zmiana adresu MAC w telefonie

• 6 Odpowiedzi
  • 4699 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zmiana adresu MAC w telefonie
« dnia: Luty 12, 2010, 21:22:38 »
Witam, chciałbym zmienić adres MAC w kaiserce ponieważ allegro ostatnio zablokowało mi i żonie konta (ten sam IP i podejrzenie o udostępnianie sobie kont). Przeczytałem że allegro sprawdza po IP ( w domu mam dynamiczne) i MAC (w router'ze nie było problemu). Nie chciałbym mieć znowu zablokowanego konta więc chciałbym wykluczyć namierzenie. Pozdrawiam wszystkich :E

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: zmiana adresu MAC w telefonie
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 12, 2010, 21:35:20 »
W Kaiserze nie zmienisz mac adresu karty, na PC jest to możliwe.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2010, 10:17:26 »
wysyłacie im skany dowodów i info że mieszkacie pod tym samym adresem, co implikuje posiadanie tego samego IP... tak chyba będzie łatwiej?

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 14, 2010, 20:52:21 »
... i MAC (w router'ze nie było problemu)...
Bzdura! No chyba, że jesteś w jednej sieci wewnętrznej z Allegro. W komunikacji zewnętrznej (WAN, Internet) używany jest adres IP, w komunikacji lokalnej (LAN, sieć wewnętrzna) jest wykorzystywany adres mac.
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 15, 2010, 22:17:23 »
allegro nie chce skanów dowodów. Twierdzi że wzajemnie korzystaliśmy ze swoich kont, tylko tyle. Po kilku (3) listach już nie odpowiadają. Wysłaliśmy przedsądowe pismo do allegro. Mamy interes mnóstwo artykułów (pieniędzy zamrożonych) i przez takie postępowanie mamy straty. Wiem że nie jesteśmy jedyni którymi pogrywa ten monopolista.
Są strony gdzie wyświetli Ci się adres MAC karty sieciowej, więc allegro też może go odczytać

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 09, 2010, 19:21:27 »
W Kaiserze nie zmienisz mac adresu karty, na PC jest to możliwe.
Szkoda, że tak późno zauważyłem ten wątek, ale jesteś pewien tego, że na Kaiserze nie da się zmienić adresu mac karty WiFi?

Pozdrawiam ;)

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 12, 2010, 18:04:53 »
bardziej chodziło mi o katrę sieciową via 3g/gprs, kupiłem inny tel i po kłopocie