Wyłączanie ekranu na żądanie

• 9 Odpowiedzi
  • 3042 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wobo

• 387
  • Sprzęt: MOTOROLA ATRIX 4G AT&T
Wyłączanie ekranu na żądanie
« dnia: Luty 05, 2008, 14:47:11 »
Cześć

Czy ktoś z Was zna może sposób na  wyłączanie ekranu na żądanie? Może jakiś cab lub pozycja w rejestrze? Chodzi mi o pełne wyłączenie ekranu nie tylko podświetlenia.

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
Odp: Wyłączanie ekranu na żądanie
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 05, 2008, 21:04:47 »
Może jaśniej, na czyje żądanie? Ekran zawsze możesz wyłączyć jak tego chcesz....

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 05, 2008, 21:20:11 »
Dokladnie, do tego sluzy przycisk POWER :)
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 05, 2008, 21:28:20 »
Myślałem, że na to wpadnie autor wątku, stąd moje "entre"...

*

Offline wobo

• 387
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 06, 2008, 00:23:25 »
Witam

nie do konca, to by bylo za proste z tym powerem.

Przycisk power zatrzymuje mi niektore uslugi np przesylanie danych lub odtwarzanie muzyki - np streaming radia internetowego. Musze najpierw przechodzic do todaya i dopiero power aby nie zatrzymac streamingu.

Potrzebuje jedynie wygasic podswietlenie i wylaczyc ekran + reakcje na dotyk (dla oszczednosci energii i uchronienia przed "zyciem wlasnym zyciem" kaiserka np w kieszeni) do momentu wlaczenia wlasnie przyciskiem power.
Kiedy kaisera mam wlasnie w kieszeni nie chcialbym aby wlaczal sie wyswietlacz, nawet kiedy dzwoni tel i tym podobne zdarzenia...

Tego nie zalatwia ani uspienie powerem ani zaznaczenie blok. wszystkich klaw. oprocz powera w setupie.

Uzywam S2U2 ale to polsrodek, ktory nie blokuje od razu podswietlenia a nawiazanie do iphona jest conajmniej uwlaczajace mojemu kaiserkowi :)

pzdr wobo

*

Offline kluczus

• **
  • 162
  • Sprzęt: Palm Vx -> Palmax Holux -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> HTC ?? :)
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 06, 2008, 07:21:21 »
jeśli chodzi konkretnie o słuchanie muzyki i stream z internetu to rozwiązanie masz proste:
- najpierw odpalasz KaiserTweak i szukasz sekcji Data a tam Wifi Standby Mode, ustawisz na enabled, SR i od tego momentu po wyłączeniu przyciskiem power wifi się się nie rozłącza,
- jeśli chodzi o słuchanie muzyk z karty to odpalasz tcpmp, w ustawieniach masz mapowanie przycisków, zaznaczasz capture all butons i mapujesz pod jakiś przycisk włącz/wyłącz wyświetlacz, po odpaleniu muzyki naciskasz ten przycisk, to wszystko

pozdrawiam
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656 - linki do mobilnych serwisów
-------------------------------------------------------------------
Na pokładzie: rom WM6.1 xxxxxxxx, radio xxxxxxxx

*

Offline wobo

• 387
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 06, 2008, 23:59:04 »
jeśli chodzi konkretnie o słuchanie muzyki i stream z internetu to rozwiązanie masz proste:
- najpierw odpalasz KaiserTweak i szukasz sekcji Data a tam Wifi Standby Mode, ustawisz na enabled, SR i od tego momentu po wyłączeniu przyciskiem power wifi się się nie rozłącza,
Dzięki kluczus wifi przydało się jednak ja korzystam ze streamingu głównie przez iplusa (działa nawet pod GPRS bez edge) i mimo zaznaczenia juz od dawna always on w Kaiser Tweak jednak czasem mi wyłącza stream przy użyciu przycisku power

- jeśli chodzi o słuchanie muzyk z karty to odpalasz tcpmp, w ustawieniach masz mapowanie przycisków, zaznaczasz capture all butons i mapujesz pod jakiś przycisk włącz/wyłącz wyświetlacz, po odpaleniu muzyki naciskasz ten przycisk, to wszystko
dzięki to też znam, używam opcji z menu . Nie lubię indywidualnego mapowania przy uruchamianiu programu, gdyż czasem lubi się to gryźć np z automapą, która też mapuje przyciski a radia streamingowego słucham zwykle jadąc samochodem, czyli mam odpaloną automapę lub jadąc rowerem, a wtedy właśnie kaiserek jest w kieszeni...

Dlatego nadal szukam możliwości  (chyba zostaje tylko cab) bezwarunkowego działającego dla każdej aplikacji wyłączania ekranu. Jak coś znajdę to wrzucę do wątku.

Pozdrawiam
wobo
Napisane: Luty 06, 2008, 23:29:20
Ha!

Dla chcącego nic trudnego!!!
Znalazłem mały programik który właśnie wyłącza screen :)
Polecam

http://www.appliedpda.com/Products_Freeware.html  - programik screen off 1.3

Jest B. przydatny np gdy korzystam z Active Sync przez USB i mam odpalony MyMobiler - pda ma wygaszony ekran - oszczędzam świetlówkę ;)

pzdr
Wobo
Napisane: Luty 06, 2008, 23:46:41
Jeszcze jedna wersja - moim zdaniem lepsza, szczególnie podczas współpracy z My Mobilier

http://freewareppc.com/download/utilities/screenoffforpocketpc.shtml

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 07, 2008, 15:21:17 »
W SPB Pocketplus jest przycisk Screen Toggle wyłaczający ekran.
Bardzo użyteczna rzecz.

*

Offline NETWolF

• 42
    • http://Www.NETWolF.EU
  • Sprzęt: SPV M3000 [HTC Wizard]
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 07, 2008, 17:34:16 »
a ja polecam inny program - HandyMenu. Tam jest taka opcja: SCREEN OFF która wyłącza właśnie tylko ekran co zapewne zmniejsza zuzycie V.

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 15, 2009, 23:38:37 »
Dzięki kluczus wifi przydało się jednak ja korzystam ze streamingu głównie przez iplusa (działa nawet pod GPRS bez edge) i mimo zaznaczenia juz od dawna always on w Kaiser Tweak jednak czasem mi wyłącza stream przy użyciu przycisku power

dzięki to też znam, używam opcji z menu . Nie lubię indywidualnego mapowania przy uruchamianiu programu, gdyż czasem lubi się to gryźć np z automapą, która też mapuje przyciski a radia streamingowego słucham zwykle jadąc samochodem, czyli mam odpaloną automapę lub jadąc rowerem, a wtedy właśnie kaiserek jest w kieszeni...

Dlatego nadal szukam możliwości  (chyba zostaje tylko cab) bezwarunkowego działającego dla każdej aplikacji wyłączania ekranu. Jak coś znajdę to wrzucę do wątku.

Pozdrawiam
wobo
Napisane: Luty 06, 2008, 23:29:20
Ha!

Dla chcącego nic trudnego!!!
Znalazłem mały programik który właśnie wyłącza screen :)
Polecam

http://www.appliedpda.com/Products_Freeware.html  - programik screen off 1.3

Jest B. przydatny np gdy korzystam z Active Sync przez USB i mam odpalony MyMobiler - pda ma wygaszony ekran - oszczędzam świetlówkę ;)

pzdr
Wobo
Napisane: Luty 06, 2008, 23:46:41
Jeszcze jedna wersja - moim zdaniem lepsza, szczególnie podczas współpracy z My Mobilier

http://freewareppc.com/download/utilities/screenoffforpocketpc.shtml

Dzięki wobo, przydało się  :ok: