Wada wyświetlacza?

• 38 Odpowiedzi
  • 3553 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wada wyświetlacza?
« dnia: Luty 16, 2008, 01:14:50 »
Witam

Mam troche niepokojacy objaw w moim Kaiserze... W odpowiednich warunkach (ciemny obraz wyswietlany na ekranie) w lewej czesci ekranu, mniej wiecej na srodku po nacisnieciu na ekran sobi sie efekt jakby cos dotykalo wyswietlacza, takie odbarwianie sie kolorow. Czasem ten efekt jest wiekszy, czasem mniejszy i powstaje tez jak dotykam palcem w inne miejsca (ale caly czas w tym samym miejscu sie odbarwia). Jak ktos ma HTC Home to jest to mniej wiecej tam gdzie ikonka wiadomosci w pierwszej zakladce.
Tez tak macie w swoich Kaiserach?
Czy to kwalifikuje na naprawe gwarancyjna?
Moze byc to efekt nalozenia folii (Brando PP)?

Pozdrawiam

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: Wada wyświetlacza?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2008, 16:22:36 »
U mnie też występuje to zjawisko, jednak jest bardzo niewielkie i trzeba się dokładnie przyjrzeć żeby to zaobserwować. Dzieje się jednak tylko przy naciskaniu na wyświetlacz palcem a nie przy jego dotykaniu tak żeby zareagował na dotyk. Do gwarancji pewnie się nie kwalifikuje bo osobom u których wyświetlacz tak falował przy rozsuwaniu powiedziano że jest to normalne i występuje w 40% Kaiserów. Myślę że musisz nauczyć się z tym żyć...

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2008, 16:50:26 »
pewnie tak...
ale to potwierdza moje wczesniejsze stwierdzenie ze wizard (poza odpryskami lakieru) byl solidniej wykonany...
ostatnio, tak samo jak u innych, zaczela mi skrzypiec obudowa z lewej strony...  ehhh....

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2008, 18:53:02 »
Witam

Mam troche niepokojacy objaw w moim Kaiserze... W odpowiednich warunkach (ciemny obraz wyswietlany na ekranie) w lewej czesci ekranu, mniej wiecej na srodku po nacisnieciu na ekran sobi sie efekt jakby cos dotykalo wyswietlacza, takie odbarwianie sie kolorow. Czasem ten efekt jest wiekszy, czasem mniejszy i powstaje tez jak dotykam palcem w inne miejsca (ale caly czas w tym samym miejscu sie odbarwia). Jak ktos ma HTC Home to jest to mniej wiecej tam gdzie ikonka wiadomosci w pierwszej zakladce.
Tez tak macie w swoich Kaiserach?
Czy to kwalifikuje na naprawe gwarancyjna?
Moze byc to efekt nalozenia folii (Brando PP)?

Pozdrawiam
Czy to jest wersja brandowana? Ja ma tzw. oryginał i niczego takiego nie zauważyłem. Jeśli jest tak jak pisze juniorkm7, to należę do populacji posiadaczy 60% sprawnych Kaiserów (sic!)
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2008, 19:40:36 wysłana przez xsara »

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 16, 2008, 19:36:05 »
Tak Kaiser od Orange...

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 16, 2008, 19:46:36 »
hmm mój kaiser też jest niebrandowany i niewystępują w nim żadne objawy jak opisywano na forum typu falowanie przy rozsuwaniu, skrzypienie joga itp. Nie wiem też czy nawet to zjawisko występuje u mnie na taką skalę jak u kolegi Denver, gdyż celem sprawdzenia naprawdę mocno naciskałem wyświetlacz żeby zobaczyć to zjawisko. Gdyby nie denver to bym nawet tego nie zauważył... więc chyba też mam pełnosaprytnego kaisera:P

Denver opisz mniej więcej jaką siłą działasz na wyświetlacz... opisz to z jakimś porównaniem żebym mógł sprawdzić u siebie:P

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 16, 2008, 19:52:07 »
Tak Kaiser od Orange...
Tak myślałem. Akurat znam się na teorii prawdopodobieństwa i te 40% wskazuje na to, że jest to reguła. Po prostu masz pecha, tak się to chyba nazywa.... 

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 16, 2008, 19:56:42 »
Nie no generalnie według serwisów 40% kaiserów posiada większość wad ale z tych 40% około 70-80% pochodzi z orange. A więc ktoś pisząc na tym forum o wadliwych kaiserach danych dla orange miał rację.... Po prostu zobaczyli podczas testów (każde urządzenie przechodzi kilkuminutowy test czy wszystko jest ok, czy obudowa nie skrzypi, jakość montażu itp.) te z jakimiś wadami odrzucili na bok, założyli klapki orange, wgrali inny ROM i wysłali orangutanowi. Dlatego macie za taką cenę telefon który jest tańszy od oryginału o 500zł i jeszcze ma załadowane do pudełka bajery za 300-400zł. Wniosek?? Sami wyciągnijcie...

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 16, 2008, 20:22:54 »
wlaczcie sobie szara albo jasno-szara tapete (jednolita, bez wzorkow itp). Ja wlaczylem ta z theme`a DCS. Wylaczcie wszystkie wtyczki Today. no i naciskajcie palcem w rozne punkty ekranu. Obojetnie gdzie bym nie naciskal to przebarwienie zawsze pojawia sie w tym samym miejscu. Dociskac trzeba z troche wieksza sila niz normalnie zeby dokladnie zobaczyc ten efekt.
Czekam na Wasze obserwacje i ponawiam pytanie: czy wystepowanie u mnie wszystkich odkrytych wad (skrzypienie joga, skrzypienie lewej czesci obudowy, latajacy we wszystkie strony panel przyciskow pod ekranem, przebarwienia przy dociskaniu ekranu i rozsuwaniu-zsuwaniu klawiatury, nierownomiernie dociskajace sie klawisze klawiatury - niektore bez wyraznego klika) kwalifikuje moj sprzet na naprawe gwarancyjna? Probowalibyscie?

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 16, 2008, 21:06:37 »
Hmm u mnie występuje falowanie wyświetlacza pod mocnym naciskiem. (jak naciskam to opuszek palca robi się bielszy). Poza tym przy mojej sile nacisku to zjawisko jest normalne, bo nawet w zwykłych komórkach jak się postarasz i mocniej przydusisz paluchem szybke obudowy(!) to ci zafaluje.

Czy występują u ciebie te wszystkie zjawiska na raz?!?! ( skrzypienie joga, skrzypienie lewej czesci obudowy, latajacy we wszystkie strony panel przyciskow pod ekranem, przebarwienia przy dociskaniu ekranu i rozsuwaniu-zsuwaniu klawiatury, nierownomiernie dociskajace sie klawisze klawiatury - niektore bez wyraznego klika )

Występuje u mnie latanie przycisków pod ekranem tylko z tego co wymieniłeś.

Rozwin pojęcie skrzypienia lewej części obudowy(czy chodzi ci o tę po wysunięciu część z wyświetlaczem czy tą z klawiaturą czy też jeszcze o coś innego) - dokładnie jaki element

Jeżeli wyślesz go na gwarancji to tak:
- na forum ktoś pisał że latają przyciski pod wyświetlaczem w każdym Kaiserze i porównywali serwisanci z innymi i stwierdzili że to normalne bo jest tak w każdym tytnie
- falowania wyświetlacza przy nacisku i rozsuwaniu też ci nie zaliczą bo to według nich normalne i nie jest wadą bo występuje w 40% Kaiserów
- skrzypienie joga i innych elementów obudowy - marne szanse żeby to zlikwidować więc ci napiszą że nie jest to wada bo każda komórka skrzypi (wiem że mają durne podejscie ale co zrobić)
- a co do braku kliku przy naciskaniu klawiszy jak i pewnie przy wszystkich w.w usterkach napiszą ci że usterka nie zaszła w serwisie i nie zauważono błędnego działania sprzętu więc nie naprawiają.
- jak pójdziesz z takimi "duperelami" do serwisu to pewnie cię wyśmieją że pedant jesteś i że to nie podlega gwarancji

Moja wypowiedź nie jest w 100% wiarygodna. Jak chcesz możesz się przekonać sam i wysłać sprzęt do serwisu. Może ci się uda coś wyrwać.

Poszukaj na tym forum (kaiser) tematu KAISER ROZSUWANIE I NACISK NA LCD. Tam masz trochę napisane na temat tych "przebarwień" zobacz co na ten temat powiedzieli inni

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 16, 2008, 21:50:41 »
Czy występują u ciebie te wszystkie zjawiska na raz?!?! ( skrzypienie joga, skrzypienie lewej czesci obudowy, latajacy we wszystkie strony panel przyciskow pod ekranem, przebarwienia przy dociskaniu ekranu i rozsuwaniu-zsuwaniu klawiatury, nierownomiernie dociskajace sie klawisze klawiatury - niektore bez wyraznego klika )

Rozwin pojęcie skrzypienia lewej części obudowy(czy chodzi ci o tę po wysunięciu część z wyświetlaczem czy tą z klawiaturą czy też jeszcze o coś innego) - dokładnie jaki element

Dokladnie, wystepuja wszystkie te zjawiska... :/

A skrzypienie wystepuje z lewej strony, czesc ekranowa. trzeba dociskac lewa czarna (swiecaca) czesc w kierunku ekranu. Jestem leworeczny wiec zawsze jak chwytam Kaisera i chce rozmawiac to kciukiem akurat dociskam ta czarna czesc i caly czas mi skrzypi... Najbardziej jest to slyszalne po dociskaniu czarnego plastiku na wysokosci dolu wyswietlacza.

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 16, 2008, 22:16:54 »
Więc u mnie występuje też to skrzypienie a właściwie tylko cichutkie pstryknięcie w części wyświetlaczowej po obu stronach ale bardziej po lewej jak się naciśnie w miejscu gdzie czarny błyszczący plastik się rozszerza na klawiature.

Cóż nic nie poradzę na to że masz wszystkie możliwe wady wykonania. Możesz próbować wysłać do serwisu ale nie liczyłbym na wymianę na nowy. Sam bym nie ryzykował bo jak zdejmą i założą obudowę to może być tylko gorzej (zmęczenie materiału na zatrzaskach itp.) a na pewno nie wymienią ci kaisera na nowy tylko dlatego że coś skrzypi. Najprawdopodobniejsza wersja to taka że przetrzymają 14dni i odeślą z napisanym: W serwisie opisana usterka nie wystąpiła i odeślą ci a pewnie nawet go nie tkną bo oni się takimi głupotami nie zajmują... Polskie realia serwisów...

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 16, 2008, 22:22:32 »
Wiem ze tak jest dlatego poki cos gorszego sie nie stanie to do serwisu nie wysylam... Niestety naleze tez do ludzi ktorych takie drobiazgi irytuja... No nic, trzeba sie przyzwyczaic...

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 16, 2008, 22:29:11 »
Mnie też takie rzeczy irytują bo jestem profesjonalistą. Sam jestem dokładny i precyzyjny i tego wymagam od innych i od produktów które kupuję. Wkurzają mnie różne niedoskonałości typu skrzypienie itp bo jestem muzykiem i modelarzem co jest najgorszym połączeniem: skrzypienie drażni słuch a "efekty wizualne" wzrok. Na szczęście mój Kaiser jest wolny od tych wad które opisujesz bo chyba bym zwariował....

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 16, 2008, 22:43:12 »
Mi sie niestety trafil bardzo felerny egzemplarz... :/ Najgorsze jest to ze wymiane na nowy bede mial dopiero za 2,5 roku...

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 18, 2008, 09:20:03 »
Mam to samo... Na lcd mam jakis takie dziwne jasniejsze odbarwienie jak jest wloczony np Bialy Obrazek... Byc moze to odrzuty tzw Faile i ktos po ukladzie je zalatwia za grosze i dalej je rozprowadza... Tak jak moj znajomy w Usa dostaje Faile Ibm Rozne Ktore Maja gdzies minimalna ryske i to joz jest fail on zalatwia je za grosze np. Kupilem teraz od niego t60p z jedna malutka ryska kolo toutch pada nawet jej nie widac, Dostalem go za grosze, pewnie z kaiserami to samo
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2008, 09:22:08 wysłana przez MaciejK »

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline Optiv

• *
  • 71
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 18, 2008, 12:20:59 »
U mnie z wyświetlaczem wszystko OK, a też mam Kaisera od Orange.

Natomiast mam problem z zawiasami, prawy zawias "trzeszczy" i "pyka", to zajwisko nasila się gdy ekran jest "zgięty" o maksymalny możliwy kąt, przy pozycji umożliwającej zsunięcie Kaisera to zjawisko występuje w mniejszym stopniu.
W dodatku mam wrażenie, że to się na sila i słychać to coraz głośniej.

Co radzicie z tym zrobić, wysłać do seriwsu,
a może za jakiś czaś zawias sie całkowicie rozleci i lepiej poczekać?

« Odpowiedź #17 dnia: Luty 18, 2008, 16:45:10 »
Wczoraj w nocy jadac samochodem odkrylem ze efekt przebarwiania sie ekranu nasila sie gdy Kaiser jest wsadzony w dolaczany przez Orange uchwyt samochodowy! Uchwyt powoduje lekki ucisk co w polaczeniu z nasicnieciem palcem ekranu daje o wiele silniejszy efekt przebarwienia niz bez uchwytu...
Polecam w nocy (lepiej widac) wsadzic Kaisera w ten uchwyt i troche ponaciskac ekran...

*

Offline Optiv

• *
  • 71
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 18, 2008, 20:22:29 »
Moja pedantyczna natura zmusiła mnie do dokładniejszego przyjżenia się Kaiserowi i doszedłem do wniosku, że za to jakże denerwujące trzeszczenie odpowiedzialna jest  taśma od wyświetlacz, która na skutek najmniejszego nacisku zaczyna wydawać nieprzyjemne dzwięki.

Niestety obawiam się, że chyba nie ma możliwości zlikwidowania tego dźwięku. :(

*

Offline d112

• **
  • 132
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 29, 2008, 16:06:57 »
przez 2 miesiace bylo ok a teraz skrzypi moze da sie cos z tym zrobic poza serwisem?

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Kaiser, iPod Touch, Garmin Forerunner 205, PSP :-)
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 29, 2008, 16:57:51 »
Nie no generalnie według serwisów 40% kaiserów posiada większość wad ale z tych 40% około 70-80% pochodzi z orange. A więc ktoś pisząc na tym forum o wadliwych kaiserach danych dla orange miał rację.... Po prostu zobaczyli podczas testów (każde urządzenie przechodzi kilkuminutowy test czy wszystko jest ok, czy obudowa nie skrzypi, jakość montażu itp.) te z jakimiś wadami odrzucili na bok, założyli klapki orange, wgrali inny ROM i wysłali orangutanowi. Dlatego macie za taką cenę telefon który jest tańszy od oryginału o 500zł i jeszcze ma załadowane do pudełka bajery za 300-400zł. Wniosek?? Sami wyciągnijcie...

Piszesz bzdury. Dobrze chociaz ze napisales nam ze jestes profesjonalista-dzieki temu znacznie uwiarygodniles swoje teorie..

Przykro obserwowac jak spada poziom tego forum w ostatnim czasie; choc w sumie to juz chyba taki globalny trend..

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 30, 2008, 23:14:04 »
acidjazz a masz racje w tym dziale to nawe prawie nie pisze.
jak widze wpisy ze ktos nie umie odpalic mp3 z karty idt... a opcja szukaj jest na gorze
juniorkm7 kolego w zadnej fabryce nikt nic nie testuje recznie, (manufaktura) urzadzenia urauchamia sie tylko w trybie serisowym.
przy ilosci sprzedanych orange a htc nie ciezko wyliczyc ktorych jest wiecej w crc. to samo tyczy sie sprzedawanych na allegro (podaz, cena)

Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
  • Sprzęt: TomTom Go 600 / Go 1005 Live
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 30, 2008, 23:25:34 »
Ja mam Kaisera kupionego wprost od dystrybutora i co wiecej jest to egzemplarz z pierwszego rzutu jaki byl na swiat - moze i zaplacilem za niego te 500 pln wiecej niz pozostali i jakies 2400 wiecej niz pare osob z orange ale...
u mnie nic nie trzeszczy, nic sie nie przebarwia, nie skrzypi, nie lata (poza tymi przyciskami pod ekranem ktore sie minimalnie ruszaja). Ktos powie ze przeplacilem...
A ja mu powiem ze zaplacilem wiecej za jakosc i posiadanie sprzetu w pierwszej kolejnosci bez zadnego brandu.
I jak ktos z orange mi jeszcze raz zaproponuje wymiane aparatu na kaisera za 1 pln to uslyszy to samo co ostatnio - smiech.

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 30, 2008, 23:39:53 »
Wczoraj w nocy jadac samochodem odkrylem ze efekt przebarwiania sie ekranu nasila sie gdy Kaiser jest wsadzony w dolaczany przez Orange uchwyt samochodowy! Uchwyt powoduje lekki ucisk co w polaczeniu z nasicnieciem palcem ekranu daje o wiele silniejszy efekt przebarwienia niz bez uchwytu...
Polecam w nocy (lepiej widac) wsadzic Kaisera w ten uchwyt i troche ponaciskac ekran...

tez mam zestaw orange'owy i u mnie uchwyt jest spasowany idealnie z PDA... zadnego ucisku ale i zadnego luzu...
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline siemi1

• 501
    • forum
  • Sprzęt: Samsung Omnia II 8GB Orange,
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 31, 2008, 00:04:20 »
Ja mam Kaisera kupionego wprost od dystrybutora i co wiecej jest to egzemplarz z pierwszego rzutu jaki byl na swiat - moze i zaplacilem za niego te 500 pln wiecej niz pozostali i jakies 2400 wiecej niz pare osob z orange ale...
u mnie nic nie trzeszczy, nic sie nie przebarwia, nie skrzypi, nie lata (poza tymi przyciskami pod ekranem ktore sie minimalnie ruszaja). Ktos powie ze przeplacilem...
A ja mu powiem ze zaplacilem wiecej za jakosc i posiadanie sprzetu w pierwszej kolejnosci bez zadnego brandu.
I jak ktos z orange mi jeszcze raz zaproponuje wymiane aparatu na kaisera za 1 pln to uslyszy to samo co ostatnio - smiech.

A ile używasz sowojego kasierka? Mi po 1,5 Mies sie ruszaja klawiosze a co do ekranu to jedyne co zauwazylkem ale to tez w wiekszosci jest ze jak sie rozsuwa to jest jakis nacisk podczas przsuwania w okolicach srodka i obraz jakby faluje  i tylko to tak to działa ok.

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 31, 2008, 00:11:42 »
a co do wad, ktore opisujecie, to u mnie delikatnie rusza sie we wszystkie strony panel z klawiszami pod LCD - ale musze go do tego zmusic, nie jest to jakis wielki luz.
bardziej irytuje mnie cienki rysik - w Etenie mialem teleskopowy i grubszy, nie mam wielkich palcow (na szczescie)
a i tak poniesienie go ze stolu nie jest proste ;) a rysik czesto lezy po prostu obok na stole, nie lubie go co chwila chowac
do obudowy i wyjmowac.

ekran dotykowy nie zostal stworzony po to, zeby wciskac go tak mocno, az koncowka palca robi sie biala...
ponaciskajcie sobie tak panele LCD, ekrany w laptopach, sprobujcie nieco mocniej - bedzie szansa ze sie odbarwi na stale ;).
kiedys jeden moj znajomy nie wierzyl i "zalatwil" sobie lcd w telefonie w ten sposob...

a mial ktos Etena M700???? :D

Tam wszystko skrzypi, klawisze sprzetowe niektore w ogole nie mialy kliku od nowosci.

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 31, 2008, 00:27:42 »
Z klawiszami ruszajacymi sie to mankament Kaisera ale w sumie mnie to nie przyszkadza moze to ma jakis cel :grin:

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 31, 2008, 00:47:33 »
w codziennym uzytkowaniu nie zwracam na to w ogole uwagi, takze tez mi to nie wadzi ;).
tylko ciezko porownac stopien zuzycia jesli jedyna miara podawana jest czas od kiedy sie uzywa dane urzadzenie...

dla porownania: mam Nikona D50 od polowy grudnia 2006 i mam zrobione okolo 3900 zdjec,
a moj znajomy kupil niedawno D80 i w ciagu niecalego miesiaca zrobil ponad 4000 ujec w wiekszosci testowych,
ot tak tylko po to zeby przetestowac nowy sprzet w roznych warunkach oswietleniowych, ustawieniach, itd. :)

niektorzy wysylaja np mase smsow, np conajmniej 20 dziennie albo i wiecej a ja np jak wysle 1-2 w miesiacu to max, czasem napisze jakiegos maila,
ale wole zrobic to na laptopie czy kompie stacjonarnym, no chyba ze jestem w podrozy to wtedy wiecej. ;)

i teraz wezmy po uwage 3-4 miesiace uzywania klawiatury sprzetowej, wysuwanie, wsuwanie itd... macie obraz? ;)

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 31, 2008, 09:39:00 »
bartgee skoro miales etena to tam ta wada jest w 80% naciska sie rysikim i plywa ekran w kolorach.
na hermesie pisalem bardzo duzo ponad 1.5 roku i wszystko bylo w porzadku kajsera mam dopiero 1.5 miesiaca a to za malo aby wyszly wady. ale wzialem dopiero 3 ssztuke bo ten wygladal najlepiej ale domyslam sie ze wy nie mieliscie mozliwosci ogladania kajzerek
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2008, 09:41:49 wysłana przez romulus »
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline bartgee

• 706
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 31, 2008, 09:59:21 »
bartgee skoro miales etena to tam ta wada jest w 80% naciska sie rysikim i plywa ekran w kolorach.
na hermesie pisalem bardzo duzo ponad 1.5 roku i wszystko bylo w porzadku kajsera mam dopiero 1.5 miesiaca a to za malo aby wyszly wady. ale wzialem dopiero 3 ssztuke bo ten wygladal najlepiej ale domyslam sie ze wy nie mieliscie mozliwosci ogladania kajzerek

hehe to musialem byc tym szczesliwcem, bedacym w tej drugiej 20% grupie :) zadnego plywania - Etena M700 jeszcze mam - wlasnie go sprzedaje na Allegro. ;)
No to faktycznie roznica 1.5 roku a 1.5 miesiaca. Ale moze jednak trafiles na najlepiej wygladajacy egzemplarz, ale majacy inna wade?
Zwykle naciskanie rysikiem nie powinno powodowac ani "falowania" ani przebarwien - sprawdzilem to i na Etenie i na Kaiserze.

co do ogladania przed zakupem - nie mialem jak wybrac - kupowalem przez net.