WM6.5 PL

• 10 Odpowiedzi
  • 2261 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WM6.5 PL
« dnia: Wrzesień 17, 2010, 17:09:52 »
Witam!
Czy ktoś może podać mi namiary na ROM WM6.5 pro PL na HTC Kaiser? Znalazłem kilka ale później telefon strasznie zamula:(
Byłbym bardzo wdzięczny:)

Pozdr

*

Offline Nightmaster

• 314
  • Sprzęt: Moto G, Galaxy Core Plus, Kiano Intelect 8 MS 3G
Odp: WM6.5 PL
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2010, 17:37:00 »
instaluj albo ten od Plemnika http://pdaclub.pl/forum/kaiser/(rom)-plemnik-0-1-beta-6-5-5-bulid-23563-(20082010)/
a jak chcesz szybkiej maszyny to instaluj Froyo 2.2
żyj chwilą bo to może być Twoja ostatnia chwila

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 17, 2010, 17:52:00 »
Podziękować:)
A gdzie mogę znaleźć link do Froyo 2.2

Pozdrawiam

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 17, 2010, 18:57:08 »
Ludzie bądźcie rozsądni... nie polecajcie instalowania androida, na sprzęcie, który nie został specjalnie do tego przygotowany i nie działa tak jak powinien.
Może i działa znośnie android na Kaiserze, ale jest niestabilny i nie wszytko działa tak jak powinno. Android na kaiserze, to system zgadywany, a nie pisane pod to urządzenie.
A już tym bardziej osobom, które z samym Kaiserem zdaje się, że zaczynają dopiero.
W obecnej formie Adnroid nie rozszerza możliwości Kasiera, a ogranicza wręcz...

Jako ciekawostka... jasne, ale niestety nie jako system do polecenia na Kaisera.
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline Plemnik

• 480
  • Sprzęt: Galaxy S, HTC Rhodium, HTC Kaiser
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 17, 2010, 18:58:12 »
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=759894 . Polecam Super Froyo 2.2

Co do WM6.5 należy zwrócić uwagę na to jakie radio i SPL poleca autor
Moje romy: [RHODIUM] [KAISER]

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 18, 2010, 08:59:42 »
A czym się różni wersja WM Manilla od Home?

Pozdrawiam

*

Offline Nightmaster

• 314
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 18, 2010, 10:39:25 »
ja od jakiegoś czasu z powodzeniem używam androida i jestem z niego na tyle zadowolony że wrzuciłem go sobie zamiast WM, a na dzień dzisiejszy jedyne co nie działa to filmowanie, reszta jest sprawna a po zainstalowaniu LauncherPro system przyśpiesza i to znacznie. Twierdzę więc że jest to idealny system dla Kaisera

*

Offline lesiot

• 592
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 19, 2010, 11:23:13 »
Zaciekawiony obiecaną nadzwyczajnością nowych wydań Androida na Kaisera postanowiłem spróbować... poświęciłem WM, wrzuciłem sobie nawet na pamięć NAND (tą w telefonie), co by doświadczyć tej szybkości (bo z kart lipa). No i cóż... podsumowując...

Twierdzę więc że jest to idealny system dla Kaisera

To chyba kpina jakaś... Android w tej formie owszem jest sprawniejszy i szybszy, ale tylko od starego byle jak skonfigurowanego i zamulonego brandowanego ROMu WM6 orange...
Ty chyba nie umiesz skonfigurować WM, albo miałeś raptem ze 2 romy z WM, jest całe mnóstwo romów (zdecydowana większość) które działają sprawniej, lepiej... no i przede wszystkim stabilniej.

Owszem w porównaniu do wcześniejszych wersji Androida, ten jest o niebo lepszy i w pewnych kategoriach używalny... ale nie wciskaj kitów, że lepszy do romów z WM6.1 czy WM6.5, czy w pełni używalny idealny rom, bo jest to wierutna bzdura. No chyba, że nie pracowałeś na Kasierze do tej pory na przyzwoitym dobrze skonfigurowanym romie, to Twoja ocena może być subiektywna.

Stabilność Androida, a raczej jej brak praktycznie dyskwalifikuje ten rom... po 3 czy 4 SR (trochę poustawiałem, spersonalizowałem, kilka aplikacji), co rusz monity o zamknięciu jakichś aplikacji, żadna aplikacja się nie odpala (a konkretnie system monituje o zamknięcie jeszcze zanim się otworzy), wejść można w ustawienia tylko. System trzeba cały wyczyścić i robić wszytko od zera... paranoja, to samo się dzieje, niezależnie czy na karcie jako img zainstaluje czy na NAND, czy na popartycjonowanej karcie... prawie całą sobotę się bawiłem tym Andoidem i nawet jedna konfiguracja nie była używana dłużej niż 2 godziny (nie dało się nawet w tym czasie dobrze systemu poznać), za każdym razem, gdzieś się sypie, aplikacje przestają się uruchamiać i nawet zadzwonić czy smsa nie można wysłać.

Bajerny Android jest i zdecydowanie wizualnie ładniejszy niż WM, ładne to wszytko i bardzo dla oka przyjemne, obsługa super... ale jego szybkość na kasierze nadal pozostawia sporo do życzenia... a stabilność i pewność działania, dyskwalifikuje definitywnie. Jak do tej pory, przewaliło się przez mojego Kaiserka co najmniej kilkanaście romów (PL, WWE, z tąd, z xda, lite, naked, full, WM6.1, WM6.5, też Androidy), sporo czasu bawiłem się HTC Wildfire z Androidem w standardzie... i uważam naprawdę, że instalowanie Androida na Kaiserce to tylko ciekawostka że się da, że fajny i git, do użytku... może i dla entuzjastów, ale kategorycznie nie jako system do polecania, a już tym bardziej jako idealny i najlepszy system do kasiera, bo to po prostu bzdura... i niepotrzebnie można kogoś tylko do Androida zrazić (system sam w sobie bardzo dobry, ale na Kasierze kaszana).
Nie wiem co kto czego oczekuje po telefonie/PDA, ale ja po wybraniu romu, zainstalowaniu, konfiguracji, personalizacji i w ogóle, spokojnie bez HR pracuje przez 3-7 miesięcy (Athine OS i Stylez Black ostatnio), używam sporo, czasem coś kombinuję i mieszam, a wszytko chodzi płynnie i stabilnie. Ni jak nie da się w to wpasować, Androida na Kasierze... absolutnie żaden rom wcześniej (nawet po pierwszym zetknięciu z WM), u mnie nie przechodził tylko resetowań ustawień, czyszczeń i ponownych wgrywań co ten Android i prób ponownej konfiguracji... Nie byłem w stanie sprawdzić czy wszytko działa jak należy, bo co chwila system się wysypywał.
Zdecydowanie odradzam to jako rozwiązanie użytkowe (w szczególności dla osób nowych w świecie PDA i Kasiera, oraz dla osób oczekujących stabilności i pewności), szkoda wkurzać się na Kasiera i zrażać niepotrzebnie do Androida. Android na Wildfire jest bardzo fajny, przyjemny, stabilny i działa po prostu dobrze... a na Kasierce to taki mały, wybitnie niestabilny koszmarek jest.
Obecnie N900 + N70

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 19, 2010, 13:09:09 »
Ja napiszę po raz kolejny... Kaiser to urządzenie zrobione pod WM, a nie pod Androida, wnioski wysnujcie sami ;)
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline lesiot

• 592
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 19, 2010, 15:31:47 »
Też wielokrotnie jak próbowałem wcześniejszych Androidów to powtarzałem... ale minęło sporo czasu, takie zapewnienie jakie to cudo, sam nie wierzyłem i postanowiłem się przekonać.
Obecnie N900 + N70

*

Offline Nightmaster

• 314
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 19, 2010, 15:45:30 »
nie róbmy tutaj powtórki z n70.com.pl gdzie się nie zgadzaliśmy we wszystkim...
Android u mnie sprawuje się lepiej, osobiście mi się 2 razy uszkodził Android ale to przez rootowanie i kombinowanie w plikach a tak to działą stabilnie.
A na Kaiserze też mialem dosyć sporo romów i żaden mnie nie zachywcił ani nie powalił na kolana jak to mam w przypadku Touch Pro.
To że u mnie ten system działa dobrze i jestem z niego zadowolony to jest tylko i wyłącznie moja subiektywna ocena i osobiście będę go polecał ponieważ użytkuje się go lepiej i wygodniej niż WM