WM 6.5 na Kaizerce

• 203 Odpowiedzi
  • 19759 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline genius88

• 402
  • Sprzęt: TyTn II, Touch Pro (8GB microSDHC)
Odp: WM 6.5 na Kaizerce
« Odpowiedź #60 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:16:58 »
lesiot ma sporo racji... Tylko niepotrzebnie dal sie poniesc emocjom...  :ohreally:
Fakt, ze jezeli ktos robi za darmo to jednak robi to dla kogos, a nie wylacznie dla siebie skoro to publikuje, tzn. ze chce aby ludzie korzystali z tego, a jezeli maja korzystac, to niech to bedzie cos co bedzie im odpowiadac, tak wiec dla nich liczy sie opinia uzytkownikow i moge sie zalozyc, ze mimo krytyki to dla nich radocha robic cos z czego maja pozytek inni... Przede wszystkim to jest dla nich zaplata....  :ok:
Pozdrawiam wszystkich kucharzy.....  :wink:
R: 1.71.09.01 emo  HSPL: 3.29   ROM: Makus 7  -K | TP-  R: 1.17.25.09   HSPL: 1.90 Unsigned   ROM: AMIGAnTOMEK 6.5.3.28244 sense2.5

*

Offline makus

• 451
  • Sprzęt: Kaiser, Omnia, TP, HD2,
« Odpowiedź #61 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:48:44 »
Uwielbiam Was i teorie zyciowe ;D

*

Offline jarqka

• 818
  • Sprzęt: Honor 7, Honor 8, Iphone 4,5 , iPAQ 214, Ipad 3
« Odpowiedź #62 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:49:35 »
lesiot czy ja atakuję Ciebie??  :| jest chociaż jeden cytat z Twoich wypowiedzi??
They Use Force To Make You Do What The Deciders Have Decide You Must Do

*

Offline hubi93

• 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #63 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:57:59 »
lesiot, piszesz ze wolisz ideę Makusa i athineOS, tak wiec mógłbys mi pomóc jak ty omijasz problem braku Connection Setup w AthineOS, bo zainstlowałem sobie wczoraj wersje z 22 stycznia w wersji ME i z powodu braku Connection Setup nie mogłem korzystac z neta z plusa bo przez brak tej aplikacji nie mogłem skonfigurowac neta:/ da sie to jakoś doinstalowac albo cos?? rom mi sie spodobał bo nie jest tak napakowany nie potrzebnymi programami jak pdacorner (chociazby same gry) i zarazem jest bardzo szybki... a ten problem dyskfalifikuje u mnie ten rom:/

z góry dzieki
pozdrawiam

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #64 dnia: Styczeń 28, 2009, 21:05:13 »
Nie wiem, dopiero się przymierzam do obadania AthinaOS, ale może Network Wizard by Ci pomógł (konfiguruje połączenia automatem po podaniu kraju i operatora sam).
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline makus

• 451
« Odpowiedź #65 dnia: Styczeń 28, 2009, 21:11:45 »
lesiot, piszesz ze wolisz ideę Makusa i athineOS, tak wiec mógłbys mi pomóc jak ty omijasz problem braku Connection Setup w AthineOS, bo zainstlowałem sobie wczoraj wersje z 22 stycznia w wersji ME i z powodu braku Connection Setup nie mogłem korzystac z neta z plusa bo przez brak tej aplikacji nie mogłem skonfigurowac neta:/ da sie to jakoś doinstalowac albo cos?? rom mi sie spodobał bo nie jest tak napakowany nie potrzebnymi programami jak pdacorner (chociazby same gry) i zarazem jest bardzo szybki... a ten problem dyskfalifikuje u mnie ten rom:/

Np tutaj jest napisane i linki to cabow:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=1911612

*

Offline hubi93

• 431
« Odpowiedź #66 dnia: Styczeń 28, 2009, 21:18:15 »
super o to mi chodziło, dziekuje lesiot i Makus:)

a jeszcze mam takie pytanie, bo w ani athineOS ani w pdacorner tel w settings->menus nie widzi mi Automapy i przez to nie moge sobie ustawic zeby skrót do am był po rozwinieciu  start:/ wie ktos moze jak załatwic ta sprawe??
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 21:27:22 wysłana przez hubi93 »

*

Offline makus

• 451
« Odpowiedź #67 dnia: Styczeń 28, 2009, 21:32:54 »
super o to mi chodziło, dziekuje lesiot i Makus:)

a jeszcze mam takie pytanie, bo w ani athineOS ani w pdacorner tel w settings->menus nie widzi mi Automapy i przez to nie moge sobie ustawic zeby skrót do am był po rozwinieciu  start:/ wie ktos moze jak załatwic ta sprawe??

Pewnie nie istalowales AutoMapy tylko masz na karcie, zrob linka do exe'ca i wtedy bedzie widzial, albo go poprostu skopjuj i wklej do \Windows\Menu Start\Programs

*

Offline hubi93

• 431
« Odpowiedź #68 dnia: Styczeń 28, 2009, 21:42:27 »
dzieki działa:)

*

Offline makus

• 451
« Odpowiedź #69 dnia: Styczeń 28, 2009, 21:49:41 »

Haha tak mi sie skojarzylo (do watku co sie zaczal) zeby nie bylo ze za darmo to flaszka!:D

*

Offline hubi93

• 431
« Odpowiedź #70 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:00:54 »

Haha tak mi sie skojarzylo (do watku co sie zaczal) zeby nie bylo ze za darmo to flaszka!:D

no to musisz jeszcze troche na ta flaszke poczekac, jak ukoncze magiczny próg wiekowy to ci oczywiscie cos wysle:D zeby nie było za łatwo to musisz do tamtej pory nadal robic romy na kaiserka:P

*

Offline makus

• 451
« Odpowiedź #71 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:16:29 »
no to musisz jeszcze troche na ta flaszke poczekac, jak ukoncze magiczny próg wiekowy to ci oczywiscie cos wysle:D zeby nie było za łatwo to musisz do tamtej pory nadal robic romy na kaiserka:P

Namowiles mnie ;D

*

Offline osiolekwrc

• 35
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #72 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:19:01 »
To makus kiedy można się spodziewać romu ?  :O~

*

Offline makus

• 451
« Odpowiedź #73 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:33:06 »
To makus kiedy można się spodziewać romu ?  :O~

Koncze 6.5 na dniach

*

Offline genius88

• 402
« Odpowiedź #74 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:37:07 »
Podziwiam Makus... Podazasz za nowinkami  :grin:
Wierze w to, ze rodzimy produkt bedzie lepszy niz starania Cornera...  :proud:
Masz pomysl na oznaczenie albo nowinki jakie zaimpletujesz?
R: 1.71.09.01 emo  HSPL: 3.29   ROM: Makus 7  -K | TP-  R: 1.17.25.09   HSPL: 1.90 Unsigned   ROM: AMIGAnTOMEK 6.5.3.28244 sense2.5

*

Offline hubi93

• 431
« Odpowiedź #75 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:39:59 »
makus, mam pytanie, takie z ciekawosci, skad bierzez cały system którego potem obrabiasz, ten build 6.5 czy jak to tam sie nazywa...

*

Offline makus

• 451
« Odpowiedź #76 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:47:21 »
Podziwiam Makus... Podazasz za nowinkami  :grin:
Wierze w to, ze rodzimy produkt bedzie lepszy niz starania Cornera...  :proud:
Masz pomysl na oznaczenie albo nowinki jakie zaimpletujesz?

E nie mam :) za bardzo... MG42 kombinuje ikonki... splashe ;) takie tam...

Napisane: Styczeń 28, 2009, 22:46:54
makus, mam pytanie, takie z ciekawosci, skad bierzez cały system którego potem obrabiasz, ten build 6.5 czy jak to tam sie nazywa...

Z xda-developers wiekszosc... google tez pomocne ;)

*

Offline genius88

• 402
« Odpowiedź #77 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:50:09 »
To bedzie unowoczesniona wersja poprzedniej edycji? Bedzie sie naj opierac mowiac o sofcie czy probujesz czegos nowego?

*

Offline hubi93

• 431
« Odpowiedź #78 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:55:14 »
no to ciekawie sie zapowiada, juz sie nie moge doczekac:P

*

Offline makus

• 451
« Odpowiedź #79 dnia: Styczeń 28, 2009, 23:04:41 »
To bedzie unowoczesniona wersja poprzedniej edycji? Bedzie sie naj opierac mowiac o sofcie czy probujesz czegos nowego?

Taka hybrydka miedzy 6.1 a 6.5 (czy tym pseudo 6.5 jak kto chce to nazywac) OS 5.2.21139.
Pewnie Manilia... no ten z 6.5 narazie kulawy dosc... srednio to dziala, troche nowszego softu niz byl...
jakies pomysly macie co chcecie tam zobaczyc??

*

Offline genius88

• 402
« Odpowiedź #80 dnia: Styczeń 28, 2009, 23:57:54 »
Pragnalbym by bylo to co ostatnio, tylko Long Press End Key dzialal poprawnie... Mile widziane to co znalazlem w Cornerze, ktorego aktualnie testuje... Czyli System Status... Cos jak HTC Action Screen ale na pasek znajdujacy sie na gorze... Mam pytanie... Moglbys zrobic w ten sposob, ze programy ktore beda zaimpletowane bedzie mozna znalesc w menu programow do odinstalowania? Tak na wszelki wypadek... Przynajmniej niektore...
To moze zrobie tak... Powiem co sam zainstalowalem, a jest godne zainstalowania i licencja na to pozwala...
TaskFacade(zarzadzanie oknami rodem z Experii ;), MobileGadu(wiadomo), Batti(znany), Backlight Changer(kontrola podswietlenia), QuickMark(fotokody), Opera Mini(sprawdza sie), Second Today (jednak znalazlem zastosowanie ;), Manila Control(wlacz/wylacz Manila), Nothin Removetodaylines(usuwa linie poziome dzielace ekran Today), NoData(znany), TaskManger(bardziej rozbudowany, dlatego)...
Przy okazji moze Skype, CallFirewall(moze sie przyda niektorym)... Jakis slownik moze? (Octopus Studio MDict(ze slownikami))...
Testowalem tez FingerMenu, ale zdarzaly sie niedogodnosci... Jak sie projekt rozwinie to fajnie bedzie... Total Control (jako ciekawostka, ale bywa przydatna ;)... Jak sie znajdzie to ewentualnie cos na styl VAlert (profile zalezne od.... i jak bawilem sie symbianem to byl program, ktory aktywowal profile na podstawie danych z przekaznikow GSM, na PDA co najwyzej na podstawie widocznych nadajnikow WiFi)... I jako ewentualnosc dla osob ktorzy lubia paluszkiem to robic... :P - Nitrogen...
Procz tego z licencja niekoniecznie freeware... Spb: Mobile Shell (z tematem Xperia), Diary, Brain Evolution, Backup...
Czy cos dla rozrywki jak Lemonade...
Wiem... Nakladek nie malo... :-P
Narazie to tyle... Wiecej grzechow nie pamietam... :-PPP
To wszystko na ta wypasna paczke mysle... A po odrzuceniu tych mniej waznych Light...
Napisane: Styczeń 28, 2009, 23:44:30
I caly czas wracajacy temat-bumerang, ktory sam bede podtrzymywal... W koncu przydalby sie jakis program do zarzadzania wiadomosciami sms... Majac multum wiadomosci, ktorych nie kasuje odrazu, bo zbyt wiele trudu...  :P A nie moge usunac wiadomosci z poczatku rozmowy z kontaktem, bo bym musial po milion piecset sto dziewiecset razy sie cofnac do tych starszych by tego dokonac... A chcialbym usunac powiedzmy te zalegajace poltora tysiaca wiadomosci, a zostawic ostatnie tysiac...  :grin:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2009, 00:00:33 wysłana przez genius88 »

*

Offline makus

• 451
« Odpowiedź #81 dnia: Styczeń 29, 2009, 00:09:26 »
Matko :)

To tak... wsumie to so pisales to jest w v6 mojej tzn ten htc action screen itd. to chyba zostawie... no pomysle cos nad tym co pisales ;)
Ale jaki program do wiadomosci? masz jakis na mysli?

*

Offline genius88

• 402
« Odpowiedź #82 dnia: Styczeń 29, 2009, 02:18:48 »
Mozna dodatkowo wrzucic patch (chyba, ze beda sprzeciwy) by klawiaturka nie wyskakiwala przy kazdym polu tekstowym i okazji do wpisania czegos... Mozna oczywiscie to zmienic przy pomocy Advanced Config, czy tym podobnych, ale sadze, ze wiekszosc osob to poprze...
Mam nadzieje, ze to co napisalem wniesie cos do ROM'u...
Napisane: Styczeń 29, 2009, 00:09:50
Action Screen napewno... A mowie o tym co znajduje sie w Cornerze... Jezeli dobrze dotarlem, to jest to JUVS_HTC_Large_Title_Bar, ale nie przetestuje na ROMie, ktory juz to posiada... Co do programu, to nie mam pojecia... Caly w tym sek... :-/ Ale wierze, ze znajdzie sie cos takiego...  :wink:
Napisane: Styczeń 29, 2009, 00:13:35
Mowilem o tym...
Napisane: Styczeń 29, 2009, 00:19:52
Po nacisnieciu dowolnych z tych ikon w na pasku pojawia sie wlasnie takie wieksze menu... Baaaaaardzo uzyteczna rzecz...
Jeszcze w Cornerze spodobaly mi sie dzwonki typu: "You have message" (kobiecym glosem  :wink: ) czy "You have mail"... Jak rowniez te nowe podczas rozsuniecia klawiatury (nie wiem na ile sa to dodane przez Cornera, a na ile nowa alfa romu)... Program do robienia screenow z pocketa (ktorego to uzylem)...
No i wlasnie fajne ikonki oraz splash animowany... I takie tam inne pierduly...  :wink:
Napisane: Styczeń 29, 2009, 00:23:27
Tak, to jest Larg Title Bar napewno... Zastanawiam sie co jeszcze odpowiada za to, ze powyzej softkeys mam taki pasecze, ktory przypomina pasek try w Windowsie na stacjonarne jednostki... Widze na nim jak mam dwa odpalone programy (miedzy innymi, bo wiecej chodzi, tylko nie wyswietla)...

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #83 dnia: Styczeń 29, 2009, 11:52:19 »
makus: ja tylko wtrace, ze jak wsadzisz w to manile, to chyba Ci sie oplaca poczekac chwile (ale rym... :P), bo wlasnie wyczytalem, ze herg upichcil i testuje flaki z iolite. V22 ma zawierac podobno htc footprints i... uwaga... landscape. no moze nareszcie kompletna manila anyone??

bro

*

Offline osiolekwrc

• 35
« Odpowiedź #84 dnia: Styczeń 29, 2009, 13:55:28 »
to ja bym poprosił klawiaturę ekranową taką jak w touchu no i dla mnie jaknajbardziej przydatny programik: s2u2.

a tak z innej beczki. czy jest możliwość w manili dodania wlasnego miasta do pogody ?

*

Offline genius88

• 402
« Odpowiedź #85 dnia: Styczeń 29, 2009, 14:02:44 »
A jak chcesz to zrobic ? Wlasne dane bedziesz wpisywac ?  :mrgreen: Sa oddzielne nakladki i watpie aby znalazlo sie inne rozwiazanie...
Co do klawiatury to mowisz o tej co do tej pory byla ?
Lipna jakas... Poki co to przejsciowo Klawiatura PL zla nie byla, choc zarowno od tej jak i od Twojej przydalaby sie jakas lepsza...
spd udostepnia pelna klawiature ekranowa, ale jak zobaczylem to, uznalem to za przegiecie, bo rownie dobrze moge wysunac fizyczna...
Za to Corner zaimpletowal mozliwosc odrecznego wpisywania... Ciekawe posuniecie... Mi brakowalo jedynie dobrej tablicy ze znaczkami i nie mam powodu do narzekan.....  :E

*

Offline osiolekwrc

• 35
« Odpowiedź #86 dnia: Styczeń 29, 2009, 14:26:59 »
myslalem o takiej klawiaturze

do pisania smsów jak znalazl :)

*

Offline genius88

• 402
« Odpowiedź #87 dnia: Styczeń 29, 2009, 14:32:50 »
Jestem ciekawy na ile jest to praktyczne...
Poza tym do czego Ci to? Po to jest fizyczna zeby nie trudzic sie i nie robic bledow... moze wymaga obslugi obu rak, ale jest to i tak z pewnej perspektywy wygodniejsze... Poza tym jestem dowodem na to, ze mozna i jedna reka pisac na takiej klawiature i w miare znosnie sie pisze... Trzeba miec tylko lapki pianisty...  :E

*

Offline osiolekwrc

• 35
« Odpowiedź #88 dnia: Styczeń 29, 2009, 14:35:29 »
gorzej jak ktos ma lapy jak u yeti. zgodze się z tobo co do fizycznej klawiatury ale czasami ida po schodach pisze smsa i nie chce mi sie rozkladac telefonu tylko jedna reka chce napisac i to szybko :)

wiem poprzewracało sie mi w glowce ale czlowiek do wygod sie przyzwyczaja  :E i to jeszcze jak sam tego romu nie musi robic  :E

*

Offline genius88

• 402
« Odpowiedź #89 dnia: Styczeń 29, 2009, 14:40:12 »
Szczerze Ci powiem, ze w takiej sytuacji lepiej szybko przebiec schody i napisac spokojnie na fizycznej i nie narazac sie uszkodzenie telefonu spowodowane nieuwaga na schodach...  :P Ale jak wolisz tak, to mozna zalaczyc... Byle nie ten zestaw z poprzedniego ROM'u... Jakis taki uraz pozostal mi po nich (osobista uwaga)... Obstawialbym jednak za bardziej dobrana klawiaturka... Albo zestaw typu to co Osiolekwrc sugeruje, Klawiatura PL, odreczne pismo, Nullkb i ewentualnie jakies wieksze FULL QWERTY lub tablica ze znaczkami... Kto cos widzial godnego uwagi, to zachecam do postowania (nie kojarzyc z jedzeniem)...  :grin: