Niech to szlag trafi!
Mam już praktycznie gotowe tłumaczenie, problem z krzaczkami zniknął na dzisiejszej wersji, ale przestała też działać Automapa... No nic, zaraz pokombinuje i poszukam pakietu winnego tego cyrku.
Generalnie poprzednio jedyny skuteczny sposób na przywrócenie Automapy do życia to był HR...
Tak czy inaczej, spolszczenie jest tutaj:
http://rapidshare.com/files/145905357/m2d_pl.zip.htmlPlik z zipa wrzucamy do katalogu \windows, po czym wyłączamy i włączamy Manilę.

Na 100% działa poprawnie z wersją z 16 września, tylko jak już wiadomo, z nią z kolei nie działa Automapa. Zaraz będę testował kompatybilność z innymi wersjami.
Update: Namierzyłem trzy pliki, z których co najmniej jeden jest odpowiedzialny za niedziałanie Automapy, a nie wpływają one na działanie Manili, a przynajmniej ja nie zauważyłem żadnych negatywnych skutków ich braku. Te pliki to:
dwmapi.dll , GXDMA.DLL , HTCSettings.dll. Ich usunięcie z systemu powinno załatwić sprawę, chociaż ja zrobiłem HR i wywaliłem je z caba przed ponowną instalacją. A ja po południu postaram się zamieścić gotowy zestaw w wersji polskiej i działający z AM.