Wymiana baterii

• 12 Odpowiedzi
  • 3694 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kamis133

• **
  • 119
  • Kom 2 Da Hud
  • Sprzęt: Kaiser, TG01, DHD
Wymiana baterii
« dnia: Styczeń 22, 2010, 14:43:16 »
Witam.

Planuję zakupić nową baterię do mojego Kaiserka, chciałem się dowiedzieć conieco od użytkowników tego PDA, którzy wymienili baterię na nową. Czy są jakieś różnice w czasie użytkowania, porównanie między starą, a nową baterią jak długo trzyma. Już mnie niesamowicie wkurza to, że ze 100 % od 8 rano do 14 spada do 30 %(oryginalny ROM,3 godz. muzyki na słuchawkach, trochę internetu i parę sms). Z chęcią "usłyszę" wasze opinie, może ktoś poleci mi jakąś dobrą albo nakłoni do nowej oryginalnej.

Z góry dzięki.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2010, 14:45:56 wysłana przez kamis133 »

*

Offline podwys

• **
  • 119
  • Sprzęt: htc kaiser
Odp: Wymiana baterii
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2010, 15:53:36 »
Z tego co czytalem w necie, baterie firmy batimex maja dobra opinie

Zajrzyj na ich strone. Taka bateria mieszczaca sie pod standardowa klapke (chyba 1600 mAh) kosztuje niecale 40 zl.

Moja bateria jest co prawda ok, ale zastanawiam sie nad kupieniem powiekszonej baterii batimexu (2800 mAh za chyba 57 zl) z tym ze ona jest dwa razy wieksza i w zestawie masz inna klapke baterii. Kaiser robi sie wiekszy i ciezszy...

Przy okazji chcialem zapytac czy ktos uzywa takiej ppwiekszonej baterii? Ile ona wytrzymuje w rzeczywistosci?
magican > wizard > kaiser

*

Offline kamis133

• **
  • 119
  • Kom 2 Da Hud
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2010, 17:27:11 »
W sumie dużo czytałem na temat nieoryginalnych baterii i większość twierdzi, że pojemniejsza bateria nie trzyma wcale dłużej. A pieniędzy szkoda wydawać mi na marne, dlatego najpierw wolę się spytać.

*

Offline podwys

• **
  • 119
  • Sprzęt: htc kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2010, 20:29:47 »
też jestem zdecydowanym zwolennikiem oryginałów ale te nie są tanie... na allegro chyba po 90 zł

o batimexie czytałem same dobre opinie, i tutaj i na innych forach...

ja bym na twoim miejscu kupił batimexu standardowej wielkości... ale wybór jest twój i niech się inny wypowiedzą też...
magican > wizard > kaiser

*

Offline kamis133

• **
  • 119
  • Kom 2 Da Hud
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2010, 14:11:00 »
Lepiej wydać trochę więcej kasy na pewną rzecz, przynajmniej ja z takiego założenia wychodzę ;)

*

Offline kaka454

• 19
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 24, 2010, 22:59:14 »
Kupiłem Batimex'a 1600 mAh 3 tygodnie temu i jestem bardzo zadowolony :) Kwestia czasu czuwania jest zależna, ale mi na jednym ładowaniu wytrzymuje 3 dni (w tym 30 min rozmów, troche smsów, kulek ;P). Przy połączeniach z internetem trzyma krócej, szczególnie z 3G. Moje wrażenie? Bardziej trwała, niż oryginalna.

*

Offline ded

• 46
    • Perfect Systems
  • Sprzęt: Kaiser
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 25, 2010, 14:30:38 »
Byl podobny topic na forum i ktos pisal ze batimex jest fajny na poczatku ale po roku juz sporo mu z tej powiekszonej pojemnosci ucieka. Tyle ze rok to dlugo i mozliwe ze nie bede juz mial swojego kaisera a inwestowac 100zl w ori baterie to nie malo. Inna opcja to przemeczyc sie troche i sprzedac tel a kupic jakis nowszy model. Czasem takie podejscie bardziej sie oplaca, szczegolnie jak gwarancja juz sie skonczyla.
Rzeczy niemozliwe robie od reki, na cuda potrzebuje wiecej czasu.

*

Offline kamis133

• **
  • 119
  • Kom 2 Da Hud
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 26, 2010, 08:22:45 »
A jak się sprawuje bateria Batimexu przy słuchaniu muzyki na słuchawkach ? Bo na tym mi głównie zależy.

*

Offline Gregs

• **
  • 135
  • Sprzęt: SGS2, SGS3, SGS4
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 28, 2010, 19:23:46 »
W sumie dużo czytałem na temat nieoryginalnych baterii i większość twierdzi, że pojemniejsza bateria nie trzyma wcale dłużej. A pieniędzy szkoda wydawać mi na marne, dlatego najpierw wolę się spytać.
Masz częściowo rację. Kiedyś kupiłem do Hermesa dwie baterie "no name". Jedna spuchła (rozsadziło obudowę) przy trzecim ładowaniu, druga trzymała połowę czasu oryginalnej. Teraz kupiłem do Kaisera baterię Batimexu 1600 mAh. Sprawuje się znakomicie i trzyma wyraźnie lepiej od oryginalnej.

*

Offline kamis133

• **
  • 119
  • Kom 2 Da Hud
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 29, 2010, 10:16:25 »
Na allegro nie znalazłem żadnej aukcji z bateriami Batimexu do Kaiserki. Gregs mógłbyś jakiś link zapodać ? ;) Thx.

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 29, 2010, 10:32:05 »
Na allegro nie znalazłem żadnej aukcji z bateriami Batimexu do Kaiserki. Gregs mógłbyś jakiś link zapodać ? ;) Thx.

Oj, chyba masz bana na google - Sklep Batimexu
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline kamis133

• **
  • 119
  • Kom 2 Da Hud
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 31, 2010, 14:21:10 »
Thx. Głupota nie zna granic :E

*

Offline paweuek

• 27
  • Sprzęt: HTC Vision/Desire Z
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 31, 2010, 14:52:50 »
Ja ostatnio zaryzykowałem i kupiłem akumulator tellsson (1500mAh - przynajmniej teoretycznie :))) i jestem mocno zaskoczony - na prawdę trzyma lepiej niż oryginał nawet na początku. Teraz mam ją już 4 miesiąc i dalej jest super (o ile można tak powiedzieć o czasie działania Kaisera :P)