Windows Mobile 6.1 od Orange [Kaiser?]

• 209 Odpowiedzi
  • 32386 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline aman

• **
  • 147
  • Rom: Artemis Touch Vanilla 4.02 / Diamond by Akeo
  • Sprzęt: SPV M650 / HTC Trinity
Odp: Windows Mobile 6.1 od Orange [Kaiser?]
« Odpowiedź #60 dnia: Kwiecień 26, 2008, 17:57:52 »
Dziękuje za przesłanie korespondencji.

Informacja o dostępnej aktualizacji Rom-u pojawi się na stronach internetowych takich jak www.microsoft.com/poland/windowsmobile/default.mspx, www.windowsmobile.pl, stronach informujących o produktach HTC, jak również forach o tematyce smartphone.

Po tym tekscie to ja mam wrażenie , że Pan Kloc za bardzo nie rozumie co sie do niego pisze. Bo ja powyzsza wypowiedz rozumiem tak , ze Kloc mysli ze win 6.1 dopiero sie ukarze i wtdy microsoft poinformuje o tym na swej stronie :)

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #61 dnia: Kwiecień 26, 2008, 20:57:21 »
no chyba jendka wie bo ja go pytałem o to gdzie będziemy wiedzieli że jest już rom od orange no i dostalem wlasnie ta wiadomosc...
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline zyxell

• **
  • 193
  • Sprzęt: Raphael,Rhodium
« Odpowiedź #62 dnia: Kwiecień 26, 2008, 21:18:29 »
ja se bede zmineial rom jesli wyjdzie 6.1 jestem takim typem czlowieka który lubi mieć zawsze wsyztsko najnowsze :) a zwłaszcza oprogramowanie i rózne programy

Sorry kolego, ale gdybyś był takim typem to już byś dawno miał Windows Mobile 6.1 w swoim Tytanie :P
arbeit macht frei!

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #63 dnia: Kwiecień 26, 2008, 21:26:38 »
ja se bede zmineial rom jesli wyjdzie 6.1 jestem takim typem czlowieka który lubi mieć zawsze wsyztsko najnowsze :) a zwłaszcza oprogramowanie i rózne programy

Sorry kolego, ale gdybyś był takim typem to już byś dawno miał Windows Mobile 6.1 w swoim Tytanie :P
ale koledze @NarSan chodziło o oficjalną wersje :P

*

Offline NarSan

• 580
« Odpowiedź #64 dnia: Kwiecień 27, 2008, 17:01:43 »

ale koledze @NarSan chodziło o oficjalną wersje :P

Hehe dokłanie o to chodzi... nie lubie ściągać bety ani żadnych nie oficjalnych wersji. Co prawda mógłbym już zainstalować sobie WM 6.1 z wersji na forum jednak wole mieć coś pewnego od Orange (hehe Orange nigdy nie daje nic pewnego ale tak mi się napisało)
HTC HD2

*

Offline aman

• **
  • 147
  • Rom: Artemis Touch Vanilla 4.02 / Diamond by Akeo
  • Sprzęt: SPV M650 / HTC Trinity
« Odpowiedź #65 dnia: Kwiecień 27, 2008, 17:25:13 »

Hehe dokłanie o to chodzi... nie lubie ściągać bety ani żadnych nie oficjalnych wersji. Co prawda mógłbym już zainstalować sobie WM 6.1 z wersji na forum jednak wole mieć coś pewnego od Orange (hehe Orange nigdy nie daje nic pewnego ale tak mi się napisało)

przeciez romy oparte sa na pelnej wersji WM 6.1 a nie na becie. Moim zdaniem to wlasnie oficjalne romy sa najbardziej ubogie a od orange na dokladke posiadaja okropne pomaranczowe ikonki . Jestem pewny ze nawet jak wyjdzie oficjalny Rom orange to bedzie znacznie bardziej ubogi i slabszy niz Duttys_WM6.1_Official_5.2.19209_1_58_16_27

*

Offline NarSan

• 580
« Odpowiedź #66 dnia: Kwiecień 27, 2008, 17:37:04 »

przeciez romy oparte sa na pelnej wersji WM 6.1 a nie na becie. Moim zdaniem to wlasnie oficjalne romy sa najbardziej ubogie a od orange na dokladke posiadaja okropne pomaranczowe ikonki . Jestem pewny ze nawet jak wyjdzie oficjalny Rom orange to bedzie znacznie bardziej ubogi i slabszy niz Duttys_WM6.1_Official_5.2.19209_1_58_16_27

Wiem ze jesli to napisze to wiele osób pomyśli że jestem "głupi" ale cóż...

Wole ściągać rzeczy z zaufanych/pewnych (=Orange) źródeł. Mimo że Dutty ROM jesy wypasiony itp ale ja go nie chcę no i go JAK NARAZIE nie zainstaluję u siebie. Żebym musiał się przeżucic musze coś "znienawidzić" (rom bedzie sie "psuł", zacinał itp.) a jak narzie w Orange tego nie widze...
HTC HD2

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #67 dnia: Kwiecień 29, 2008, 21:11:53 »

Wiem ze jesli to napisze to wiele osób pomyśli że jestem "głupi" ale cóż...

Wole ściągać rzeczy z zaufanych/pewnych (=Orange) źródeł. Mimo że Dutty ROM jesy wypasiony itp ale ja go nie chcę no i go JAK NARAZIE nie zainstaluję u siebie. Żebym musiał się przeżucic musze coś "znienawidzić" (rom bedzie sie "psuł", zacinał itp.) a jak narzie w Orange tego nie widze...

rowniez sie podpisuje pod Kolega :).
Od ponad miesiaca intensywnie uzywam Kaisera z Orange w sieci Simplus, odbrandowalem go nieco (wylaczenie plugina Orange w Today, standardowe ikonki baterii, standardowy dialer z WM, instalacja HTC Home 2.1 mobiego, dodanie Battery Status - pozostaly gdzieniegdzie pomaranczowe ikonki, ale nie bija juz tak mocno po oczach, doinstalowalem potrzebne mi aplikacje) i rowniez ten ROM sprawuje sie bez zarzutu, wiec po co zmieniac ROM na inny? Na WM 6.1? Testowalem WM 6.1 pod emulatorem z Visual Studio i nic nie przekonuje mnie, zeby zmieniac na 6.1. No chyba, ze Orange wypusci 6.1 - w co bardzo watpie i nie robie sobie niepotrzebnych nadziei - pewnie szybciej zmienie Kaisera na inne urzadzenie. ;)

Tak wyglada moj Kaiser z Orange w dzialaniu (niczym nie przypomina odpalonej Oranbuly zaraz po zakupie):

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=94984.msg639437#msg639437
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline NarSan

• 580
« Odpowiedź #68 dnia: Kwiecień 29, 2008, 22:31:27 »
no fajnie ze nie jestem sam...
a mój kaiser wygląda tak: Screen 1 - Today
Screen 2 - Soft SPB MobileShell
(wiem ze to nie teamt zeby pokazywac Kaizerki ale tak jkos nie moge sie powstrzyac, zeby pokazac ze korzytsanie z Romu Orange nie jest takie złe. Wystraczy tylko zinstalować kilka innych programów)
No i jak nazrie nie przeszkadzają mi te ikonki wiec zmieniac nie bede. Wysłałem też następnego miala do Orange. Ciekawe co odpiszą, o ile odpisza bo coś czekam i sie doczekac nie moge...
HTC HD2

*

Offline k4syx

• *
  • 95
  • Sprzęt: Kaiser
« Odpowiedź #69 dnia: Kwiecień 30, 2008, 09:09:05 »
Też napisałem do Orange i dostałem taką odpowiedź:

Witam serdecznie,
Dziękuję za przesłaną korespondencję.
W odpowiedzi na poniższą wiadomość elektroniczną uprzejmie informuję, iż na chwile obecną nie jest znana data wprowadzenia aktualizacji oprogramowania, ale zapewniamy, że na pewno się pojawi.
Prosimy o cierpliwość.
Pozdrawiam Sylwia Mączka
Konsultant w Departamencie Obsługi Klienta Indywidualnego
PTK Centertel Sp. z o.o.
Tel.*100, 510100100

Więc jak dla mnie wiedzą o czym mówią (zwłaszcza w świetle maili które dostałem od BOKu w lutym albo marcu).
---------------------------------------------------------------------------------------------------
HW: HTC TyTN II
SW: Ugotowany WM 6.1 z Kuchni Cysorza 6.1 + 18MB PagePool

http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

*

Offline NarSan

• 580
« Odpowiedź #70 dnia: Kwiecień 30, 2008, 11:05:09 »
czyli następny mail wskazujący na to że wreszcie Orange wzięło się do roboty... Pewnie i tak przedłuzą premierę...

Maila jak wysłałem tak i nie dostaje...
HTC HD2

*

Offline k4syx

• *
  • 95
« Odpowiedź #71 dnia: Maj 01, 2008, 17:54:03 »
Mi też odpowiadali parę dni ale w końcu odpowiedź się pojawiła.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

*

Offline NarSan

• 580
« Odpowiedź #72 dnia: Maj 06, 2008, 21:58:34 »
Pytałem o gwarancję - jeśli wgramy sami to czy ją stracimy no i dostałem takiego maila

Witam,

Wgranie ROM-u samodzielnie może spowodować nieodwracalne zmiany w telefonie, które uniemożliwią dalsze korzystanie z telefonu. Sytuacja taka może nastąpić z powodów takich jak: zanik prądu, rozłączenie telefonu z komputerem, błąd w oprogramowaniu w trakcie aktualizacji.
Jeśli Orange wprowadzi na rynek oprogramowanie, będzie możliwość wgrania go przez serwis, wtedy odpowiedzialność spoczywa na wykonawcy usługi. Aktualizacja uzasadniona od strony technicznej będzie pozwalała na usługę wymiany ROM-u bezpłatnie.

Mam nadzieję, że wyjaśnienia moje będą pomocne, w razie jakichkolwiek dodatkowych pytań zapraszam do kontaktu.

PS. Dziękuję za słowa uznania.

Pozdrawiam,

Marek Kloc
Młodszy Specjalista w Departamencie Obsługi Klienta Indywidualnego
PTK Centertel Sp. z o.o.
tel.: *100, 510 100 100
HTC HD2

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #73 dnia: Maj 07, 2008, 00:15:29 »
Pytamie jest jeszcze czy jak ktos sam sobie wgra i jest ok, uda sie bez problemów to czy ma gwaracje czy traci:D

*

Offline k4syx

• *
  • 95
« Odpowiedź #74 dnia: Maj 07, 2008, 10:19:15 »
Odpowiedz jest że ROM będzie ale Orange go nie udostępni do downloadu a ładowaniem zajmie się CRC - w "uzasadnionych technicznie" przypadkach za darmo - tak więc można sobie dośpiewać że w "nieuzasadnionych technicznie" będzie za kasę.

Tak więc trzeba wymyśleć ładne ogólne uzasadnienie techniczne dla każdego. Jak dla mnie może być problem z głośnością słuchawek bluetooth - macie inne pomysły?

*

Offline andgoldi

• **
  • 121
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #75 dnia: Maj 07, 2008, 12:11:58 »
Tak! np. Tryb głośno mówiacy (czasami nie jesteśmy słyszani przez rozmówce)...
Sony Xperia Z3 Compact + TomTom GPS Navigation Traffic

*

Offline Havlet

• 28
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #76 dnia: Maj 07, 2008, 21:21:07 »
Po 1. to oczywiście cidlock, a po 2. orange'owych Kaiserów się nie da zarejestrować na www HTC...

I tu się z Tobą nie zgodzę, bo ja mam Kaisera od Orange i nie wiem jakim cudem, ale normalnie zarejestrowałem się na htc.com
Mój kumpel oglądał tego Kaisera i dziwiło go, że zamiast SPV jest logo HTC :P ja tam się jeszcze niezbyt na tym znam, to nie wiem czy to coś niecodziennego :P

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #77 dnia: Maj 07, 2008, 21:26:44 »
Po 1. to oczywiście cidlock, a po 2. orange'owych Kaiserów się nie da zarejestrować na www HTC...

I tu się z Tobą nie zgodzę, bo ja mam Kaisera od Orange i nie wiem jakim cudem, ale normalnie zarejestrowałem się na htc.com
Mój kumpel oglądał tego Kaisera i dziwiło go, że zamiast SPV jest logo HTC :P ja tam się jeszcze niezbyt na tym znam, to nie wiem czy to coś niecodziennego :P

Już o tym było - zarejestrowałeś się do HTC Club, a to co innego. Nie dasz rady zarejestrować sprzętu. A to, że kumpla zadziwiło logo HTC świadczy, że jest totalnym lajkonikiem - Orange od jakiegoś czasu zaczął sprzedawać HTC pod marką HTC, nie przerabiając tego na SPV. Nie zmienia to jednak faktu, że jest brandowany (z tyłu na klapce logo Orange, ROM Orange i inne programowa Orangutanowe duperele).

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #78 dnia: Maj 18, 2008, 11:01:35 »
szperajac po necie natknalem sie na informacje sugerujace, ze jednak Orange wyda WM 6.1 dla Kaisera:

http://www.cellfanatic.com/2008/05/11/orange-tytn-ii-kaiser-windows-mobile-61-update

i z tego co sie doczytalem - bedzie do pobrania z:

http://www.business.orange.co.uk/servlet/Satellite?pagename=Business&c=OUKDevice&cid=1044136430608&extarg1=Phone&t=SMEDeviceDownloads

troche dziwne - bo mowa o polowie maja, a mamy juz 18 maja...
oczywiscie chodzi o angielska wersje ROMu - skoro juz zrobia angielska to pewnie bedzie i polska. :)
miejmy nadzieje :).

*

Offline NarSan

• 580
« Odpowiedź #79 dnia: Maj 27, 2008, 11:28:47 »
dwie następne wiadomości od Orange
Pierwsza była w jakiej formie wypuszczą - czy będzie to instalka czy coś podobnego
Witam,

Informuję, że aktualizacje będą mogły być wgrywane samodzielnie, forma w jakiej zostaną wprowadzone na rynek na chwilę obecną nie są znane przez BOK.

O wprowadzeniu na rynek aktualizacji poinformuję droga poczty elektronicznej, najszybciej jak będzie to możliwe.

Pozdrawiam,

Marek Kloc
PTK Centertel Sp. z o.o.

Czyli nic nam to zbytnio nie mówi... Ale obiecał mi, że jak wyjdzie rom to mnie poinformuje hehe :) (trzymam za słowo)

No i drugi mail odnośnie sterowników do układu graficznego
Witam,

W chwili obecnej nie posiadamy szczegółów dotyczących aktualizacji WM6,1, która zostanie w najbliższym czasie wprowadzona przez Orange. Proszę o cierpliwość, w chwili posiadania jakichkolwiek informacji na ten temat poinformuję osobną korespondencją zgodnie z obietnicą.

Pozdrawiam,

Marek Kloc
PTK Centertel Sp. z o.o.

Czyli to też zbytnio nic nam nie wnosi, ale wstawiam, zeby przypomnieć ze cos się dzieje
HTC HD2

*

Offline wdylag

• **
  • 126
  • Sprzęt: HTC Touch Pro - ROM PROven ROM WWE 3.1
« Odpowiedź #80 dnia: Maj 27, 2008, 11:48:03 »
czekamy.... czekamy

« Odpowiedź #81 dnia: Maj 27, 2008, 12:10:52 »
czekamy.... czekamy

dałem tytn2 na rma do crc.... Mam wm6.1 orange menu spl taki jak na xda, radio takie jak w oficjal romie kurka co jest?

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
« Odpowiedź #82 dnia: Maj 27, 2008, 13:46:52 »
Czyli co wgrali Ci WM6.1  z orange?? :O

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #83 dnia: Maj 27, 2008, 13:49:30 »
Odpowiedz jest że ROM będzie ale Orange go nie udostępni do downloadu a ładowaniem zajmie się CRC - w "uzasadnionych technicznie" przypadkach za darmo - tak więc można sobie dośpiewać że w "nieuzasadnionych technicznie" będzie za kasę.

Tak więc trzeba wymyśleć ładne ogólne uzasadnienie techniczne dla każdego. Jak dla mnie może być problem z głośnością słuchawek bluetooth - macie inne pomysły?
tu sie mylisz jezeli udostepnia na stronie to masz prawo sam wgrac, bo po to udostepniaja. a jezeli nie nie pozwola samemu to musza to zrobic za darmo dlatego prawie nigdy nie ma aktualizacji ostatnia jaka pamietam w orange to byla na wizarda. co za tym idzie lepiej na nich nie liczyc ze dadza cos nowego na hermesa tez mial byc nowy rom orange :)
Po to jest cid , jak dostaniesz rom oryginalny to nie musisz go sciagac zeby wgrac orangutana
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2008, 13:51:10 wysłana przez romulus »
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #84 dnia: Maj 27, 2008, 14:04:03 »

dałem tytn2 na rma do crc.... Mam wm6.1 orange menu spl taki jak na xda, radio takie jak w oficjal romie kurka co jest?
To dokładnie wszystko opisz co masz i zrób zrzut 
potrzebna zgoda

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #85 dnia: Maj 27, 2008, 15:13:38 »

Dokładnie, daj informacje co masz w "informacje o urządzeniu" i "informacje"

*

Offline k4syx

• *
  • 95
« Odpowiedź #86 dnia: Maj 27, 2008, 15:44:21 »
tu sie mylisz jezeli udostepnia na stronie to masz prawo sam wgrac, bo po to udostepniaja.

Zgadza się - jeśli udostępnią do downloadu na stronie. Póki co to nawet stosownego działu nigdzie nie mają ;)

ale nieistotne skoro jest już HTCowe 6.1 PL oficjalne :)

« Odpowiedź #87 dnia: Maj 27, 2008, 15:45:11 »

to samo co na niebrandowanym <lol> tylko różnią się splashami po za tym mam założonego z powrotem simlocka......

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
« Odpowiedź #88 dnia: Maj 27, 2008, 15:50:31 »
Hmm ciekawe a te wszytskie dodatki orange są?? w programach i ikony? czy masz tylko orange menu jako plugin today?

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #89 dnia: Maj 27, 2008, 15:53:03 »

to samo co na niebrandowanym <lol> tylko różnią się splashami po za tym mam założonego z powrotem simlocka......

a moglbys zrobic jakies zrzuty ekranu i wrzucic tu?