Ogólnopolski zlot PDAclubu

• 432 Odpowiedzi
  • 66480 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gaara

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC Wizard --> HTC Kaiser
Odp: Ogólnopolski zlot PDAclubu
« Odpowiedź #240 dnia: Kwiecień 28, 2009, 14:32:25 »
Jechałby ktoś z okolic Gliwic i Zabrza?
Nie sztuką jest nie popełniać błędów, sztuką jest sie na nich uczyć.

*

olmeca

« Odpowiedź #241 dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:19:26 »
Z uwagi na to ze jak zawsze ostatnimi czasy prace mam takowa ze mi sie w niej glownie nudzi, pozwolilem sobie spreparowac wstepna wersje propozycji FAQ ogolnopolskiego spotkania.

Wszystkie wpisy jakie pojawiaja się kursywa lub widnieje przy nich * sa do przedyskutowania - ktos moze miec lepsze rozwiazania niz prezentowane.
Wstępny projekt FAQ a zarazem zalazek do powstania regulaminu
1. Kto może zarejestrować się na ogólnopolskie spotkanie PDAclub.pl?
Na spotkanie może zarejestrować się każdy kto jest czytelnikiem wortalu PDAclub.pl, posiada konto na forum (liczba postów nie jest brana pod uwagę) /oraz w chwili rozpoczęcia imprezy będzie miał ukończone 18 lat/*
/2. Dlaczego osoby poniżej 18 lat nie mogą uczestniczyć?
Bardzo nam przykro ale ze względów prawnych w spotkaniu mogą uczestniczyć jedynie osoby, które ukończyły 18 lat. Osoby niepełnoletnie, nawet w przypadku zgody rodziców, musiałyby na czas spotkania pozostawać formalnie pod naszą opieką. Niestety formuła spotkania nie pozwala nam na zorganizowanie odpowiedniej opieki nad osobami niepełnoletnimi, nie możemy więc podejmować odpowiedzialności za takie osoby. Zapraszamy na kolejne spotkanie ale po ukończeniu 18 lat./*

3. Czy uczestnictwo w Spotkaniu jest płatne?
Aby uniknąć efektu pustych zgłoszeń związaliśmy rejestrację z koniecznością wpłaty  /.../* zł. Opłata ta nie będzie zwracana.
4. Kiedy rozpocznie się rejestracja?
Rejestracja będzie przebiegać od /data, aż do 5 dni przed rozpoczęciem spotkania, /* rejestracja będzie otwarta dla wszystkich zainteresowanych.
5. Jak będzie wyglądać procedura rejestracyjna?
Każda osoba, która dokona zgłoszenia rejestracyjnego otrzyma drogą mailową potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia wraz z numerem rachunku bankowego na który należy w ciągu 7 dni wpłacić opłatę rejestracyjną. Ostateczne potwierdzenie rejestracji zostanie wysłane po odnotowaniu wpływu opłaty na rachunek. Brak wpływu opłaty rejestracyjnej w ciągu 7 dni od daty rejestracji będzie oznaczało anulowanie zgłoszenia.
/6. W jakich pokojach będziemy zakwaterowani?
Wszyscy uczestnicy Zlotu będą zakwaterowani w wieloosobowych, pokojach. Ze względu na formułę Zlotu, nie planujemy pokoi koedukacyjnych. Prosimy o rejestrację tylko osoby faktycznie zainteresowane Zlotem - pary, które pragną spędzić "romantyczny weekend nad morzem" zapraszamy do ośrodka w innym terminie ;-) Panie są oczywiście mile widziane jednakże bez swoich chłopaków lub mężów ;-) /*
Caly ten punkt jest do przedyskutowania. W przypadku wiekszej ilosci potwierdzonych osob mozna probowac znalezc jakis ciekawy hostel/shronisko PTSM,  aby wlasnie w nim zapakowac cala wiare uczestniczaca w spotkaniu. Koncowa cena noclegu bedzie zalezna od ilosci osob. Kwestie noclegow mozan rozwiazac na dwa sposoby -  zasugerowanie miejsc noclegowych i podanie orientacyjnych cen, lub jako jedna grupowa rezerwacja - ta opcja zazwyczaj jest korzystniejsza cenowo.
7. Zarejestrowałem się ale jednak nie mogę przyjechać
Ze względu na ograniczoną ilość miejsc, osoby, które dokonały zgłoszenia rejestracyjnego ale z różnych przyczyn nie będą mogły jednak uczestniczyć w spotkaniu proszone są o możliwie najszybsze powiadomienie organizatorów drogą mailową na adres ….. Dzięki temu będziemy mogli zwolnić miejsce dla innej osoby zainteresowanej udziałem w spotkaniu.
Uwaga! Opłata rejestracyjna nie będzie zwracana. Prosimy o dokonywanie przemyślanej rejestracji.
8. Mam inne pytanie
W przypadku innych pytań prosimy o bezpośredni kontakt z organizatorami drogą mailową na adres …..

Pomocne mogą być też wątki dotyczące kwestii ogólnych oraz organizacji dojazdu na forum PDAclub.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #242 dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:51:53 »
Olmeca, pozwolisz ze skopiuję faq do postu na początku tematu?

dzięki :ok:
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

olmeca

« Odpowiedź #243 dnia: Kwiecień 28, 2009, 16:01:58 »
ok i dorzuce orginalna kolorystyke

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
« Odpowiedź #244 dnia: Kwiecień 28, 2009, 16:17:44 »
/2. Dlaczego osoby poniżej 18 lat nie mogą uczestniczyć?
Bardzo nam przykro ale ze względów prawnych w spotkaniu mogą uczestniczyć jedynie osoby, które ukończyły 18 lat. Osoby niepełnoletnie, nawet w przypadku zgody rodziców, musiałyby na czas spotkania pozostawać formalnie pod naszą opieką. Niestety formuła spotkania nie pozwala nam na zorganizowanie odpowiedniej opieki nad osobami niepełnoletnimi, nie możemy więc podejmować odpowiedzialności za takie osoby. Zapraszamy na kolejne spotkanie ale po ukończeniu 18 lat./*

Ten punkt ja bym przedyskutował  :]
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #245 dnia: Kwiecień 28, 2009, 18:30:23 »
Tomek,to spotkanie nie bedzie wygladalo tak jak nasze trojmiejskie dlatego tez ktos z nas musialby cie wziac na swoja odpowiedzialnosc.

oczywiscie mozzesz przyjechac z tata lub mama,ale ten sposob moglby nam spedzic mase "niewtajemniczonych" ludzikow na zlot...
Napisane: Kwiecień 28, 2009, 18:18:33
"stolik dla opiekunow" :E
koszulki "OPIEKUN"  :E
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #246 dnia: Kwiecień 28, 2009, 18:33:39 »
Nie żebym się czepiał, ale najpierw proponujecie info na głównej, mass PW, wstawianie linków do podpisu, a potem boicie się że przyjdzie ktoś niewtajemniczony? Przecież elita na forum to niecałe sto użytkowników, a na forum mamy ich kilkadziesiąt tysięcy, skoro reklamujecie, to liczcie się z tym, że reklamy trafią głównie do nich...  :wink:

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #247 dnia: Kwiecień 28, 2009, 18:44:33 »
chodzi mi bardziej o niezainteresowanych tematyka niz niewtajemniczonycch.
np moja mama.
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline eSJot

• 41
  • Sprzęt: HTC TyTN II + Nokia Communicator 9500 + HTC Wings + Fujitsu Siemens LOOX T830
« Odpowiedź #248 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:00:26 »
Hej! Czy już ostatecznie ustalono miasto oraz termin w którym ten zlot sie odbędzie? Ja też jestem chętny i... postaram się z Wami być. Będzie miło i wesoło. Zawsze i wszędzie tak jest tam gdzie sie pojawiam.

*

Offline Teflon94

• 1271
  • 特氟隆- Moje Chińskie oblicze
  • Sprzęt: Palm III , Psion Revo , Palm Centro
« Odpowiedź #249 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:01:29 »
Miasto jest nadal ustalane w tym wątku http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=132557.0  :ok:
SE D750i -> Eten X800 - > Palm III -> Psion Revo -> Palm Centro - > Sony Ericsson K510i

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #250 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:06:44 »
Nie za długo te ankiety trwają? Jeżeli spotkanie ma być na przełomie maja i czerwca to o terminie trzeba by niestety myśleć już teraz. Pisze to w imieniu wszystkich tych, którzy żeby wyjechać na 2 dni muszą to uzgodnić w pracy (praca zmianowa) :)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #251 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:15:51 »
Nie za długo te ankiety trwają? Jeżeli spotkanie ma być na przełomie maja i czerwca to o terminie trzeba by niestety myśleć już teraz. Pisze to w imieniu wszystkich tych, którzy żeby wyjechać na 2 dni muszą to uzgodnić w pracy (praca zmianowa) :)

Wydaje mi sie, ze na przelom maj/czerwiec sa marne szanse ... A miasto zostanie wybrane we wtorek... CHoc widac po ankietach, ze zainteresowanie maleje...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline eSJot

• 41
  • Sprzęt: HTC TyTN II + Nokia Communicator 9500 + HTC Wings + Fujitsu Siemens LOOX T830
« Odpowiedź #252 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:37:16 »
Miasto jest nadal ustalane w tym wątku http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=132557.0  :ok:

OK. Zagłosowałem ale jest jak zwykle "ale"... Myślę, że od samego początku ankieta była źle przeprowadzona. To nie moderatorzy lub admini powinni decydować o tym lecz sami użytkownicy forum powinni zamieszczać miejsca w których można się ewentualnie spotkać. Poza tym mnogość ankiet jest niezbyt fortunnym rozwiązaniem. Powinna być jedna ale za to konkretna ankieta w której czas trwania oraz ilość miejsc powinna być zdecydowanie większa od tej która była w pierwszej edycji i w następnych. Myślę, że następnym razem będzie to zorganizowane lepiej. Oczywiście ten Zlot też może być fajny ale... jak będzie to się wkrótce okaże. Pozdrawiam.

*

Offline Gaara

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC Wizard --> HTC Kaiser
« Odpowiedź #253 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:43:01 »

Poza tym mnogość ankiet jest niezbyt fortunnym rozwiązaniem. Powinna być jedna ale za to konkretna ankieta w której czas trwania oraz ilość miejsc powinna być zdecydowanie większa od tej która była w pierwszej edycji i w następnych. Myślę, że następnym razem będzie to zorganizowane lepiej. Oczywiście ten Zlot też może być fajny ale... jak będzie to się wkrótce okaże. Pozdrawiam.

Rodzaj ankiety jest według mnie bardzo trafnym rozwiązaniem, dlaczego taka a nie inna jest wytłumaczone wcześniej w tym temacie.
Nie sztuką jest nie popełniać błędów, sztuką jest sie na nich uczyć.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #254 dnia: Kwiecień 28, 2009, 20:37:22 »
Hej! Czy już ostatecznie ustalono miasto oraz termin w którym ten zlot sie odbędzie? Ja też jestem chętny i... postaram się z Wami być. Będzie miło i wesoło. Zawsze i wszędzie tak jest tam gdzie sie pojawiam.

A moze przeczytalbys caly watek od poczatku to wszystkiego bys sie dowiedzial. Tak samo tego, czemu ankiety sa tak a nie inaczej.

*

Offline eSJot

• 41
« Odpowiedź #255 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:04:41 »
OleYek nie podniecaj się za bardzo. Złość piękności szkodzi. A tak by zaspokoić Twoją (i nie tylko) ciekawość informuję, że ten wątek przejrzałem dokładnie. Chce tylko zauważyć, ze wiem na czym polegaja ankiety... jednakże chodzi mi tylko o to by... nie było narzucania z góry "wybranych" miejsc. Każdy forumowicz powinien podać swoją propozycję... Lub ankieta powinna zawierać pozycję - "inna miejscowość" (np. jaka)... oprócz tych które sa z góry narzucone jak to miało miejsce w przypadku tej serii ankiet. Pozdrawiam.

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #256 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:07:06 »
no dobra ale chyba sobie nie wyobrażasz spotkania np. w Zakopanym, Gdańsku, Szczecinie, Ełku, a tym bardziej w jakiejś małej mieścinie, musi to być miejsce gdzie każdy będzie miał w miare blisko i gdzie będzie można bez problemu trafić i takie miasta zostały podane w ankiecie

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #257 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:12:08 »
Każdy forumowicz powinien podać swoją propozycję...
no pewnie  :O
i byłoby ich 150...

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
« Odpowiedź #258 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:21:03 »
Każdy forumowicz powinien podać swoją propozycję...
no pewnie  :O
i byłoby ich 150...

Jakie 150  :O W polsce mamy 874 miasta, wiec pewnie tyle by bylo w ankiecie, biorac pod uwage ponad 60k userow...

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #259 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:33:58 »

Jakie 150  :O W polsce mamy 874 miasta, wiec pewnie tyle by bylo w ankiecie, biorac pod uwage ponad 60k userow...

tylko tyle? myślałem że więcej....

:P
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #260 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:51:22 »
I pewnie kazdy podawałby swoją mieścine... a tak ogolnopolski zlot, nowe miejsce, nowi ludzie  :ok:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #261 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:27:33 »
generalnie wprowadziłem do drugiego posta w temacie info o identyfikatorze. zapraszam do dyskusji.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

olmeca

« Odpowiedź #262 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:50:04 »
Wnioskuje o uniewaznienie glosowan nad lokalizacja spotkania i jako jedyna sluszna proponuje Chate Socjologa na Otrycie. Kazdy bedzie mial do niej daleko ale klimat miejsca to zrekompensuje :E

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #263 dnia: Kwiecień 28, 2009, 23:35:31 »
Miejsce spotkania to dla mnie najmniejszy problem. Najbardziej martwi mnie punkt 6 FAQ. Jak ja wytlumacze swojej kobicie to ze tym razem bedzie musiala zostac w domu :(

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #264 dnia: Kwiecień 29, 2009, 01:36:29 »
Moje 0,03 PLN:
fender: Zjazd zjazdem, ale nikt ci nie zabroni przecież chyba wpaść na zjazd z kobietą (ale zanudzi się pewnie na śmierć, jak nie interesuje się tematem - w wwie żadna nie przyszła 2 razy :) i nocleg załatwić sobie we własnym zakresie.
Mnie bardziej martwi ograniczenie wiekowe - mamy spore grono zacnej młodzieży na forum, która na prawdę siedzi głęboko w temacie. Ale faktycznie ich obecność będzie zależała od miejsca i finalnego sposobu realizacji - impreza zamknięta wyklucza prawne przejęcie odpowiedzialności za niepełnoletnich.
Miejsce dla mnie jest drugorzędnym problemem (ale głosuję na wawę - jakoś mam sentyment :) W ogóle to proponuję (o ile to wypali) cyklicznie zmieniać rejon.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline eSJot

• 41
« Odpowiedź #265 dnia: Kwiecień 29, 2009, 08:49:24 »
Wnioskuję o to by taki zlot zgodnie z sugestiami większości wypowiadających się w tym temacie odbył się w takim miejscu gdzie wszyscy będą mieć..... a może by takim miejscem był geograficzny środek Polski? Proponuję miasteczko Piątek skoro Łódź odpadła a w to miejsce zostały m.in. Wrocław, Poznań i Warszawa!

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #266 dnia: Kwiecień 29, 2009, 09:58:22 »
Wnioskuję o to by taki zlot zgodnie z sugestiami większości wypowiadających się w tym temacie odbył się w takim miejscu gdzie wszyscy będą mieć..... a może by takim miejscem był geograficzny środek Polski? Proponuję miasteczko Piątek skoro Łódź odpadła a w to miejsce zostały m.in. Wrocław, Poznań i Warszawa!

podchodząc do spotkania twoim tokiem myślenia równie dobrze można powiedzieć "spotkajmy się w pcimiu dla checy" :)

miasta które pozostały reprezentują trzy "strefy podziału polski", są centralnymi miastami rejonów wschodniego, północno-zachodniego i południowo-zachodniego...

są optymalne.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #267 dnia: Kwiecień 29, 2009, 10:06:46 »

podchodząc do spotkania twoim tokiem myślenia równie dobrze można powiedzieć "spotkajmy się w pcimiu dla checy" :)

miasta które pozostały reprezentują trzy "strefy podziału polski", są centralnymi miastami rejonów wschodniego, północno-zachodniego i południowo-zachodniego...

są optymalne.

W sumie to nie ma co się podniecać, bo jakiego miasta by się nie wybrało to zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie narzekał. Każdemu nie da się dogodzić niestety. Żeby zadowolić wszystkich trzeba by wynająć wozy cyrkowe załadować wszystkich i zrobić zlot objazdowy po całym kraju (chociaż przypuszczam, że i w takim przypadku znalazłoby się sporo osób które by narzekały  :-|) Ustalmy spokojnie wszystko, a jak komuś nie będzie pasowało to trudno. Może następnym razem będzie lepiej.

*

Offline eSJot

• 41
« Odpowiedź #268 dnia: Kwiecień 29, 2009, 11:31:06 »
beju69 może i masz rację z tym Twoim podziałem tylko w takim razie dla kogo są te Twoim zdaniem "optymalne miejsca"? Dla Ciebie i dla garstki która tam mieszka/przebywa? Weź się zastanów. Skoro ma to być ZLOT OGÓLNOKRAJOWY to miejsce powinno być optymalne dla wszystkich. Nadal wnioskuję o to by to był tzw. geograficzby środek Polski czyli miasteczko Piątek lub inna miejscowość położona wewnątrz kraju. Tam wszyscy powinni mieć tak samo blisko, i tak samo daleko. Pozdrawiam.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #269 dnia: Kwiecień 29, 2009, 11:34:46 »
beju69 może i masz rację z tym Twoim podziałem tylko w takim razie dla kogo są te Twoim zdaniem "optymalne miejsca"? Dla Ciebie i dla garstki która tam mieszka/przebywa? Weź się zastanów. Skoro ma to być ZLOT OGÓLNOKRAJOWY to miejsce powinno być optymalne dla wszystkich. Nadal wnioskuję o to by to był tzw. geograficzby środek Polski czyli miasteczko Piątek lub inna miejscowość położona wewnątrz kraju. Tam wszyscy powinni mieć tak samo blisko, i tak samo daleko. Pozdrawiam.
wniosek nie przeszedł
jak niby masz zamiar zorganizować dojazd do piątku czy innej pipidówkowej środy?
jest tam lokal na kilkadziesiąt luda? nocleg?

EOT na ten temat  :-|