Zdjecia w TytnII

• 87 Odpowiedzi
  • 15003 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline arcis1999

• *
  • 78
  • Sprzęt: TyTN II, LEO, X ONE
Zdjecia w TytnII
« dnia: Styczeń 03, 2008, 22:30:24 »
Witam, od kilku tygodni posiadam HTC Tytn II z Orange. Ostatnio pobawilem sie troche aparatem i robieniem zdjec i zalamalem sie. Na forum znalazlem info ze zdjecia robione w pomieszczeniach pozostawiaja troche do zyczenia - ale te ktore ja robie sa po prostu FATALNE! Zdjecie jest robione po 2-3 sekundach po wcisnieciu migawki i zazwyczaj to co chcialem sfotografowac jest juz poza kadrem do tego baaaaardzo rozmyte - nie da sie uwstawic migawki? Dzieje sie to bez wzgledu na rozdzielczosc i tryb :( Czy to jest normalne czy cos mam zle poustawiane? Czy moze istnieje jakis soft ktory podmienialby ten co jest w systemie i dzialalby sprawniej? Gdzies na forum znalazlem nawet kilka pozytywnych opinii wiec nie wyobrazam sobie by ktos byl zadowolony z takiego efektu :(
ratujcie prosze :)
pozdr
a

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
Odp: Zdjecia w TytnII
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 03, 2008, 22:53:56 »
Przeczytaj mój wątek o zmianach dotyczących nowego softu do camery i spróbuj tego softu. U mnie aparat działa bez zastrzeżeń i jestem zadowolony. Może to poprawi sytuację.

*

Offline mswilk

• **
  • 140
    • www.marcinwilk.pl
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 04, 2008, 08:30:15 »
Przeczytaj mój wątek (...)

Mógłbys podać linka ?

*

Offline cbs

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC TyTN II/Kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2008, 10:23:06 »
Rzuc okiem na forum xda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=355587
tam masz ten soft, ale nie wiem jak dziala, bo nie sprawdzalem
CBS

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2008, 19:11:53 »
Rzuc okiem na forum xda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=355587
tam masz ten soft, ale nie wiem jak dziala, bo nie sprawdzalem

U mnie niestety nie działa. Pierwszy element tej ukłądanki się wysypuje bo jak twierdzi mój Kaizer jest napisany pod starszą wersję windy.

Ponawiam proźbę do Xsara o podanie linka do jego wątku bo niestet nie mogłem go znaleźć. Jak nie link to chociaż tytuł.....

*

Offline xsara

• 269
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 19, 2008, 19:17:45 »

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 19, 2008, 20:34:20 »
Wiesz to nie jest n95 czy k800 to nie maszyna do fotek inne jest jej przeznaczenie :P

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline Sebo

• **
  • 104
  • Sprzęt: Leo, Kaiser
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 19, 2008, 21:53:10 »
W moim przypadku wgranie nowej aplikacji do kamery niestety praktycznie nic nie zmienilo :|
Generalnie sprawa się rozbija o słaby sterownik wideo do Kaisera, który nie wykorzystuje pełni jego możliwości sprzętowych. Na ten temat jest już sporo napisane.
Praca rozszerza się wprost proporcjonalnie do czasu wyznaczonego na jej wykonanie.

*

Offline arcis1999

• *
  • 78
  • Sprzęt: TyTN II, LEO, X ONE
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 19, 2008, 22:01:28 »
niestety u mnie tez nic sie nie polepszylo :( niestety
pozdr
a

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 20, 2008, 09:49:44 »
arcis1999 u mnie pomogło zastosowanie cabaów z xda-developers tutaj masz linka(ten co powyzej) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=355587 uzylem caba do camery i do albumu. ustaw sobie rowniez w ustawieniach aparatu> opcje zdjec> wcisniecie czesciowe. pozwoli ci to robic fotki z autofocusem ale za to duzo mniej rozmazane. aha. ja rowniez stosuje sie do porady aby robic zdjecia NIE przyciskiem z boku obudowy tylko glownym przyciskiem z frontu obudowy. Po zastosowaniu sie do tego zdjecia wychodza duzo lepsze i jestem z nich zadowolony.

*

Offline Telkontar

• *
  • 89
  • Sprzęt: Acer n50p i HTC Kaiser
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 22, 2008, 00:36:43 »
fabrycznie Kasier w robieniu zdjec to totalna porażka, jeśli da się to jakos naprawić to byłoby super - zaraz sprawdze, jak dziala z tymi przyciskami, a potem pobawie sie softem... moze bedzie choc troche lepiej, bo teraz to trzeba miec anielska cierpliwosc...

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 22, 2008, 08:09:34 »
Witam
Panowie i Panie bajka normalnie bajka, nie smuży, nie opóźnia, działa szybko ... rewelka
a to linki:
Najpierw instalujemy to:
http://rapidshare.com/files/74055736/HTC.Album.1.0.1030.720.cab
a teraz:
http://rs24.rapidshare.com/files/80382680/Nadavi_HTC_Camera_5_0_4_2915_00.cab
soft reset i w końcu można korzystać z aparatu
 :ok:
Pozdrówka

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 22, 2008, 09:03:56 »
Witam
Panowie i Panie bajka normalnie bajka, nie smuży, nie opóźnia, działa szybko ... rewelka
a to linki:
Najpierw instalujemy to:
a teraz:
Pozdrówka

Napisz proszę na jakim ROMie, bo na orginalnym Orange u mnie niestety nie idzie.
Jak instaluję HTC Album to dostaję komunikat że został poprawnie zainstalowany aje nie można go poprzawnie wyświetlać bo został napisany dla poprzedniej wersji windowsa. Camera instaluje się pprawnie ale niestety nic nie zmienia w szybkości wyświetlania.

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 22, 2008, 09:11:18 »
Napisz proszę na jakim ROMie, bo na orginalnym Orange u mnie niestety nie idzie.
Jak instaluję HTC Album to dostaję komunikat że został poprawnie zainstalowany aje nie można go poprzawnie wyświetlać bo został napisany dla poprzedniej wersji windowsa. Camera instaluje się pprawnie ale niestety nic nie zmienia w szybkości wyświetlania.

Ja mam oryginalny od HTC nie brandowany ... i u mnie zmiana jest
to że Album daje komunikat o nie zgodności był i u mnie ... olałem
i po wgraniu kamery różnice mam kolosalną

*

Offline Telkontar

• *
  • 89
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 22, 2008, 18:32:49 »
mam HTC z Orange - u mnie tez sie pojawil taki komunikat - zignorowalem - chodzi, ale czy jest różnica... hm... jeśli jest to niewielka, ale to na razie wrażenia po paru zdjęciach, jak popstrykam więcej to może zmienię zdanie. W każdym razie gorzej na pewno nie jest :)

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 22, 2008, 19:01:01 »
Proszę o wypowiedź naszych "kucharzy" jak u nich kamerka przed i po "daniu głównym".

*

Offline galeocerdo

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 23, 2008, 11:37:52 »
ZbychuKa  - zainstalowałem twoje linki i jest znaczna pooprawa. Mam tylko jedno pytanie - po zrobieniu zdjęcia i wejściu z pozycji aparatu do  listy zdjęć jest możliwość przeglądania ich, ale nie można ich usuwać. Po kliknięciu na danym zdjęciu pojawia się możliwość wysłania zdjęcia, wejścia do kontaktów, powrotu do poprzdniej strony, włączenia sląjdów, ale nie działa usuwanie zdjęcia. Czy masz może tą samą przypadłość?

*

Offline Telkontar

• *
  • 89
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 23, 2008, 12:15:41 »
u mnie jest dokladnie to samo :/

*

Offline xsara

• 269
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 23, 2008, 14:05:36 »
u mnie to działa, rom htc eng+ nowy cab do kamery. W wątku "cab collections" napisałem o nowej wersji tego caba. Wypróbujcie, może rozwiąże Wasze problemy.

*

Offline pafciu

• **
  • 126
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 23, 2008, 14:19:05 »
U mnie działa. Usunąć nie mogłem jedynie filmu, ale dlatego że nie był zamknięty wmp - po zamknięciu bez problemu usunąłem.

*

Offline Sebo

• **
  • 104
  • Sprzęt: Leo, Kaiser
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 23, 2008, 23:58:25 »
Na Forum XDA pojawił się temat, którego autor twierdzi, że haczenie obrazu w aparacie przy kiepskim oświetleniu (czyli to, co jest dla mnie najbardziej uciążliwe) to wcale nie kwestia sterowników wideo, jak to się uważało, tylko samej matrycy aparatu. Argumentacja wydaje się dość logiczna, no i wygląda, że poza kolejnymi potencjalnymi usprawnieniami softu do kamery, pełną płynność uzyskać będzie ciężko...
Link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=361726

A co do nowej wersji softu dla aparatu, to jest zdecydowana poprawa jeżeli chodzi o ostrość, no i całość jest bardziej ergonomiczna :]
Tylko jedna rzecz mnie właśnie zaczęła zastanawiać, a wcześniej na to nawet nie zwróciłem uwagi... Czy tylko mi gdzieś wcięło przyciski od zoomu cyfrowego? :O
Praca rozszerza się wprost proporcjonalnie do czasu wyznaczonego na jej wykonanie.

*

Offline marian_boss

• *
  • 52
  • Sprzęt: i9220 N9000 NOTE
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 24, 2008, 08:06:09 »
Witam
a to linki:
Najpierw instalujemy to:
a teraz:
Pozdrówka

Wgrałem to co poleciłeś i widzę poprawę. Nie ma już tak dużego smużenia i podczas robienia zdjęcia aparat jest wyraźnie szybszy (szybciej łapie focus'a i robi zdjęcia). Mam oryginalnego HTC z angielskim ROM'em.

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 24, 2008, 11:29:32 »

Tylko jedna rzecz mnie właśnie zaczęła zastanawiać, a wcześniej na to nawet nie zwróciłem uwagi... Czy tylko mi gdzieś wcięło przyciski od zoomu cyfrowego? :O

nie tylko Tobie ;) Póki co zoom był mi nie potrzebny... ale obawiam się co będzie jak bedzie potrzebny :/ ale powiem ze w innych opcjach (Video, MMS Video, Kontakt i reszta) są przyciski od zooma, nie ma tylko gdy ustawie normalny aparat :/ a jakimiś klawiszami na obudowie można uzyc zooma cyfrowego? Albo co zrobić zeby były przyciski na wyswietlaczu od zooma?
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline pafciu

• **
  • 126
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 24, 2008, 11:33:11 »
U nie nie zniknął - jest.

*

Offline dzez

• 19
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 24, 2008, 12:58:55 »
co zrobić zeby były przyciski na wyswietlaczu od zooma?+

wystarczy w menu aparatu zmienisz resolution na inną niż 3m

*

Offline galeocerdo

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 24, 2008, 16:33:44 »
Mam jeszcze pytanko - czy można do zdjęcia dołączyc krótką notatkę? Jeśli ktoś z was wie to prosze o podpowiedź.

*

Offline andgoldi

• **
  • 121
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 27, 2008, 06:55:16 »
Po zainstalowaniu HTC Album mam pewną niedogodność otóż czcionka ekranowa aplikacji jest "Clear Type" przezco litery są nieco rozmyte, czy można ustawić "True Type"?
Sony Xperia Z3 Compact + TomTom GPS Navigation Traffic

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 27, 2008, 21:27:39 »
A u mnie z kolei czasami zdjecia sie zapisuja i sa uszkodzone ze nie ma podgladu w HTC album a jak za pomoca innego prog prubuje otworzyc to wyskakuje błąd miał ktos juz taka przypadłość z NADAVi driover?

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 29, 2008, 01:15:38 »
miałem coś takiego...na poczatku sie przestraszyłem że aparat padł ale... reset wystarczył :]
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 01, 2008, 23:45:00 »
 No ja jak te zdjecia skopiowalem na kompa to byly uszkodzone.. ale jak narzie problem sie nie pojawil musze przyznac ze przy dobrym oswietleniu autofocus dziala szybko i zdjecia sa ok:D troche gorzej jak troche ciemniej jest jak nie zasotsouje tricku z zasłaniamniem aparaty i wylaczaniem tela  na 3 sec i ponownym wlaczeniu ( działa w trubie takim ze zdjecia ciemniejsze ale obraz płynny i szybko ostroscl lapie), bo przy tym tricku to zdjecia nawet sa ok:D