadzam sie i jeden taki u nas przylaz :) z kolega, ale juz 2 raz cisza, niby mieli wpasc a sie nie zjawili. pozatym ten kto wpada tylko na storne pdac zeby poczytac newsy i nie wchodzi na forum to znaczy ze jest tylko ciekaw co tam piszczy, prawdziwy gadgeeter wchodzi na forum zadaje pytani i sie udziela. dlatego sadze ze ci co czytaja tylko newsy raczej nie beda zainteresowani.

ja na ulicach widze coraz wiecej samohodow z przyczepami do PDA i GPS i wtedy jest oczywiste ze wiara przewaznie kupuje PDA do GPSu. tak muj kolega w wawie zrobil PDA uzywa tylko do GPS i nic wiecej nawet nie wpisuje do niego telefonow itp.

wiec co z tego ze sa nowi jesli i tak nie maja zamiaru wykozystywac mozliwosci PDA ? ten co bedzie zainteresowany to trafi dzieki forum na nasza strone.

a tak zauwazylem ze w sumie mala grupa ludzi jest fajniejsza niz caly tlum :) wiec w sumie dobrze ze nie ma zbyt wielkjej frekwencji, dzieki temu jestesmy bardzjej zrzyci :)

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 01, 2004, 14:04:00 »
No tak ale to po co Wam strona? Nie lepiej umowic sie na spotkanie wysylajac SMSa? To tak jakby walcem wyjechac po to tylko by kilka robakow na drodze rozjechac.

« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 01, 2004, 14:25:10 »
no tak, ale od czasu do czasu pare robaczkow sie zbierze :)  po za tym nie cierpie sms'ow ;)