Życie Kaisera

• 39 Odpowiedzi
  • 2089 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: Życie Kaisera
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 08, 2009, 22:55:03 »
http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1496
gps jest - no ale wygląda niebałdzo i te 2,8cala
radia niet :(

*

Offline jardins

• 290
    • http://www.webexpert.pl
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Kaiser, HTC Wizard
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 09, 2009, 18:33:28 »
Kupujesz tego Asusa, a za np 3 miechy wychodzi WM 7, i co?

Nie wiadomo, czy bedzie można "updatować".
Nokia 3210 -> Nokia 3310  -> Nokia 3330 -> Nokia 3510 -> Nokia 6310 -> Nokia 6310i -> Nokia 6230i -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> Galaxy S

*

Brosper

« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 09, 2009, 20:41:01 »
Hmm powiem tyle po prostu jestem zbyt wpływowy na otoczenie i np trochę żałuję ze nie wybrałem Iphonea chociaż dopiero odkrywam Kaisera i po waszych wypowiedziach uznałem to za najlepszy wybór. I tak na razie zbieram to kasę na jakiegoś lapka którego może kiedyś uda mi się kupić. Ale jak ktoś pisał nie ma co teraz na sile kupować skoro zaraz będzie Windows mobile 7 i może nie działać na większości pocket ów. Jak ktoś kiedyś mądry powiedzieć "Gdy się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma" i mam nadzieje że to będzie dobie podsumowanie tego tematu.

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 09, 2009, 21:14:34 »
Ja tez od jakis 6-7 miesiecy odkrywam Kaisera i wogole WM i tez mysle ze narazie nie ma co zmieniac.Sam myslalem nad TP lub HD ale stwierdzilem ze za ta kase mozna miec juz laptopa a tym bardziej ze tak jak wiele osob zauwazylo te urzadzenia nie sa warte swojej ceny.Dzisiaj przez przypadek natknalem sie w necie na opis i filmiki Sharpa 931SH i powiem ze wizualnie robi wrazenie ale jednak Japonia to Japonia i to co oni maja najlepsze to u nas w malym stopniu bedzie dostepne.

*

Offline jarqka

• 818
  • Sprzęt: Honor 7, Honor 8, Iphone 4,5 , iPAQ 214, Ipad 3
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 09, 2009, 21:16:27 »
akurat samym windowsem 7 bym się nie sugerował czekając na zmiane telefonu chyba że chłopaki wprowadzą jakieś konkretne zmiany które będą coś wniosiły  :S
They Use Force To Make You Do What The Deciders Have Decide You Must Do

*

nothin

« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 09, 2009, 21:24:37 »
widzisz, niepokój co wm7 jest jeden - mamy dziesiątki tysięcy freeware i niefreeware i teraz sobie wyobraź 20% kompatybilność.
wtedy, spora część userów zostanie przy tym, co ma, póki będzie dziąłać, a potem koniec z ppc, dla, znów, częsci tychże.
na drugim wydaniu manili nie zrobią szału.
nastąpi powazna wymiana userów na rzecz komórkowców-świeżaków, reszta pójdzie w strone umpc, którego rozwój osobiście przewiduję dosyć istotny z czasem.

..takie, luźne wynurzenia..
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 21:32:29 wysłana przez nothin »

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 09, 2009, 23:57:44 »
no więc jeżeli chodzi o WM7 to tutaj mam takiego screen'a który pokazuje daty wydania różnych aplikacji Microsoftu

co prawda "future" można róznie interpretowac ale raczej jest to 2010 rok :) a raczej na pewno :)no i w tym roku ma byc beta nowego WM7 więc może zoabczymy co nowego i czy nasz sprzęt to uciągnie :P
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline genius88

• 402
  • Sprzęt: TyTn II, Touch Pro (8GB microSDHC)
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 10, 2009, 01:50:08 »
W pazdzierniku '08 roku kupilem z komisu Kaisera w stanie bardzo dobrym za 950zl... Ciesze sie z zakupu do tej pory mimo tego, ze pieniadze nie male i zaden NOWY tel (a wlasciwie PPC) nie jest wart takiego szmalu... Ale coz poradzic... Nie my je sprzedajemy, a gdybysmy nawet to robili to pewnie i tak ceny bysmy nie opuscili... Prawa biznesu... :-P Do rzeczy... Przed zakupem interesowalem sie roznymi tel, a glownie PDA, bo jak juz miec cos nowego to niech to bedzie cos lepszego... Wtedy to upatrzylem wlasnie Kaisera, ale mnie cena przestraszyla i szybko zaniechalem mysli kupna (do czasu okazji/przypadku)... W tym samym czasie wypatrzylem flagowy model i-mate 9502 w bardzo podobnej cenie, a pewnych mozliwosciach nawet lepszych niz Kaiser... Ale wiadomo, cena... :-/ Ale stosunkowo niedawno czytam sobie na wlasnie PDA Club (http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14925:i-mate-9502-za-poow-ceny&catid=49:sprzet&Itemid=91), ze i-mate obnizyl cene wlasnie tego modelu do ponizej 900zl... ?!!?!! Sobie wlasnie mysle "Nowka myPhone, miejscami lepszy od Kaisera, czyzbym sie pospieszyl z zakupem?!?!" Troche zal mam... :-/ Czy ktos tez myslal o takim porownaniu? :S                         <moded>
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2009, 10:59:09 wysłana przez genius88 »
R: 1.71.09.01 emo  HSPL: 3.29   ROM: Makus 7  -K | TP-  R: 1.17.25.09   HSPL: 1.90 Unsigned   ROM: AMIGAnTOMEK 6.5.3.28244 sense2.5

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 10, 2009, 08:26:34 »
no tu akurat sprawa jest prosta - chcesz telefon do nawigacji z możliwością pełnej customizacji kupujesz np. kaizera - ale jeśli cenisz sobie święty spokój i godzisz się na dyktat "japka" kupujesz ajfona i masz to co ci oferują
wolisz ifona - kup sobie - posmakuj go - kaizera sprzedaj i już - ile to roboty  :grin:

tak teraz popatrzyłem na allegro i nowy Raphael 1400+- 50zł do kupienia - zajrzałem na nasze forum i ilość dziwnych rzeczy jak np. problem z czułością ekranu poraża - no nie wiem - coś za dużo tych dziwnych pytań tam mają

policzmy
kaizer sprzedajemy za 800zł dopłacamy 600 i jest Touch pro
i za 600zł mamy nowy fon czasem z automapą i simlockiem do zdjęcia
różnice widzę głównie takie
nakładka touch 3d która też niektórym haczy
ma radio - to plus
inny wygląd
rysik na magnes
i czujnik równowagi - rzecz niezbędna - niesamowicie wiele progsów to używa :/
szybszy proc i większy ram przemilczę bo VGA to zjada
DRIVER 3D jest i to chyba największy plus

reszta to samo
winda 6.1 i znane programy

przed windą 7 czeka nas oficjalnie zapowiedziany 6.5 - przynajmniej tyle że znów atrakcja będzie

napiszcie jeszcze jakie plusy ma Touch Pro bo ja już innych nie przypominam sobie - jak dla mnie to za mało jak na 600zł ale może nie mam racjii :p
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2009, 09:39:16 wysłana przez robix1999 »

*

Brosper

« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 10, 2009, 09:35:31 »
Co do Windows mobile 7 to w necie jest już trochę fotek ale najprawdopodobniej Microsoft jeszcze to zmieni.

http://komorkomania.pl/2008/04/21/windows-mobile-7-troche-za-pozno/

http://www.engadget.com/2008/01/06/is-this-windows-mobile-7/