Wybór Tytn II vs Tytn ? Czy Kaiser będzie w końcu poprawiony?

• 30 Odpowiedzi
  • 6259 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dplus

• 11
  • Sprzęt: Toshiba G900
Niestety sprzedawcy na allegro się uparli i nie chcą mi sprzedać M3100 / Tytn - zawsze im zabraknie sztuki dla mnie.

Zastanawiałem się nad Kaiserem, ale naczytałem się o problemach z grafiką i kiepskim czasem pracy na baterii.

Czy sądzicie że warto zainwestować w Kaisera licząc na te legendarne sterowniki do Imageona?

Czy może się coś poprawić w sprawie baterii?

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Wybór Tytn II vs Tytn ? Czy Kaiser będzie w końcu poprawiony?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 21, 2008, 09:20:43 »
Zawsze lepiej kupic nowsze urzadzenie, tym bardziej, ze Kaiser ma nie dosc ze wiecej pamieci to jeszcze GPS...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 21, 2008, 09:23:36 »
wejdź w google wpisz Kaiser lub TYTN II i przeczytaj se recenzję (nawet na pdaclub.pl są testy) zoabczysz co ma a czego nie... Ja osobiście polecam ten telefon, mimo ze baterai nie jest super, chociaż mi to wystarcza.
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 21, 2008, 11:23:06 »
Kaiser to kozacki telefon full bajera :P aparat mnie niezachwca(ale do zdjeć są cyfrówki) a bateria no mogłaby pociągnąć dłużej ale niejest źle.
Odtwarzacz mp3 bardzo fajnie działa głośno i czysto :D tylko te słuchawki takie niewygodne :/ kupiłbym nowe ale się zadłużyłem na Kajzerke :P
Jeśli bedziesz kupował Kajzerke od razu zastanów się nad kartą pamięci szybko brakuje pojemności ^_^

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 21, 2008, 12:49:18 »
A mieliście Panowie doczynienia z Hermesem i Kaiserem jednoczesnie ?? Bo mam wrażenie ze jesteście zauroczeni TYTNEM.  Ja mialem tą przyjemność i możę opiszę co nieco :)

Owszem Kaisers spoko ale zeby za taka kase dostać coś co jest sprzętowo b.dobre a programowo niedopracowane i prownywalne z poprzenikiem ktory jest zdecydowanie tanszy ... to troszke nie fair

Porównując te dwa tele:

Kaiser:
+ drogi jak na to działanie
+ GPS
+ lepsze jakościowo wykonanie
+ lepsze parametry sprzętowe
- malo porzytku z tych parametrów (zwiecha filmow, Automapy do czasu gdy nie zostana opracowane stery)
- jak dla mnie gorsza klawiatura utrudniająca szybkie pisanie

Hermes:
+ dobry stosunek jakość/cena
+ zdecydowanei lepsza klawiatura ("sliska" bardziej wyczówalne przyciski, lepszy uskok klawiszy)
- nieco gorsze wykonanie

A reszta to juz kwestia oprogramowania ... kazdy kto siedzi w tym temacie wie co WM6 potrafi

Także nie chciałbym sie komus narażać takie jest moje obiektywne zdanie ... Ktoś powie to dlaczego masz Kaisera ?? Mam ponieważ udalo mi się go zdobyc za dobre pieniądze ... i wtedy nie wiedzialem co w trawie piszczy ... teraz czekalbym az stanieje :P

« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2008, 12:54:57 wysłana przez luqasss »
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 21, 2008, 12:55:07 »
A mieliście Panowie doczynienia z Hermesem i Kaiserem ?? Ja mialem tą przyjemność i możę opiszę co nieco :)

Owszem Kaisers spoko ale zeby za taka kase dostać coś co jest sprzętowo b.dobre a programowo niedopracowane ... to troszke nie fair

Porównując te dwa tele:

Kaiser:
+ drogi jak na to działanie
+ GPS
+ lepsze jakościowo wykonanie
+ lepsze parametry sprzętowe
- malo porzytku z tych parametrów (zwiecha filmow, Automapy do czasu gdy nie zostana opracowane stery)
- jak dla mnie gorsza klawiatura utrudniająca szybkie pisanie

Hermes:
+ dobry stosunek jakość/cena
+ zdecydowanei lepsza klawiatura ("sliska" bardziej wyczówalne przyciski, lepszy uskok klawiszy)
- nieco gorsze wykonanie

A reszta to juz kwestia oprogramowania ... kazdy kto siedzi w tym temacie wie co WM6 potrafi

Także nie chciałbym sie komus narażać takie jest moje obiektywne zdanie ... Ktoś powie to dlaczego masz Kaisera ?? Mam ponieważ udalo mi się go zdobyc za dobre pieniądze ... i wtedy nie wiedzialem co w trawie piszczy ... teraz czekalbym az stanieje :P

w filmach to na TCPMP troche klatkowały, później spróbowałem Core Player 1.21 i ładnie gładko filmy chulały 

*

Offline robfra

• **
  • 183
  • Sprzęt: SGS2 Turkbey
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 21, 2008, 15:20:51 »
tutaj są testy pracy na baterii w zależności od ROM i Radio
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=1862232&postcount=1464

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
  • Sprzęt: Moto Flipout
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 21, 2008, 17:41:20 »
No i mimo lepszej technologii Kaisera, emulator playstation chodzi lepiej (płynniej) na Hermesie (tytn). Na Kaiserze klatkuje  :-| .
Klawiaturka to 100% prawda. Filmów nie testowałem, teledyski chodzą dobrze, automapa działa mi bardzo dobrze.
Ipsa sua melior fama

*

Offline k4syx

• *
  • 95
  • Sprzęt: Kaiser
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 21, 2008, 17:59:17 »
Miałem / mam w rękach oba (koledzy w pracy mają hermesy) i muszę powiedzieć że designem wygrywa starszy ale tylko w wersji dla angielskiego Orange.

Na plus Kaisera na pewno są sprężynowe szyny, wbudowany gps i "oczko" lepszy aparat.
W zestawie Kaisera z Orange jest sporo rzeczy ktore można z miejsca odsprzedać, wtedy cena realna którą się zapłaciło również spada.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
HW: HTC TyTN II
SW: Ugotowany WM 6.1 z Kuchni Cysorza 6.1 + 18MB PagePool

http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

*

Offline BlackDragon

• 24
  • Sprzęt: HTC TyTn II + 8GB SanDisk SDHC
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 21, 2008, 20:03:31 »
Mnie z wyglądu znacznie bardziej podoba się Kaiser. Jest znacznie ładniejszy i przyjemniej leży w dłoni (oczywiście jest to opinia w pełni subiektywna).

Jeśli chodzi o odtwarzanie filmów to Kaiser radzi sobie znośnie nawet bez legendarnych sterowników. TCPMP odtwarza filmy w rozdzielczości 320x240 całkowicie płynnie, nie ma gubienia klatek czy przycinania.

Bateria w moim przypadku średnio wytrzymuje dwie doby: dziennie kilkanaście minut WiFi, kilka SMS'ów, parę minut rozmowy, ew. jakaś gra. Kiedy mało z niego korzystałem wytrzymał 3 doby - mam oryginalny ROM Orange PL. Przy pełnym obciążeniu (WiFi + Bluetooth + odtwarzanie filmu) trzyma 5 godzin. Jak dla mnie (studenta) jest całkiem ok.

*

Offline d112

• **
  • 132
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 21, 2008, 21:14:50 »
Jezeli chodzi o sterowniki do ati to czytalem chyba na xda forum ze wyjdą pod koniec marca

*

Offline BlackDragon

• 24
  • Sprzęt: HTC TyTn II + 8GB SanDisk SDHC
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 21, 2008, 21:35:24 »
Jezeli chodzi o sterowniki do ati to czytalem chyba na xda forum ze wyjdą pod koniec marca

Niestety nie będzie to sterownik do ATI Imageon a po prostu jakiś fix lub tweak przyśpieszający działanie PDA. Na faktyczne sterowniki nie ma na razie co liczyć.

*

Offline d112

• **
  • 132
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 21, 2008, 23:14:45 »
polecam kaisera , jest naprawde dobry nie zawiesze sie czesto bateria u mnie 4-5 dnie przy normalnym uzytkowaniu, wi fi soper zasięg , procek niezly , na core player przy ustawionych sterownikach ati (q..) i filmie 240 / 320) mam wynik 531%.Super sprzęt tylko czekac na drivery.Pozdrawiam d112

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 21, 2008, 23:49:17 »

w filmach to na TCPMP troche klatkowały, później spróbowałem Core Player 1.21 i ładnie gładko filmy chulały 
tia ja czekm na wersje ktora Ac3 bedzie obslugiwac choc troche lepiej filmy chodza.

Czasami tylko sie przycinaj ai jestem pod wrazeniem  TCMOP kontra CorePlayer 1.2.1( diodatkowo YT działa:D)

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
  • Sprzęt: TomTom Go 600 / Go 1005 Live
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 22, 2008, 00:16:55 »
Co do czasu pracy na baterii to czytam Wasze opinie i sie dziwie...
Ja mam wlaczony 24h / dobe wlan i bluetooth, co najmniej 3 godziny dziennie rozmow, ok 20 smsow, do tego sprawdzanie poczty, kalendarz i... co najmniej 3 doby (wgrany czysty WM 6.1) a najczesciej blizej 5 dob (jak nie uzywam gier).
Co do Hermesa - mam porownanie obu i uwazam ze Kaiser jest zdecydowanie bardziej dopracowany, klawiatura wg mnie jest rowniez lepsza. Tylko kto wpadl na pomysl zeby rozkladal sie w druga strone:/

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 22, 2008, 00:25:19 »
bez doladowywania w samochodzie np podczas jazdy do pracy? ;)
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 22, 2008, 10:33:03 »
Tylko kto wpadl na pomysl zeby rozkladal sie w druga strone:/

Mańkut!!!

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 22, 2008, 10:55:47 »
Tylko kto wpadl na pomysl zeby rozkladal sie w druga strone:/

Mańkut!!!

dobre  :D

wlasnie sie zastanawiam czy latwo mi z tym bedzie, pol roku mam etena m700
i w nim klawiatura rozsuwa sie na lewa strone.
Mysle jednak, ze to kwestia przyzwyczajenia i przy codziennym uzytkowaniu nie stanowi az takiego problemu. ;)
zobaczymy - poki co siedze wlasnie w domu i czekam na kuriera z kajzerka ;).

*

Offline jeri

• *
  • 65
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 25, 2008, 09:26:44 »
**** co najmniej 3 godziny dziennie rozmow *** najmniej 3 doby (wgrany czysty WM 6.1) a najczesciej blizej 5 dob (jak nie uzywam gier).

:O :O :-? :-| :D

Czyli samego czasu rozmowy mamy 9-15 godzin??Oooo, kolega zapewne posiadł sztukę ładowania indukcyjnego poprzez sprzężenie lewej nogawki spodni  z prawym mankietem koszuli.Pogratulować!  :mrgreen:

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 25, 2008, 11:06:41 »
**** co najmniej 3 godziny dziennie rozmow *** najmniej 3 doby (wgrany czysty WM 6.1) a najczesciej blizej 5 dob (jak nie uzywam gier).

:O :O :-? :-| :D

Czyli samego czasu rozmowy mamy 9-15 godzin??Oooo, kolega zapewne posiadł sztukę ładowania indukcyjnego poprzez sprzężenie lewej nogawki spodni  z prawym mankietem koszuli.Pogratulować!  :mrgreen:
tym tekstem mnie zagiełeś...

*

Offline serek

• 474
  • Sprzęt: SG Note + EEE 1215N
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 26, 2008, 19:16:24 »
Kaiser. Zdecydowanie Kaiser. Miałem oba urządzenia w rękach (z czego jedno dalej w nich jest ;) ) i muszę powiedzieć, że bije Hermesa pod prawie każdym względem.
MDA III->SPV M3000->Dell Axim x50v->SE P990i->O2 Exec->HTC Kaiser->HTC Diamond->HTC Leo->Samsung Galaxy Note

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 27, 2008, 07:48:36 »
Kaiser. Zdecydowanie Kaiser. Miałem oba urządzenia w rękach (z czego jedno dalej w nich jest ;) ) i muszę powiedzieć, że bije Hermesa pod prawie każdym względem.

Tzn. pod jakim? Bo jak dla mnie to tylko pod względem pamięci (komfort używania wielu programów), ciut większej matrycy aparatu i posiadaniem GPS, no i może jeszcze tym fikuśnym odchylaniem ekranu.
Ipsa sua melior fama

*

Offline serek

• 474
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 27, 2008, 21:25:16 »
Sam sobie odpowiedziałeś. Wszelkie punkty, w których Hermes może być lepszy, to tylko kwestia czasu.
MDA III->SPV M3000->Dell Axim x50v->SE P990i->O2 Exec->HTC Kaiser->HTC Diamond->HTC Leo->Samsung Galaxy Note

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 27, 2008, 23:35:55 »
Miejmy nadzieję, bo sam przesiadłem się na Kaisera i słabsza grafika mnie powoli dobija. A strony sprzętowej klawiatury niestety już nic nie poprawi :/
Ipsa sua melior fama

*

Offline serek

• 474
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 28, 2008, 19:12:48 »
Aż tak to odczuwasz? Mimo, że miałem wcześniej wizarda, to biorąc w łapy kaisera od razu przesunąłem we właściwą stronę i jakoś nie wydawało mi się to dziwne. Może dlatego, że w międzyczasie miałem execa i on też miał klawiaturę z prawej strony ekranu.
A w którym miejscu przeszkadza Ci ta grafika? Mnie tam komfortowo się z niego korzysta. Nawet Q2 chodzi na nim nie najgorzej :] Jedyne co mi przeszkadza i na prawdę jest to jedyna rzecz, to ta, że podczas odtwarzania filmów widać przy nagłych zmianach linię tak jak ze względu na odświeżanie w ekranach CRT. Na innych pocketach też widać ten efekt w tcpmp jeśli użyje się innego sterownika niż xscale (pewien nie jestem, tak jest u mnie na aximie).
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2008, 19:15:08 wysłana przez serek »

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 28, 2008, 22:50:18 »
Klawiatura przeszkadza podczas korzystania z internetu kiedy co chwila się chowa i wysuwa rysik.
Grafa natomiast podczas korzystania chociażby z emulatora FPSECE (na tym jest to najbardziej widoczne). Gra chodzi nieco szybciej niż na Hermesiea le co z tego jak z animacji robi się slideshow (jak np. w Gran Turismo - kompletnie nie da się grać a na Hermesie płynnie chociaż wolno szło). Albo w VSpainter spróbuj na TyTn II szybko narysować kółko. Wyjdzie kanciaste a na Hermesie okrągłe.
Ipsa sua melior fama

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 28, 2008, 23:13:09 »
a ja po przesiadce z Etena M700 jestem zadowolony - Kaiser bije na glowe Etena - nawet nowa M800 nie dorowna! :)
Tym, ktorzy narzekaja na Kajzerki, polecam przejrzec dzial ETEN i zobaczycie, ze nie macie powodow do narzekania :).
A ponad 4 miesiace uzeralem sie z Etenem....

aha - i zeby nie bylo - nie jestem zwolennikiem kultow - dla mnie urzadzenie  - czy to bedzie PDA, czy aparat fotograficzny - czy samochod - ma dzialac - nie jara mnie to ze to jest np BMW a to jest Kaiser. Za pol roku jak sie ukaze cos lepszego - np Sony Xperia okaze sie lepsza niz Kaiser - zmienie po prostu urzadzenie - nie dajmy sie zwiezc fanatyzmowi ;).
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2008, 23:15:01 wysłana przez bartgee »

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 29, 2008, 12:50:00 »
jak na pockecie powyłączasz 60% funcji, to też będzie szybki, bo nie będzie tracił czasu na ich obsługę. Ale to nie całkiem o to chodzi.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 31, 2008, 10:20:38 »
ten mie byl ze sklepu ale twoj opisik sie przydal :)  :O~
nie zmienia to faktu ze to bardzo dobry sprzet
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 01, 2008, 17:19:38 »
a poza tym iPhone to raczej smartphone a kaiser to pocket pc