WM 6.5

• 5 Odpowiedzi
  • 1412 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline macm

• 16
WM 6.5
« dnia: Kwiecień 15, 2010, 14:31:03 »
Witajcie!
Wgrałem WM 6.5 ze strony xda:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=619507
Niestety nie mam teraz dźwięku i nie działa robienie zdjęć. Czy czegoś istotnego nei zrobiłem że tak się dzieje?
Maciek

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: WM 6.5
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 15, 2010, 14:41:35 »
tak, nie wgrałeś radio do tego romu.

*

Offline macm

• 16
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2010, 13:19:21 »
Dzięki za odpowiedź. Ok teraz poczytałem instrukcje itd przeprowadziłem wielokrotne próby instalacji różnych systemów wm 6.5. Wszystko robiłem zgodnie z instrukcją stąd: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=433835&highlight=FLASHING.
Wyciągąłem baterię kiedy trzeba, kartę sim i SD także resetowałem itd. Próbowałem kilku ROM-ów - na koniec ten.: Noxz Rom v3_17/04/10_WP6.5.5.23559[101MB/85mb_NK/drivers,D3D]Manila,WWE, bo wydaje mi się najlepszy. Oczywiście do tego radio i SLP takie jak zalecają. Sam proces instalacji bardzo trudny ze względu na ciągłe wieszanie się systemu, teraz po zainstalowaniu wygląda to tak, że każde wyłączenie telefonu kończy się hard resetem - bez mojej ingerencji. Nie wiem, czy można wykonać na przykład jakiś format całego systemu żeby od początku wszystko wgrać. Przyznam, że pierwsza instalacja była zupełnie chaotyczna i po niej właśnie wszystkie następne próby były już tak trudne.

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 20, 2010, 15:08:10 »
Nie czytałem instrukcji po angielsku ale tu masz po polsku http://pdaclub.pl/forum/kaiser/faq-kaiser-%28htc-tytn-ii%29-informacjesimlockrom-itp/  i nie wiem o jakim wyciąganiu baterii mówisz bo to nie konieczne na upartego to nawet kart sim i SD nie trzeba wyciągać. Ja czasami z lenistwa nie wyciągam co skraca całą konfiguracje systemu, bo nie trzeba później wkładać tych kart po włożeniu sim trzeba ustawić sieć a potem SR - także zmiana systemu się przeciąga do kilkunastu minut.
Najpierw czytaj potem działaj!!

*

Offline macm

• 16
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 21, 2010, 00:52:06 »
Dzięki za odpowiedź. W tej angielskiej instrukcji pisali że wyciągnięcie baterii na kilkanaście sekund jest bardzo ważne. Teraz zrobiłem wszystko wg tej podanej przez Ciebie. Niestety tel wciąż się wiesza, część rzeczy nie działa. Na przykład w menu zawierającym wybór osób z którymi najczęściej rozmawiam, niektórych nie mogę zupełnie uruchomić. I to jakby losowo bez wyraźnego klucza. Pewnie zaraz zacznie znów się wieszać. Czy w ppc też jest tak jak w PC, że format usuwa większość problemów - oprócz mechanicznych - i pozwala wgrać system na czysty komputer? Wygląda to tak, jakby coś wciąż przeszkadzało we właściwej pracy systemu. Czy są też programy diagnostyczne, które pokazałyby czy płyta główna nie jest uszkodzona?

Połączone: Kwiecień 21, 2010, 02:42:33
No problem rozwiązany. Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2010, 02:42:33 wysłana przez macm »

*

Offline Pichu

• *
  • 99
  • Maniak
    • Rowerowy Blog Pichulca
  • Sprzęt: Omnia II i8000
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 21, 2010, 07:09:44 »
Przede wszystkim przed wgraniem gotowanego romu należy wgrać czysty soft htc, wtedy hard resety nie będą miały miejsca. Ja również używam romu który przytoczyłeś w pierwszym poście (Kaiser Touch) i chodzi u mnie rewelacyjnie. Radio mam 1.71.09.01 hardspl 3.34.