Kaiser-moje oczekiwania

• 14 Odpowiedzi
  • 1344 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
Kaiser-moje oczekiwania
« dnia: Luty 16, 2008, 19:14:25 »
Spróbujmy może zdefiniować w tym wątku czego oczekujemy od naszej zabawki. Jeśli chodzi o mnie, to:
1. właściwych sterowników -wierzę, że stanie się to wkrótce, pisałem o tym na forum ogólnym,
2. pełnego wykorzystania BT, skandalem należy nazwać to co dano nam do dyspozycji. W warunkach domowych o wiele taniej jest ciągnąć neta z pc po BT aniżeli po WiFi (np. mniejsze zużycie baterii). Robiłem to już na ipaq'u (notabene produkcie HTC!!!!),
3. odblokowania HSUPA-pewnie nastąpi to w ramach oficjalnego nowego romu,
4. dobrej przeglądarki internetowej zintegrowanej z flashlite'em-nadzieja w Operze 9.xx, aczkolwiek nie do końca. podobno skyfire ten wymóg ma spełniać.
5. rozwiązania problemu właściwego funkcjonowania mikrofonu w module telefonu.
Bardzo chętnie zapoznam sie z opiniami Klubowiczów.
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2008, 19:55:19 wysłana przez xsara »

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: Kaiser-moje oczekiwania
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2008, 19:42:58 »
1. Możliwości płynnego odtwarzania filmów np z youtube z poziomu przeglądarki internetowej.
2. Odblokowania dla apletu java łączenia przez bluetooth (blejacking itp.).
3. Polepszenia wydajności i grafiki bo puki co troche kuleje.
4. HSUPA!!!..
5. Szybszego łapania fixa przez GPS.
6. Nowy rom już z WM 6.1 lub 7.0
7. Lepszych możliwości dla odtwarzania muzyki
8. Ulepszenia aparatu (żeby nie smużyło tak i generalnie poprawienie jakości zdjęć)
9. Rozwinięcia pluginu HTC HOME aby dodano więcej zakładek, możliwości skrótów itd.
10. Polepszenia aplikacji dyktafonu, a także stylizację jej na kolor reszty programów HTC (zrobienie go na szaro tak jak audiomanagera czy commmanagera)
11. Wprowadzenia do aplikacji zawartych w office paint'a (malowanie rysikiem po kaiserku powinno być prawie takie jak w tablecie).
12. Wprowadzenia szybszego dostępu do najpotrzebniejszych funkcji.
13. Poprawienia współpracy ze słuchawkami BT
14. Poprawienia rozmów w trybie głośnomówiącym (przez wbudowany głośniczek)
Chodzi mi o to czego żądam/oczekuję od HTC w najbliższym czasie jeśli chodzi o ROM a trochę tego jest...

*

Offline xsara

• 269
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2008, 19:59:34 »
Nie wiem co z tym fixem, u mnie trwa to do 15 sekund, to chyba dobrze. Jeśli chodzi o zakładki w HTC Home to polecam http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=369425. Wiem, że to nie jest rozwiązanie sprawy, ale coś wyjaśnia.

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2008, 20:02:16 »
hmm to nie jest roziązanie sprawy bo nie chodzi mi o zwiększenie zakładki favourite people tylko generalnie o rozbudowanie HTC HOME tak aby dodać tam nowe funkcje, skróty do innych aplikacji itd.

*

Offline xsara

• 269
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 16, 2008, 20:08:11 »
zrozumiałem, ale jak Wiesz wcale nie jesteś skazany na używanie HTC Home. Ale zgoda, jeśli dołącza się to do sprzętu, to powinno być nie gorsze od niego. Póki co jest to liche...

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 16, 2008, 20:15:25 »
Ogólnie Kaiser jest cool, ale zostawia pewien niedosyt. Kupując go kierowałem się danymi technicznymi, które faktycznie są imponujące, ale przez niedopracowane oprogramowanie czuję się trochę nabity w butelkę... Co innego gdyby Kaiser kosztował 700zł wtedy ok, ale jak za telefon/palmtop płacisz 2500zł to chyba masz prawo mieć wysokie wymagania co do jakości... ale nic miejmy nadzieję że wszystko dopracują. Pewnie do tego czasu wyjdą lepsze sprzęty, ale trudno pożyjemy zobaczymy...

*

Offline xsara

• 269
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 16, 2008, 20:55:59 »
też tak myślę, ale my "userzy" po zakupie sprzętu tylko poprzez takie fora jak to możemy próbować oddziaływać na korporacje, aby raczyły nas wysłuchać. Wiem, że nas słuchają, ale nie zapominajmy, że tutaj chodzi o money. Czasami warto czegoś nie zrobić od zaraz, aby poprawiać to kilka razy. Mamy świetny przykład firmy z Redmond.

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 16, 2008, 21:12:26 »
Tu akurat niestety masz rację... Microsoft to je..ny monopolista, który żeruje na braku konkurencji (umówmy się że linux i macos to nie konkurencja dla M$ bo mają w sumie max 15% rynku) i wciska ludziom kit za niespotykane pieniądze. Przykre jest ogólnie wypuszczanie przez firmy sprzętu niedopracowanego... Lepiej by było chyba gdyby sprzedawali cacka dopracowane tip-top. Ale niestety kapitalizm i interes firmy przeszkadzają w tym. Ech........

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 17, 2008, 12:55:21 »
czesc.

nie gniewajcie sie, ale ten watek jest troche bez sensu. moze nia sama idea, ale kierunek w ktorym zmierza konwersacja.

1. mimo wszystko malo prawdopodobne, ze dostaniemy drivery, poniewaz htc nie zaplacilo qualcommowi za pelna obsluge chipa. nie wydaje mi sie, zeby mieli wydac dolarki teraz jak juz kajzerki poszly tylko po to, by rozdac update zadarmo.
2. jaki bezsens mowic, ze jakby kajzer kosztowal 700 to bys nie marudzil...... mam pytanie: uwazasz, ze przeplaciles? ja osobiscie dalem za swoje vario III ok. 1500 na ebayu (nowka) i uwazam, ze obecnie nie ma lepszego ogolnego rozwiazania, ktore moglo by go zastapic. moze nokie komus? poza tv out i kamera nic mnie do n95 nie ciagnie. btw wlasnie pisze tego posta z kajzerki na klawiszach qwerty.
3. obwinianie microsoft za sprzet??? no comments

tak wiec jak widzicie niektorzy musza troszke ochlonac, doczytac albo najzwyczajniej troche myslec.

sorry za ogolny agresywny wydzwiek posta, ale drazni troche taka jalowa dyskusja.

a co do tematu... hm... jak dostane opere 9.5 full to chyba juz nie mam wiecej zazalen. polecam forum xda developers. tam sie mozna nauczyc jak ustawic kajzerka pod siebie.

pozdrawiam

bro

*

Offline tomasz.k

• 45
  • Sprzęt: HTC TYTN II P4550 rom orange
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 20, 2008, 08:27:19 »
2. pełnego wykorzystania BT, skandalem należy nazwać to co dano nam do dyspozycji. W warunkach domowych o wiele taniej jest ciągnąć neta z pc po BT aniżeli po WiFi (np. mniejsze zużycie baterii). Robiłem to już na ipaq'u (notabene produkcie HTC!!!!),

Nie bardzo rozumiem jak by mialo wygladac pelne wykorzystanie BT. Nie mam BT i zgadzam sie ze Wifi w tym sprzecie jest tragiczne.
Siec po BT ? Moj router ma WIFI a nie ma BT. Czy sa routery z BT ? Bo jak inaczej miala by dzialac siec domowa po BT ?
Chyba ze proponujeszcz wlaczac PCta aby z tej sieci korzystac.

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 22, 2008, 00:19:50 »
Starsze modele LiveBoxa miały BT. To był dobry pomysł na neta w telefonie :)
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 22, 2008, 00:26:25 »
Mi brakuje USB hosta:/ oraz akcelatora grafikidziłajacego co by filmow nie trzeba bylo konwertowac, poraz wejść jack na słuchwaki bonie da sie jednoczesnie ladowac tel i sluchac muzy bądz oglądac film:/.

*

Offline sapa

• *
  • 65
  • Sprzęt: P910i --> Kaiser
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 22, 2008, 16:21:27 »
nie da sie jednoczesnie ladowac tel i sluchac muzy bądz oglądac film:/.

istnieje taka przejsciowka umozliwiajaca jednoczesne podlaczenie zarowno sluchawek na jack jak i ladowarki, niestety jest to stosunkowo droga zabawka i wieksza niz standardowa przejsciowka usb-  jack

*

Offline mirba

• 35
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 22, 2008, 18:57:36 »
Również dla mnie brakuje tego wyjścia na słuchawki, innego niż usb, w wizardzie było (krok wstecz). Chętnie nabyłbym taką przejściówkę umozliwiającą ładowanie i podłączenie słuchawki. Poprosze o jakieś namiary.

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 22, 2008, 19:12:54 »