zgineły mi kontakty... Szukam przyczyny

• 4 Odpowiedzi
  • 1128 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
zgineły mi kontakty... Szukam przyczyny
« dnia: Marzec 16, 2009, 09:02:45 »
Witam,
W dniu dzisiejszym zginęło mi ok 90% kontaktów, wydaje się że w sposób losowy. Jednak zostały się kontakty które dodawałem w ostatnich dwóch miesiącach, część jednak jest starsza... Zostało mi ok 15-20, a miałem ok 200... Odzyskać, nie da się, nie mam zrobionej kopii, ale pragnę poznać przyczynę takiego zachowania.

Wczoraj instalowałem AM 5.5 beta, aby to zrobić musiałem zainstalować AS. W AS w Kaiserce były już dwa profile połączeń usunąłem oba i połączenie przebiegło bez problemu, na komputerze nie miałem skonfigurowanego outlocka i AS nie synchronizował kontaktów.

A rano patrzę i nie mam większości kontaktów, zostały SMS i inne rzeczy, sama lista kontaktów mi wyparowała... Znacie podobne przypadki? Co mogło być przyczyną? Wirus, jakiś błąd w AS?

Pozdrawiam

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: zgineły mi kontakty... Szukam przyczyny
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 16, 2009, 09:57:24 »
Może to banale, ale AS jest tak "mądrze" skonstruowany, że domyślnie ma zamieniać kontakty w PPC. I jak mu tego nie zmienisz w ustawieniach, to może być taki efekt, jak u Ciebie. Ja sam sobie zrobiłem kiedyś podobne kuku, na szczęście miałem backup. Zresztą od tego czasu przykładam się backupowania telefonu :) (2 PC, Pim Backup, SPB Backup i ostatnio synchronizacja z google).

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 16, 2009, 11:30:03 »
Ja też obstawiam AS z pewnością 95%. Nie miałeś backupu  :O Rozumiem newbie, ale klubowicz z takim stażem (5 m-cy) ?
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 16, 2009, 12:22:10 »
miałem backupy robione, ale miesiąc temu instalowałem system i jakoś mi zeszło... a backup trzymałem na pulpicie :)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 16, 2009, 12:34:25 »
Ja robię pełny backup co 7 dni. Polecam również backup przed każdą instalacją nowego programu.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G