WM5Storage - problem

• 7 Odpowiedzi
  • 2181 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Vex

• *
  • 70
WM5Storage - problem
« dnia: Styczeń 17, 2008, 13:53:58 »
Witajcie!
mam problem z dostępem do karty za pomocą programu WM5Storage. Przerzuciłem troche forum i doczytałem się, że wymagane jest zainstalowanie choćby trialowej wersji Card Export II, niestety nic to nie dało. Objawy są takie, że po podłączeniu komputer instaluje normalnie urządzenie magazynujące, ale później trzeba czekać z 30 sekund aż w "moim komputerze" pojawi się ikonka dysku. Niestety po kliknięciu na nią, po kilejnych 20 sekundach pojawia się komunikat "włóż dysk do stacji dysków....". Tak samo dzije się przy WM5Storage jak i przy Card Export II. Karta to microSDHC Sandisk 6GB. Wiecie może jak się z tym uporać ?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: WM5Storage - problem
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 17, 2008, 14:11:36 »
Sprawdź najnowszą wersję wm5torage  1.8 ( chyba jest w naszym downloadzie)
potrzebna zgoda

*

Offline Vex

• *
  • 70
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 17, 2008, 14:12:32 »
Już się wszystko wyjaśniło. Rozwiązaniem było ściągnięcie ze strony producenta Card Export II najnowszej wersji trial + WM5Storage z naszego działu download. Temat można zamknąć/usunąć.

*

Offline sapa

• *
  • 65
  • Sprzęt: P910i --> Kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 29, 2008, 19:38:09 »
no i temat powraca niestety:/ mimo zainstalowania triala Card Export wm5storage dalej nie dziala, niby komputer cos wykrywa bo odtwarza sie dzwiek natomiast ikona dysku juz sie nie pojawia, dodam ze sam Card export dziala poprawnie lecz konczy mi sie okres probny. Wie ktos co jeszcze moze powodowac taki problem?

*

Offline Sebo

• **
  • 104
  • Sprzęt: Leo, Kaiser
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 29, 2008, 21:57:39 »
Po pierwsze to jest wersja dedykowana dla Kaisera, która u mnie działa nawet bez żadnych zabaw z instalowaniem Card Exporta. Do sciągnięcia tutaj: http://www.modaco.com/index.php?s=&showtopic=258882&view=findpost&p=867431 (trzeba chyba być zarejestrowanym żeby móc ściągać pliki).

Po drugie, to żeby wszystko prawidłowo działało, trzeba wyłączyć "zaawansowane funkcje sieci" w ustawieniach "USB do komputera PC".
Praca rozszerza się wprost proporcjonalnie do czasu wyznaczonego na jej wykonanie.

*

Offline sapa

• *
  • 65
  • Sprzęt: P910i --> Kaiser
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 29, 2008, 23:02:01 »
ok dzieki wielkie teraz juz wszystko smiga:)
przy okazji moze by warto dodac ta wersje do downloadu na strone pdaclubu (pytanie do "gory" ;) ) lub ewentualnie dodac linka w cabcollections

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 21, 2008, 11:30:14 »
No to wychodzi na to że jestem durny :-) Bo - raz - nie widzę pod tym linkiem żadnego w5storage, dwa - nie mogę za cholerę znaleść wersji działającej pod kaiserem i zaraz mnie trafi szlag. Więc jeżeli ktoś ma taką wersję to poproszę majkhell@interia.pl lub link jakiś konkretny.

*

Offline Sebo

• **
  • 104
  • Sprzęt: Leo, Kaiser
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 21, 2008, 17:40:32 »
Na Modaco trzeba być zarejestrowanym, żeby móc pobierać pliki.
Ale jest też już na tym forum, wystarczyło poszukać: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=86806.msg591946#msg591946
Praca rozszerza się wprost proporcjonalnie do czasu wyznaczonego na jej wykonanie.