Wada wyświetlacza?

• 38 Odpowiedzi
  • 3570 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
Odp: Wada wyświetlacza?
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 31, 2008, 10:18:40 »
jezeli ma wade to sie zareklamuje, ale sprawdzilem ekran dopiero pod bardzo mocnym naciskiem (normalny efekt)
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 31, 2008, 11:31:47 »
jezeli ma wade to sie zareklamuje, ale sprawdzilem ekran dopiero pod bardzo mocnym naciskiem (normalny efekt)

dokladnie - chociaz wystarczy uzyc zbyt mocnego nacisku i efekt mozna miec na stale i na pewno ani gwarancja ani rekojmia nie pomoze. :)
dlatego ja nie bede tego testu robil - zwykly nacisk i na Etenie M700 i na Kaiserze nie powoduje "efektow wizualnych" ;)
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 31, 2008, 15:39:53 »
A ja mam inny mankament ... mianowicie po serwisie ... na wyswietlaczu pojawila sie teczowa plama ... ktora raz jest raz jej nie ma ... podejrzewam ze serwisanci dopuscili to wdarcia sie pary albo wody ... robi sie styk wyswietlacza z warstwa dotykowa ... czy macie jakieś inne diagnozy ??

W każdym razie tela wysłałem ponownie do serwisu :/:/ masakra to CRC robi z naszymi telefonami :(
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
  • Sprzęt: TomTom Go 600 / Go 1005 Live
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 31, 2008, 21:26:02 »
A ile używasz sowojego kasierka? Mi po 1,5 Mies sie ruszaja klawiosze a co do ekranu to jedyne co zauwazylkem ale to tez w wiekszosci jest ze jak sie rozsuwa to jest jakis nacisk podczas przsuwania w okolicach srodka i obraz jakby faluje  i tylko to tak to działa ok.

Kaisera mam od wrzesnia 2007 - jak wspomnialem jeden z pierwszych jakie sie pojawily na rynku.
Co do uzywania zaraz sie pewnie pojawia opinie ze lezy i sie kurzy - uzywany jest codziennie, wychodzi co najmniej 10 maili dziennie i ok 30 smsow, rozmowy co najmniej godzina dziennie. Wszystko dziala, nic nie trzeszczy, nie skrzypi. Sladow uzytkowania brak. A te klawisze pod wyswietlaczem sie we wszystkich ruszaja.

*

Offline dec

• 1
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 31, 2008, 21:48:47 »
Najwyrazniej mam masę szczęścia ale u mnie nie występują żadne z tych obkjawów. Mam kaisera od 2 miesięcy kupionego w erze.

--
pozdrawiam Darek

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 31, 2008, 22:55:58 »
u mnie tylko klapka od bateri lekko skrzypi jak sie nacisnie w jednym miejscu a tak to wszystko wpożądku

*

Offline gothiclee

• *
  • 90
    • http//www.wp.pl
  • Sprzęt: Tymczasowo brak :(
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 01, 2008, 07:18:25 »
Dokładnie - w wersji od Ery żaden z problemów nie istnieje!

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 01, 2008, 22:26:23 »
Dokładnie - w wersji od Ery żaden z problemów nie istnieje!

na pewno panel przyciskow pod ekranem delikatnie Ci sie rusza - to maja wszystkie wersje Kaisera - te brandowane i te niebrandowane. :)
Ja mam z Orange 2 tygodnie nie cale - codziennie intensywnie go uzytkuje i nic poza tym panelem sie nie dzieje. ;)
Zobaczymy, co bedzie po miesiacu i dalej.
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline Sith

• 21
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 18, 2008, 14:40:30 »
Ja wlasnie dzisiaj odebralem po 3 tyg walki swoja kajzerke z crc (slowa podziekowania dla palmtops experts za przyspieszenie naprawy) po naprawie slidera, po 6 miechach uzytkownia zaczal miec straszne luzy i tzw. efekt kolebania przy zlozonych obu czesciach. Najpierw niechcieli uznac a po interwencji naprawili w 1 dzien. Niestety nie ma tak dobrze, bo goscie z crc chyba zbyt mocno przykrecili slider do obudowy z ekranem, poniewaz wczesniej opisany a u mnie nie wystepujacy efekt rozplywania sie przy dotykaniu ekranu pojawil sie po naprawie. Jest on delikatny ale jednak wystepuje, takze prawdopodobnie wynika ze zbyt mocnego dokrecenia mechanizmu rozsuwajacego obie czesci kajzerki. O tyle dziwne jest to ze nasila sie w okolicach slotu na karte sim, proponuje zrobic eksperyment i docisnac zew krawdzi slotu efekt murowany :) W kazdym badz razie nie jest az tak bardzo denerwujacy, a jak sie popsuje to znow czeka mnie wizyta w crc.

I maly PS. Jakis dowcipnis w crc stwierdzil ze jak jestem niezadowolony z serwisu crc to powiniem zmienic serwis na inny...