problem jest bardziej skomplikowany bo windows formatuje karty po swojemu nie zważając na zalecenia standardu SD
żeby to zrobić szybko i prawidłowo proponuję 2 różne sposoby:
1. wrzucić do cyfrówki obsługującej SD - jeśli karta jest sprawna to sformatuje ją odrazu
2. ściągacie z netu darmowy program panasonica zalecany przez stowarzyszenie producentów SD - dajecie normal format i wszystkie opcje na ON i też zadziała - do czasu aż ją sformatujecie windą
http://www.sdcard.org/consumers/formatter/a jak dalej nie działa na najprawdopodobniej ma za słaby transfer danych niespełniający minimalnych potrzeb ładowania danych lub problem leży po stronie romu/bootloadera (np.cid nie puszcza), niewłaściwa nazwa etc.
------------------------------------------------------
i coś jeszcze - mając HD2 zwróciłem uwagę na to że AS wogóle nie jest potrzebny do wgrania romu(mając już hardspl):
- wystarczy wejść w tryb bootloadera w kaiserze
- podłączyć kabel usb
- uruchomiamy oprogramowanie wgrywające
- i rom się wgrywa - bez żadnych dyskusji
teraz już nie mogę tego przetestować z braku kaisera ale nie widzę powodu dla którego nie miałoby się to udać
(jeśli są jakieś błędy z połączeniem to trzeba znaleźć urządzenie w menadżerze urządzeń windowsa - ręcznie usunąć sterownik - odłączyć i podłączyć na nowo kabelek usb i znów się zainstaluje sterownik ale tym razem poprawnie a jeśli ktoś nie wie jak to zrobić to do xp - szukamy wersję angielską ActiveSync i ona sama załatwia sprawę, w przypadku Vista i W7 tylko ręczne usunięcie sterownika może pomóc)
Romy do Kaisera wgrywałem z kilku różnych kart SDHC producenckich i pojemności 1,2,4,8gb - a problemy miałem z 1gb Kingstona z Automapa od kompletu - pomógł format w cyfrówce