zwieszanie i powolność ?? Co wgrać nowego ??

• 4 Odpowiedzi
  • 542 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwieszanie i powolność ?? Co wgrać nowego ??
« dnia: Luty 20, 2010, 11:39:00 »
Witam serdecznie.
Jako stałem się chyba szczęśliwym posiadaczem kaiserka jest to model z O2 xda stellar ale z tego co widze i czytam to również htc tytn2. Jest wgrany windows mobile 6.1 CE 5.2.19212 wersja polska, wersja pamięci 3.29.464.0 PLK, radio 1.65.17.56, brak simlock bo działa każda karta (nie wiem czy to wszystkie potrzebne informacja abyście wiedzieli jak mi pomóc). Problem jest taki że chodzi jak dla mnie bardzo wolno bo przełączanie między aplikacjami czy uruchomienie czegokolwiek jest bardzo czasochłonne, słaby odbiór wifi (miełem do porównania nokie E65), no i jak coś się uruchomi czy też uruchomie przeglądarke często muszę go wyłączyć i włączyć ponownie bo nic nie działa na ekranie.
Moja prośba jest taka może ktoś pomoże i podeśle co musiał bym wgrać ew. co można nowszego powgrywać do tego modelu aby chodziło to trochę lepiej, może być po angielsku nie będe wybrzydzał. Czytałem że jest już WM 6.5 ale nie wiem czy działa na tym modelu ? Muszę dodać że są to moje początki z urządzeniami tej klasy i nie jestem ekspertem wieć proszę o wytłumaczenie co i jak robić jak dla laika.
Proszę o pomoc . Pozdrawiam.

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
Odp: zwieszanie i powolność ?? Co wgrać nowego ??
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2010, 20:52:55 »
Podejrzewam że ktoś nie zbyt dobrze dobrał rom z radiem. Na dzień dobry zrób HR wejdź Ustawienia/System/Czyść pamięć (lub jeżeli po angielsku clear Storage) tylko jeżeli masz wgrane jakieś dodatkowe aplikacje to je skasuje. Jeżeli efekt będzie zadowalający pobaw się tym romem. Jeżeli nie to pomożemy Ci wrzucić coś fajnego.
Ja osobiście jestem zwolennikiem nie przeładowanych i szybkich romów wyłączam manile i instaluje SPB obecnie najnowszy 3.5. Rom jaki mam to Stylez Black WWE (wwe czyli wersja angielska). Piszą że specjal jest dobry może spróbuj tego.
Najpierw czytaj potem działaj!!

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 20, 2010, 23:00:39 »
Witam.
Co do pierwszej części twojej odpowiedzi to poradziłem sobie bez trudu i poustawiało się wszystko od początku. Jak będzie to nie wiem zobacze. Co do drugiej części to rozumiem tylko troche z tego co piszesz ale z waszą pomocą zapewne sobie poradze jak zajdzie potrzeba innych zmian. I tutaj mam jeszcze pytanie czy jest możliwość i taka potrzeba aby zmienić system na wm 6.5 ?? Gdzie ewentualnie znajde uaktualnienie i jak je wgrać ??
Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc.

*

patrys132

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2010, 23:24:00 »
Jeśli już chcesz stabilny i dopracowany dla Kaiserki system to ja osobiście polecę Ci WM 6.1

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 21, 2010, 12:25:32 »
W nowych 6.1 w sumie jest to samo co w 6.5. Również polecam 6.1 tak jak pisałem można `specjala` wypróbować ja go jeszcze nie miałem. A dla poprawienia  wyglądu i kilku fajnych opcji polecam SPB.
Najpierw czytaj potem działaj!!