Witam!
Miałem nadzieje, że zmiana romu na orginalny od HTC WM6.1 rozwiąże problemy z gprs-em i w sumie trochę rozwiązała ale powstały nowe problemy.
Otóż wcześniej przed zmiana na WM6.1 można było nawiązać połączenie GPRS ale po rozłączeniu drugiej sesji nie dawało się ustanowić. Pda sygnalizował zasięg HSDPA czy 3G ale nie chciał łączyć.
Zmieniłem na WM6.1 z radiem 1.65.16.25 i problem zniknął za to pojawił się inny. Raz na jakiś czas Kaiser przestaje widzieć zasięg transmisji GPRS pojawia się charakterystyczna ikonka dwie strzałeczki z krzyżykiem. Skutkuje to tym, ze nie można nawiązać połączenia GPRS. Po jakimś czasie zasięg GPRS wraca samoczynnie. Wyłączenie i włączenie modułu GSM pomaga i od razu można łączyć się po GPRSie.
Macie jakiś pomysł na rozwiązanie tego niezwykle irytującego problemu? Szlag mnie trafia bo jak właśnie potrzebuje nawiązać połączenie z netem to jak na złość akurat nie widzi sieci GPRS. No i coś co doprowadza mnie do szalu... MMS. Jak pda zgubi zasięg GPRS to MMSy nie dochodzą. Dostaje smsy z linkiem do oglądnięcia zawartości MMS-a.
Wydaje mi się, ze skoro pda jest wyposażony w zaawansowane technologie HSDPA to powinno to działać a nie tak, ze to działa albo nie działa.
Czytałem, ze dobre jest radio 1.58.25.17 czy to prawda?
Czy mogę je sobie zapodać mając teraz wyższe radio? HTC jest używany z kartami ERA oraz Play. Na obu takie same objawy.
Pytanie pomocnicze...
Jak zmienić tylko radio bez zmiany romu? Czego potrzebuje? Kaiser od HTC niebrandowany.
pozdrawiam