WM 6.5 na Kaizerce

• 203 Odpowiedzi
  • 19776 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zajac76

• **
  • 122
    • kaufeninpolen.de
  • Sprzęt: TYTN II (pierwszy PDA. Pierwszy wiec najlepszy)
Odp: WM 6.5 na Kaizerce
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 25, 2009, 19:19:49 »
akurat ja mieszkam sporo na zachod i faktycznie stac mnie na zmiane, ale po co???? dodatkowy wydatek nie jest usprawiedliwiony niczym, bo ja naprawde moge zyc bez akcelerometru i vga. w reszcie opcji kajzer daje rade... wiec? mam dac im zarobic na mnie bo nie ma wazniejszych rzeczy w zyciu niz AKTUALNIE NOWY I MODNY telefon???

eee.... ja sobie poczekam spokojnie do jesieni. a moze i do przyszlej wiosny..... no chyba, ze sie potkne i wpadne na darmowa xperie. :P

nie bede pisał drugiego identycznego posta. powiem AMEN :)

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 26, 2009, 09:32:08 »
akurat ja mieszkam sporo na zachod i faktycznie stac mnie na zmiane, ale po co???? dodatkowy wydatek nie jest usprawiedliwiony niczym, bo ja naprawde moge zyc bez akcelerometru i vga. w reszcie opcji kajzer daje rade... wiec? mam dac im zarobic na mnie bo nie ma wazniejszych rzeczy w zyciu niz AKTUALNIE NOWY I MODNY telefon???

eee.... ja sobie poczekam spokojnie do jesieni. a moze i do przyszlej wiosny..... no chyba, ze sie potkne i wpadne na darmowa xperie. :P

nie bede pisał drugiego identycznego posta. powiem AMEN :)
mam to samo - precz z dziadowskimi niedoróbkami HTC i innych złodziejskich firm robiących klientów w trąbę

na xda jest w pełni sprawna i działająca (u mnie) bez problemów hybryda 6.5 z 6.1 - PDA Corner v17 (pisze, że testowa ale bugów ja nie zauważyłem - żadnych)
to co można na pierwszy dzień użytkowania powiedzieć to - że nie freezuje i jest na pewno szybsza od zwykłych 6.1 - ma prędkość jak AthineOS i jest to full wersja z najlepszym oprogramowaniem i Manillą 2D
i o ile z Cornerem v16 miałem problemy z netem via AS to w v17 nic takiego nie zauważyłem - różnice w grafice są symboliczne - inne ikony za to Albusalzar twórca romu - upchnął więcej ikon na ekranie - w sumie to wygodne jest - wolnego ramu 45-49mb więc normalka

« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 09:46:07 wysłana przez robix1999 »

*

Offline jarqka

• 818
  • Sprzęt: Honor 7, Honor 8, Iphone 4,5 , iPAQ 214, Ipad 3
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 26, 2009, 10:09:03 »
robix1999 wgrałem wczoraj też pdacorner śmiga slicznie  :)
They Use Force To Make You Do What The Deciders Have Decide You Must Do

*

Offline hubi93

• 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 26, 2009, 14:53:26 »
mozecie podac link do konkretnego watku z tym pdacornerem, jak mówicie ze taki fajny to moze tez sie skusze...

*

Offline Mixefr

• 331
  • Sprzęt: Galaxy sII, Nokia E90, N560, Samsung Q1b.
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 26, 2009, 15:13:04 »
Dawno temu: Siemens SL45i, Nokia 9300, SPV M3000, SE P990i, HTC Universal, Samsung i780, Nokia E51, HTC Kaiser, iPhone 3G, SE P1i.

*

Offline hubi93

• 431
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 26, 2009, 16:39:19 »
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=428261

dzieki:)

ten pdacorner jest wraz z radiem? nie widze za bardzo zeby było cos o tym, a jak co to jakie radio polecacie? a jak to jest z tym 6.5, jakie radia do niego?

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 26, 2009, 16:53:03 »
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=428261

dzieki:)

ten pdacorner jest wraz z radiem? nie widze za bardzo zeby było cos o tym, a jak co to jakie radio polecacie? a jak to jest z tym 6.5, jakie radia do niego?
nie jest z radiem

ja używam to co mam w stopce ale na tej stronie z  Cornerem znajdziesz link do sugerowanego radia w powiązaniu z hardspl - ponoć działa rewelacyjnie (nie chciało mi się sprawdzić)

HyperDragon IV Lite wyszedł też hybryda 6.5  i jest na xda jakby ktoś chciał  :grin:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 18:04:15 wysłana przez robix1999 »

*

Offline jarqka

• 818
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 26, 2009, 19:17:02 »
ja używam zalecanego radia i hardspla i musze przyznać że wreszcie Kasier przestał mrozić =.)

*

Offline hubi93

• 431
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 26, 2009, 19:42:59 »
ja sobie dzisiaj zainstalowałem athiene os wersje z manilla z tego linku: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=470370

i mam taki problem, ze nie mam w ustawieniach automatycznej konfiguracji połaczenia, ze mi normalnie łaczy z Plusem, ale nodata nie widzi połaczen (plus internet, plus mms, plus gprs itp.) i wyrzuca mi bład przez co nie moge zablokowac połaczen, ale teraz jak nie mam skofigurowanych połaczen to mi sie samo nie łaczy z internetem, ale jak kiedys bede chcial skorzystac to bedzie kłopot...

prosze o pomoc jak skofigurowac siec zeby nodata widziała wszystkie połaczenia, dzisiaj pierwszy raz wrzuciłem angielskiego wm na kaisera wiec jeszcze nie jestem oswojony...

*

Brosper

« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:00:33 »
Widać na razie że WM 6.5 to wielki plus dla Kaisera. Jak ostateczna wersja będzie działać lepiej niż te hybrydy to HTC powinno odpalać kuchnie i gotować oficjalnego roma na HTC Kaisera. Nam pozostaje się tylko modlić żeby tak się stało.

*

Offline ExDeaTh

• *
  • 89
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:09:11 »
ja mam takie zapytanie :) ponieważ tam jest również oprogramowanie do aparatu w wersji 6.8  , jak to działa ? czy działa wam poprawnie ? Ja to próbowałem doinstalować do 6.1 , aparat działał ale podczas naciskania klawisza w ogóle nie " ostrzył " zdjęć czyli tak jak było widoczne na ekranie takie zdjecie było ....czy też macie tak ?
Mio A702 - > HTC TyTN II -> HTC Touch Pro -> HTC Touch Pro II [Rhodium] -> Nokia N97 Mini -> Motorola Milestone

*

Offline prx2

• **
  • 107
  • Sprzęt: Xda Serra
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:25:33 »
to jest normalne w tej wersji softu do camery. po prostu nie ma autofocusu.
Xda Serra
Rom:    RUU_Raphael_hTC_Asia_WWE_5.07.707.2_Radio_Signed_Raphael_52.58.25.30_1.11.25.01_Ship
Radio:   1.11.25.01

*

Offline genius88

• 402
  • Sprzęt: TyTn II, Touch Pro (8GB microSDHC)
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:40:13 »
Wlasnie dzialam w tym temacie i chcialbym sie zapytac czy u innych tez wystepuje ten bug... Nie dziala mi blokada klawiatury z Czerwonej sluchawki...
R: 1.71.09.01 emo  HSPL: 3.29   ROM: Makus 7  -K | TP-  R: 1.17.25.09   HSPL: 1.90 Unsigned   ROM: AMIGAnTOMEK 6.5.3.28244 sense2.5

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:07:08 »
Wlasnie dzialam w tym temacie i chcialbym sie zapytac czy u innych tez wystepuje ten bug... Nie dziala mi blokada klawiatury z Czerwonej sluchawki...

mnie też boooo jest menu pod tym przyciskiem - pod zieloną zresztą też

no 6.5 to hmmm jakby inna jakość - szybkie to aż miło
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 13:00:26 wysłana przez robix1999 »

*

Offline genius88

• 402
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:10:22 »
Posiadam to samo co Ty... Tylko jak teraz sie zastanawiam, to nie wiem dlaczego, bo sciagalem v 18 beta...  :O
Sytuacja jest taka sama jak przy Long Press End Key na przoprzednim OS'ie...
Ale musialem miec 6.1 przeciazaone, bo jak 6.5 obsluguje, to blyskawica normalnie...  :grin:
R: 1.71.09.01 emo  HSPL: 3.29   ROM: Makus 7  -K | TP-  R: 1.17.25.09   HSPL: 1.90 Unsigned   ROM: AMIGAnTOMEK 6.5.3.28244 sense2.5

« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 26, 2009, 23:47:23 »
Witam

Ja zainstalowałem wczoraj PDA Corner v17 (hybryde 6.5 z 6.1) i śmiga jak żaden (ekran przy obrocie prawie od razu sie przełacza, zero zawiechy, miodzio)
spl 3.29 radio 1.71.09.01 , warto polecić.
pozdro

*

Offline prx2

• **
  • 107
  • Sprzęt: Xda Serra
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 27, 2009, 07:04:35 »
I ja również odczywam dużą zmiane w szybkości działania tej hybrydy 6.1-6.5 (hyperdragon IV + hardspl 3.29 + radio 1.65.24.36). Jedynym problem jest nadal pisanie sms'ów, strasznie opóźnia czasem wprowadzanie liter i nie zawsze łapie wszystkie litery (na poprzednim hyperdraogie mniej to odczuawałem wiec to nie jest raczej wyna sprzetu tylko systemu). ale ogólnie romik sprawuje sie elegandzko...
Xda Serra
Rom:    RUU_Raphael_hTC_Asia_WWE_5.07.707.2_Radio_Signed_Raphael_52.58.25.30_1.11.25.01_Ship
Radio:   1.11.25.01

*

Offline genius88

• 402
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 27, 2009, 12:25:05 »
A ja chcialbym podkreslic, ze do wczoraj pracowalem sobie na ostatnim wydaniu Makusa i mialem to samo co wyzej, ale dopiero to stwierdzilem po doinstalowaniu kilku programow... Tak wiec nie zwalalbym winy na ROM, a bardziej na przeciazenie go pewnymi aplikacjami, ktore mimo wszystko nie wykazuja znacznego zurzycia zasobow w Task Managerze.....

*

Offline genius88

• 402
« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 27, 2009, 17:55:49 »
Mam pytanie... Jak korzystac z Pocket Downloader? Czytalem, ze ma zastosowanie jak App Store... Ktos korzysta w ogole z tego ?!
Napisane: Styczeń 27, 2009, 17:45:29
Jeszcze dwa pytanka... Czym jest BlackGlossy Bar? Za co odpowiada? oraz Jak zmienic klawiature na polska? Nie tyle uklad klawiszy itd, co bardziej mi zalezy by po wstukiwaniu z klawiatury fizycznej znakow z ogonkami wrzucal mi te wlasciwe, a nie zamiast ę to mam ê   Help me...  :(
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 17:59:56 wysłana przez genius88 »

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #49 dnia: Styczeń 27, 2009, 18:45:44 »
Jak zmienic klawiature na polska? Nie tyle uklad klawiszy itd, co bardziej mi zalezy by po wstukiwaniu z klawiatury fizycznej znakow z ogonkami wrzucal mi te wlasciwe, a nie zamiast ę to mam ê   Help me...  :(

To już było tyle razy że wstyd się pytać...
Podpowiedź: "sym.0415.txt"
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline genius88

• 402
« Odpowiedź #50 dnia: Styczeń 27, 2009, 18:49:24 »
Dzieki... Juz znalazlem co dalej... Poprostu juz jestem zmeczony dostosowywaniem i rozpracowywaniem, nie malo godzinek sie zebralo, ze tym razem zamiast szukac liczylem na zyczliwosc innych...  :-?

*

Offline kurop

• 13
  • Sprzęt: MDA VARIO 3 aka HTC Kaiser
« Odpowiedź #51 dnia: Styczeń 28, 2009, 11:54:54 »
zainstalowałem sobie rom pdacorner win 6.5 i mam takie pytanie czy u was też jest problem z głośnością podczas rozmowy? SPL 3.56HARD. Miałem wgrane wcześniej i mam nadal radio 1.65.21.18 które dotychczas spisywało się bardzo dobrze. Teraz podczas rozmowy domyślnie głośność ustawiona jest na niski poziom gdy sobie podgłośnię to po chwili mi się spowrotem zmniejsza. Wgrać ponownie radio czy co proponujecie? Może jednak ten rom jest nie dorobiony.
Swoją drogą rom napakowany niesamowicie i przy tym bardzo szybki. Jedyny bug jaki znalazłem to od czasu do czasu nie obraca mi ekranu po wysunięciu klawiatury, jednak po powtórzeniu czynnosci wszystko ok.

*

Offline lesiot

• 592
« Odpowiedź #52 dnia: Styczeń 28, 2009, 12:31:48 »
Może jednak ten rom jest nie dorobiony.

Ludzie myślcie trochę... te ROMu WM6.5 można póki co traktować raczej jako ciekawostki to jest hybryda WM6.1 i wyciek wczesnej wersji aplha WM6.5... na co wy liczycie. Nie ma co narzekać jak no oficjalną wersję...

To że ludzie rzucają się na wyższy numerek już mnie wcale nie dziwi, bo taka natura Polaka, że lubi mieć coś nowszego i lepszego (niby) niż inni. Ale dziwi mnie robienie z tej hybrydy wypaśnych, napakowane softem 3rd part romu. Najpierw dobrze by było porobić testy i obadać czystą wersję, a nie wersję alpha zapchać softem... w razie problemów nie sposób znaleźć źródła błędów. Jak widać trochę ta gorączka udzieliła się też "dystrybutorom" romów z xda, byle szybciej wydać swój, byle jak najwięcej osób ściągnęło, byle mój rom z WM6.5 był najpierwszy i najwypaśniejszy, byle więcej softu miał.
Co naprawdę nie pewnej i nie sprawdzonej wersji 6.5 byłoby głupie i nie uzasadnione, a co dopiero przy hybrydzie tejże wersji z 6.1.

Wrzuciłem na moment PDACornera (z ciekawości, nie miałem zamiaru dłużej zostać, bo i tak akurat wracałem na Kuchnię Cysorza). Masakra, nawalone tam softu że nie wiem... i po co to komu? Większość użytkowników i tak nie będzie nawet z połowy tych programów korzystać. A jak ktoś będzie miał potrzebę to zainstaluje i tak to co potrzebuje, za miesiąc połowa programów będzie i tak nadawała się do aktualizacji.
Zawsze wszyscy narzekali na politykę Microsoftu, że do systemu operacyjnego wrzuca swoją przeglądarkę, odtwarzacz i mnóstwo innych śmieci... Ale "dystrybutorzy"/kucharze WM jeszcze gorszą politykę uprawiają, jeszcze więcej narzucają programów.
Może lepiej zamiast robić romy jeszcze większe, jeszcze lepsze, jeszcze bardziej full wypas, jeszcze więcej softu, warto byłoby pomyśleć nad optymalizacją, odchudzeniem tego co jest.

Ja wolę czysty lekki soft na początek i doinstalowywać tylko to z czego faktycznie korzystam.

Ja spokojnie czekam na pewniejsze wersje (typu lite lub naked).
Obecnie N900 + N70

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #53 dnia: Styczeń 28, 2009, 13:14:15 »
nie zgadzam się z przedmówcą - na Cornerav17 nie narzekam bo nie widzę błędów - wisi mi to czy to beta zeta alfa czy tango grunt że działa szybko i dobrze.
Z softu zawartego korzystam i cieszę się że jest - bo nie muszę się martwić o konflikty oprogramowania i doinstalowywanie cabów.

Nie ścisza mi się głośność i na razie nie spotkałem się z efektem że ekran się nie obraca do klawiaturki - pewnie to kwestia czasu.
Rom jest znakomity i dowodzi kunsztu Abusalzara - zna się gość na robocie.

Sądzę że pogoń za nowościami jest bardzo pozytywna i nikt nikogo nie zmusza do instalacji tychże romów - wyraźnie jest napisane boldowaną czcionką, że to beta - hybryda i instalacja na własną odpowiedzialność.

a teraz zastanówmy się co wnosi post przedmówcy - narzekania, niepotrzebne komentarze i ogólne zniechęcenie do nowości - własną inicjatywę poza marudzeniem oceniam na bliską zeru
"ludzie myślcie trochę" - to pouczanie tak? mnie nie potrzeba a kolega Kurop zapytuje o rozwiązanie problemu - co od Ciebie otrzymał? nic - połajankę tylko

*

Offline lesiot

• 592
« Odpowiedź #54 dnia: Styczeń 28, 2009, 13:49:03 »
Zdaje się że wątek jest o WM6.5 i hybrydami 6.1 + 6.5 (bo tylko tyle jest dostępne). Więc pisałem jak najbardziej na ten temat.

A to że akurat dziwię się i narzekam na ślepą pogoń za cyferkami przy wersji... to jest właśnie dyskusja i rozważania. Czy jest już sens się pchać w hybrydy i kombinacje, czy jest sens pakować do tego (konkretnie do niesprawdzonej jeszcze w żaden sposób takiej hybrydy, kiedy nie wiadomo jeszcze jakie błędy ma sama w sobie) wszytko co popadnie.

Nie odbieram nikomu zasług, nie narzekam na czyjeś umiejętności i na czyjś wkład w to czy inne forum. Autor Cornere z pewnością zna się na tym co robi, autor AthineOS też się zna ale potrafi zrobić nie tylko wersję full wypas ale i lite czy naked, podobnie Makus. Zrozum że nie chodzi o dyskredytowanie czy porównywanie umiejętności (jak starasz się chyba sugerować) tylko o podejście do użytkowników którzy korzystają z ich "dzieł".

Fajnie jak w romie pojawia się absolutnie niezbędny soft, albo tak powszechny i pewny, że bezkonkurencyjny... ale tak na przykład manila, jest tyle shelli, że nie widzę potrzeby narzucania manili (i tu ogromny ukłon w stronę Makusa który potrafi zrobić rom z manilą, z home i czysty). Bardzo dobrze, że powstaje taka duża ilość różnych romów, modyfikacji, bo to powoduj rozwój w dobrą stronę, tylko ze nie sposób już w pewnym momencie porównać rom pod względem szybkości, efektywności czy efektowności.
Nie jestem przeciwny WM6.5 i postępowi, bardzo dobrze że jest nowy (na początku wątku już liczyłem, że będzie na Kaisera i że będzie dobrze działać), tylko że traktowanie taj wersji już jako super hiper jest zdrowo przesadzone, póki co raczej jako ciekawostka. (Sam zresztą też coś podobnego pisałeś w tym wątku - więc Twoją ostatnią odpowiedź można traktować jako złośliwość albo chęć napisana czegokolwiek i przyczepienie się czegokolwiek.)

własną inicjatywę poza marudzeniem oceniam na bliską zeru
A czym Ty się możesz pochwalić na forum?
Kiedy mogę i kiedy wiem jak to pomagam, doradzam i nie robię tego po to żebyś Ty mógł mnie pochwalić, także nie latam za Twoimi postami żeby akurat pomagać Tobie.

a teraz zastanówmy się co wnosi post przedmówcy
Przed kliknięciem wyślij trzeba było to samo pomyśleć o swoim wpisie...
Obecnie N900 + N70

*

Offline kurop

• 13
  • Sprzęt: MDA VARIO 3 aka HTC Kaiser
« Odpowiedź #55 dnia: Styczeń 28, 2009, 14:35:26 »
wracając do tego co napisałem to po 2 soft resecie jest wszystko ok co dziwne po 1 dalej sie sypało. Nie ma co oczekiwać cudów to wersja przejściowa ale myślę że nie zasługuje na opinie takie jak na przykład @lesiot'a.

A rom pomimo iż ma mnóstwo programów które albo są potrzebne albo mogą służyć do celu informacyjnego (polowy nie znalem) to jednak działa najszybciej ze wszystkich dotychczas przeze mnie instalowanych (łącznie z tymi z home) a kilka ich było i nawet manila go specjalnie nie spowalnia a chyba głównie o to chodzi żeby działał szybko i stabilnie. Według mnie warto zainstalować chociażby z ciekawości. Założę się że prawie każdy tutaj przyzna mi rację i pozostanie przy tej hybrydzie. Według mnie jest to znaczny krok na przód. A jak wyjdą wersje pełne - będzie zapewne lepiej. Nasuwa się pytanie: ile to potrwa? Ja nie przepadam za czekaniem... więc mam "wyższy numerek"

*

Offline hubi93

• 431
« Odpowiedź #56 dnia: Styczeń 28, 2009, 16:30:56 »
własnie sciagam najnowszego athineOS wm 6.5 z xda i zaniepokoiła mnie ta wypowiedz autora:

DO NOT:
install the cabs for WM6.5 you crash the phone on
do not lock the mobile from lock on today screen.. plz remove this.. if you want to lock push for 5sec the RED hard button "NO"

co miał na mysli pisząc install the cabs for WM6.5 you crash the phone on ze cos stanie sie zmoim tel jak co? ze nie moge instalowac programów pod wm 6.5? mógłby mi to ktos wyjasnic...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 16:38:54 wysłana przez hubi93 »

*

Offline genius88

• 402
« Odpowiedź #57 dnia: Styczeń 28, 2009, 16:49:39 »
A ja za to jestem ciekawy opinii innych uzytkownikow hybrydy... Czy ktos z Was zachwyca sie swiezynka IE6 w tym WM? Mnie nie powala, a wrecz rozczarowuje... Zero przyspieszenia dzialania, a poza tym dwie wady... Przyblizenie wymaga kilku czynnosci i jest bardzo irytujace... Procz tego, udalo sie komus zaznaczyc jakis wycinek wpisanego tekstu w adresie za pomoca palca/rysika? Ja moge albo calosc albo pojedyncze slowo i to tyle... Poki co nie ma lepszej przegladarki jak Opera Mini na javie (przynajmniej szybkosc i obsluga), tylko cos sie wyglad schrzanil mi... Nagle teraz praktycznie wszystkie teksty sa wyolbrzymione... Poki co mozna zwalic wszystko na to, ze to beta, ale faktycznie czcionki draznia...
Napisane: Styczeń 28, 2009, 16:46:22
Dodam tylko, ze mam to od zainstalowania na tej wersji Okienek Opery i z domyslnymi ustawieniami, czyli czcionka o najmniejszej dostepnej wielkosci (srednia)...

*

Offline jarqka

• 818
« Odpowiedź #58 dnia: Styczeń 28, 2009, 19:15:55 »
Jak dla mnie to można krytykować HTC Microsoft Orange ale napweno nie chłopaków z XDA którzy swoja robote odwalają za darmo chyba że ktoś wyśle pare groszy. Krytykować ich można kiedy samemu potrafi się zrobić coś lepszego... a tak naprawdę bez XDA to nie wiem jakbyśmy żyli... Jak dla mnie jedyna osobą która może sobie pozwolić na krytyke to Makus który jako jedyny coś tutaj tworzy...

*

Offline lesiot

• 592
« Odpowiedź #59 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:07:31 »
Jeden coś palnął bo nie zrozumiał (albo draki szukał, co jest bardzo prawdopodobne) a reszta bezmyślnie wtóruje. Nie krytykuje "chłopaków z XDA", o żadnej osobie złego słowa nie powiedziałem, na podstawie jednej z dystrybucji, wysunąłem kilka wniosków i opinii, owszem nie było to tylko pianie z zachwytu, a tu zaraz poruszenie, jakby się na jakąś świętość szarpnął.
To już taka komuna, że kilka gorzkich słów na temat jeden konkretnej dystrybucji i jednej z wielu idei "gotowania" tak was boli? Bez negatywnych opinii i słów krytyki (nie "ludzi", tylko pewnych pomysłów), to w ogóle nic dobrego by nie było, a nam przyszłoby się godzić tylko i wyłącznie to co z nieba spadnie. Na temat samego ROMu żadnego złego słowa nie powiedziałem (że zły, że źle chodzi, że niestabilny - bo mialem go chwilowo).
A to że ktoś robi coś za darmo to co? To znaczy że to jest idealne i pozbawione wad i nie można złego słowa powiedzieć?
Czy tak bardzo was boli że wolę ideę Makusa i b16b (AthinaOS) (wersje "Full Wypas" i "Lite" do wyboru), bardziej od tej proponowanej w ROMIe Corner (tylko "FullWypas").

Zamiast się czepiać, zacznijcie myśleć sami za siebie i nie dajcie wmawiać sobie czegoś co jednemu bezmyślnie się wydaje albo serwuje dla draki.

Powtarzam nie skrytykowałem żadnej osoby, żadnej pracy kogokolwiek. Jeżeli już to przeciwstawiłem sobie dwie różne idee i wskazałem według mnie lepszą dla ogółu. Wypraszam sobie sugerowanie, że kogoś krytykuję. Powtarzam myślcie ludzie zanim coś napiszecie i czytajcie ze zrozumieniem, bo zaraz ktoś palnie, że zamiast 10 euro, wysłałem komuś wirus grypy w kopercie.

Sorry za OT, ale sytuacje wymaga sprostowania, bo niektórzy ewidentnie szukają draki, albo naprawdę nie rozumieją tekstu czytanego.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 20:14:45 wysłana przez lesiot »
Obecnie N900 + N70