Wyświetlanie dzwoniącego - problem

• 11 Odpowiedzi
  • 1346 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wyświetlanie dzwoniącego - problem
« dnia: Grudzień 23, 2008, 06:52:53 »
Witam,

Myślę, że mam dość nietypowy problem - mianowicie bardzo często jak ktos do mnie dzwoni to w mojej Kaiserce okno, w ktorym pojawia się numer telefonu (badz napis "prywatny") jest przesuniete na doł, tak mocno ze nie widać w ogole numeru telefonu (jest po prostu ucięte). Wystarczy SR i wszystko wraca do normy, po pewnym czasie znowu to samo. Nie wiem od czego to zalezy, nie wiem czy to wina jakiegos softu i nie umiem sam do tego dojsc :/ Moze mial ktos podoby problem i potrafi mi pomoc ?

Z góry dzięki,
Pozdrawiam

EDIT:
Przepraszam - mój błąd, było wczas rano i zapomniałem o najważniejszym - ROM: WM6.1 L2 Diamond - 3.29.464.0 PLK
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2008, 17:00:45 wysłana przez Janocha »

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
Odp: Wyświetlanie dzwoniącego - problem
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 23, 2008, 07:19:09 »
A na forum oczywiście same wróżki, które wszytko wiedzą i nie musisz pisać jaki masz ROM, czy masz jakiś inny dialer zainstalowany, czy ewentualnie inne aplikacje które mogą mieć wpływ.

Przy tak beznadziejnie opisanym problemie jedyne co można polecić to hardreset (format), ewentualnie ponowne wgranie romu.

Ludzie wy chcecie sobie pomóc czy tylko się żalicie tutaj?
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline eplus

• **
  • 111
  • Sprzęt: Samsung Galaxy
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 25, 2008, 12:30:45 »
Jkas aplikacja najprawdopodobniej koliduje. Albo ja znajdziesz i odinstalujesz albo tak jak napisal kolega lesiot HR

*

Offline blady.bb

• 720
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC Leo
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 25, 2008, 12:46:09 »
Mnie się chyba to dwa razy zdarzyło, oczywiście SR pomógł, przypuszczam, że jest to wina mojego nowo wgranego dialer'a.
HTC Universal [G3]
Radio: 1.17.00
ROM: Tomal v8.81 Regular (64MB device) WM6.1 - Hybrid Build: 21042.1.6.0
MiniSMS

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 26, 2008, 17:45:17 »
Mnie się chyba to dwa razy zdarzyło, oczywiście SR pomógł, przypuszczam, że jest to wina mojego nowo wgranego dialer'a.

Niestety w FAQ nie ma wytlumaczenia, ale co to jest dialer ? domyślam się, że program w przez którego wybieram numery ?

*

Offline blady.bb

• 720
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 26, 2008, 20:23:40 »

Niestety w FAQ nie ma wytlumaczenia, ale co to jest dialer ? domyślam się, że program w przez którego wybieram numery ?

Dokładnie tak. Są różne - zwykle różnią się wyglądem. Nie wiedzieć czemu ludzie robią dialer'y bez opcji niezbędnej do wideo rozmów oraz bez technologi Smart Dialing.
HTC Universal [G3]
MiniSMS

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 26, 2008, 20:57:46 »

Dokładnie tak. Są różne - zwykle różnią się wyglądem. Nie wiedzieć czemu ludzie robią dialer'y bez opcji niezbędnej do wideo rozmów oraz bez technologi Smart Dialing.

Dzieki. Ja mam wgrany chyba standardowego dialera od HTC, taki czarny, ma tez opcje smart dialing i rozmów video. Byc może to jgo wina, ale jego nie da sie chyba odinstalwac:)

*

Offline blady.bb

• 720
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 26, 2008, 22:51:25 »
Wgrywając nowego zastępujesz starego z tym, że jak wywalisz tego nowego to z powrotem automatycznie wgrywa się stary. Trochę pomieszane :ok: Nie widzę jednak potrzeby wgrywania innego niż oficjalny od HTC bo to na pewno nie on w takim razie robi problem - myślałem, że masz jakiegoś własne nowego wgranego.

Musi to być jakiś inny program który coś miesza. Używasz może programu SPB Keyboard? Bo w sumie to jest chyba ostatni instalowany przezemnie program, który mógłby coś namieszać.
HTC Universal [G3]
MiniSMS

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 27, 2008, 10:22:12 »
Wgrywając nowego zastępujesz starego z tym, że jak wywalisz tego nowego to z powrotem automatycznie wgrywa się stary. Trochę pomieszane :ok: Nie widzę jednak potrzeby wgrywania innego niż oficjalny od HTC bo to na pewno nie on w takim razie robi problem - myślałem, że masz jakiegoś własne nowego wgranego.

Musi to być jakiś inny program który coś miesza. Używasz może programu SPB Keyboard? Bo w sumie to jest chyba ostatni instalowany przezemnie program, który mógłby coś namieszać.

Uzywam całej paczki prgramów SPB, ale akurat SPB Keyboard nie. Mam SPB Phone Suite, SPB Backup, SPB Mobile Shell i SPB Time.

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 27, 2008, 11:18:00 »
Uzywam całej paczki prgramów SPB, ale akurat SPB Keyboard nie. Mam SPB Phone Suite, SPB Backup, SPB Mobile Shell i SPB Time.

Już sobie wyobrażam jakiś masz bałagan i pewnie nawet nie wiesz co jest co, bo... Phone Suite kopiuje wybrane funkcje Mobile Shell.

Ja zatem na początek polecam zorientować się co tak naprawdę jest Ci potrzebne i następnie porządki.
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 28, 2008, 12:23:48 »
Masz racje phone suite kopiuje niektrore funkcje z mobilshel niestety mobillshell nie posiada profilowania (kokretna glosnosc dzwonkow o konkretnej godzine), 'magicznego' przycisku - ktorym moge zalaczyc wifi, BT, TEL itp. czy np. przypomnienia o nieodebranym połączeniu, sms.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2008, 12:47:18 wysłana przez Janocha »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 28, 2008, 12:51:52 »

Już sobie wyobrażam jakiś masz bałagan i pewnie nawet nie wiesz co jest co, bo... Phone Suite kopiuje wybrane funkcje Mobile Shell.

Ja zatem na początek polecam zorientować się co tak naprawdę jest Ci potrzebne i następnie porządki.

Ja mam wszystkie te programy i jeszcze więcej od SPB i w żaden sposób się "nie gryzą", u mnie wszystko działa jak należy.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G