Wyłączający się Kaiser podczas rozmowy telefonicznej...

• 8 Odpowiedzi
  • 991 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline eSJot

• 41
  • Sprzęt: HTC TyTN II + Nokia Communicator 9500 + HTC Wings + Fujitsu Siemens LOOX T830
Wyłączający się Kaiser podczas rozmowy telefonicznej...
« dnia: Styczeń 30, 2009, 23:00:52 »
Hej! Mam mały problem. Otóż od jakiegoś już czasu kiedy jestem na dworze (temperatura nie zawsze jest wtedy ujemna) to podczas połączenia telefonicznego (wychodzące/przychodzące) mój Kaiser wyłącza się!!! Włączam go... i mam na ikonce oznaczającej stan baterii, że jest naładowana do pełna... po czym w ciagu kilku sekund wyłącza się. Wchodzę do domu. Wsadzam na ładowarkę i za kilka sekund mam... pełna bateria. Co może być powodem tego, że Kaiser tak reaguje? Czyżby wpływ czynników atmosferycznych powodował, że bateria mimo, że jest naładowana to jednak pada!?. Bedąc w domu bardzo często prowadzę rozmowy dośc długie i zdarzało się, że nawet po 4 godzinach gadania non-stop bateria nie padła. A bedąc na dworze pada po kilku minutach, a czasem jeszcze szybciej. Ale dzieje się to tylko w trakcie połączeń. Nie w tzw. stanie gotowości.
Proszę o radę.
Pozdrawiam

*

Offline osiolekwrc

• 35
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: Wyłączający się Kaiser podczas rozmowy telefonicznej...
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 30, 2009, 23:04:31 »
Mi to wyglada jednak na uszkodzoną baterię, ale nie jestem tego w 100% pewny, bo dziwne jest to ze w domu mozesz dluzej rozmawiac.

poradziłbym ci jak masz mozliwość pożyczyc od kogos baterię i na jego sprawdzic. od tego zaczalbym wogóle poszukiwania.

*

Offline Kanapa70

• *
  • 97
  • pdaclub.pl/info.php?id=6656
    • Cała prawda o pieniądzu.
  • Sprzęt: TyTN II - w testach, na zapasie MDA Vario II from T-Mobile Germany.
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2009, 23:17:10 »

Hej! Mam mały problem.

Zmień RadioRom - coś się dzieje przy przełączaniu z jednej stacji do drugie.  :sleepy:
Mam podobne objawy - jak siedzę w domu to mogę rozmawiać dobrze przez ponad 2 godziny. W trakcie jazdy spada do około 1,5.

Pozdr

K..a
TyTN II : 1.83.464.0 PLK - ale to się zmieniło, 09/27/07, 1.27.15.32, 22.51.88.13W
TyTN: ROM  POLOK v.3 by Don Q-ka, Radio - optymalne., P-V 32.87.7020.20H

*

Offline eSJot

• 41
  • Sprzęt: HTC TyTN II + Nokia Communicator 9500 + HTC Wings + Fujitsu Siemens LOOX T830
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 31, 2009, 13:31:48 »
Dziękuję Wam za szybkie odpowiedzi. Bardziej bym stawiał na jakieś "cuda" z ROM czy też radiem... Baterie mam dwie... ale nie o tym chcę tutaj napisać. Wyobraźcie sobie, że... pada mi w trakcie połączenia bateria (a jestem w tym czasie w terenie, np. spacer z psem). Wracam do domu... wsadzam na stacje dokującą... odpalam Kaisera i stan naładowania baterii... między 98 a 100%!!! A nie było mnie np. w domu przez kilka godzin! Więc skoro padła bateria to... Muszę chyba jednak powalczyć z radiem. Jakie polecacie?
Aktualnie posiadam: Wersja pamięci: 3.29.464.0 PLK; Wersja radia: 1.65.16.25; Wersja protokołu: 25.83.40.02H
Oczywiście WM 6.1 POL

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 31, 2009, 17:45:30 »
Witam.
Miałem dokładnie taki sam problem... Zaczęło się to mniej więcej na początku zimy, przy spadkach temperatury... W tej chwili problem rozwiązałem częściowo bo po przeflashowaniu telefonu nowym romem i radiem wszystko działało w porządku przez 4 dni aż do dzisiaj (po rozmowie na dworze Kaiser się zresetował). Chociaż mam wrażenie, że dzisiejszy zwis Kaisera mógł być spowodowany czymś innym. Do tej pory było tak, że jak siedziałem w domu gdzie temperatura była 'pokojowa' wszystko działało poprawnie. Po wyjściu na zewnątrz kaiser wieszał się przy zmianie BTSa a po zresetowaniu i wpisaniu pinu działał do momentu złapania sieci... Gdy złapał sieć od razu się resetował i tak w kółko aż zrobił się "ciepły". Wykluczam problem z baterią, bo gdy nie wpisywałem pinu tylko używałem Kaisera jako palmtopa mógł on działać jeszcze dość długo jako nawigacja lub na WiFi. Zakładając, że dzisiejsza zwiecha nie miała z tym nic wspólnego mogę powiedzieć, że wszystko działa poprawnie na romie Kaiser_HyperDragon_III_Raphael_WWE_20090113 (radio1.65.24.36). Wcześniej sama zmiana radia (na jakieś z serii 1.71...) nie rozwiązała problemu.

*

Offline eSJot

• 41
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 31, 2009, 20:43:07 »
Jestem ponda wszelką wątpliwość pewien, że w moim przypadku na pewno winą nie jest bateria. Ta jest zawsze naładowana. Zresztą mam dwie. Więc nigdy nie jest tak, abym wyruszał w teren z rozładowaną baterią. Bardzo często zabieram naładowaną na maxa która "dyżuruje" w Kaiserze a druga również nałowana na maxa... czeka na ewentualne zastąpienie padniętej "dyżurnej".  :P
Nadal więc problem nie został w miarę ciekawie rozwiązany. Pozostaje tylko czekać na to, ąz forumowi specjaliści zajmą sie tym przypadkiem i zabiorą głos. Czego życzyłbym sobie i wszystkim których ta dziwna przypadłość dopadła. Ogólnie rzecz biorąc chyba raczej we wszystkich PDA piętą Achillesową są baterie. Czasem odnoszę wrażenie, że produkują telefony i palmtopy z bardzo dużymi możliwościami a wkładają w to baterie jak do zegarka. :wink:

*

Offline osiol3k

• **
  • 140
  • Sprzęt: HTC Desire HD, GOCLEVER A103
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2009, 21:18:18 »
To radyjko masz juz do stare. Może spróbuj nastepującej kombinacji:

HardSpl 3.56
Radio 1.71.09.01
SPRZĘT: HTC Desire HD SYSTEM: SVHD 1.7.5

*

Offline eSJot

• 41
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 31, 2009, 23:23:37 »
Stare radyjko? Wydawało mi się, że na poprzednim tego rodzaju skecze nie występowały. Miałem wówczas WM 6 i (już nie pamiętam co to za radyjko... ale postaram się poszukać i... dopiszę).
Ogólnie rzecz biorąc można wgrać to co polecasz. Myślisz, że to pomoże?
Zawsze wydawało mi się, że skoro jest wypuszczana jakaś wersja oprogramowania to ona powinna działać w każdej okoliczności i w każdej chwili. W końcu chyba przeszła testy "laboratoryjne"?
A tak na marginesie to to radyjko co mam zostało wgrane do Kaisera pod koniec listopada 2008 r. I nadal śmiesz twierdzić, że jest ono stare? Myślę, że szanujący się sklep firmowy nie wgrywał by czegoś nie sprawdzonego.
Poza tym... wcześniej działało wszędzie - tylko teraz coś się... czy coś "mu" odbiło.  :mad:
Zobaczymy jak się dalej ten wątek rozwinie i ilu podobnych "przygodowców" się znajdzie. Dziękuję za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam

*

Offline osiol3k

• **
  • 140
  • Sprzęt: HTC Desire HD, GOCLEVER A103
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 01, 2009, 11:30:07 »
Zawsze wydawało mi się, że skoro jest wypuszczana jakaś wersja oprogramowania to ona powinna działać w każdej okoliczności i w każdej chwili. W końcu chyba przeszła testy "laboratoryjne"?

poczytaj tu http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=96385.0 :) nie wydaje mi sie ze przychodza testy.

Ogólnie rzecz biorąc można wgrać to co polecasz. Myślisz, że to pomoże?

Szczerze mówiąc nie wiem czy pomoże ale spróbować zawsze warto w końcu nowsze radyjko, może lepiej działać będzie.

Jeżeli to nie pomoże to może bedzie trzeba pomyśleć o romie tym co masz. mozecos sie spitolilo w nim.
SPRZĘT: HTC Desire HD SYSTEM: SVHD 1.7.5