Vario III i email

• 8 Odpowiedzi
  • 916 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pafciu

• **
  • 126
Vario III i email
« dnia: Grudzień 19, 2007, 15:20:24 »
W takcie próby odebrania poczty od razu sie wyświetla "błąd podczas synchronizacji". Wie ktoś może cóż to za bestia? Kombinowałem już chyba w każdą stroną i żadnego rozwiązania nie mam.

I jeszcze problem s MMS - wysyła, ale przy odbiorze alarmuje, ze jest za mało miejsca do obsługi wiadomości. W urządzeniu jest wolnego ok. 80 mega, karta ma wolnej przestrzeni ok. 5giga.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2007, 15:38:52 wysłana przez pafciu »

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
Odp: Vario III i email
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 19, 2007, 19:44:37 »
pisałem o podobnym zdarzeniu w swoim wątku. Sprawdź spokojnie konfigurację serwera poczty wychodzącej i przychodzącej, chociaż kreator robi to automatycznie i dobrze. Jak łączysz się z serwerem poczty, po wifi, AS?

*

Offline pafciu

• **
  • 126
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 19, 2007, 21:24:57 »
Lacze sie przez era internet, a mms juz nawet nie wysyla, chociaz wydaje mi sie, ze nic nie psulem.

*

Offline xsara

• 269
  • Sprzęt: ipaq hw6515, kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 19, 2007, 21:31:52 »
spróbuj najpierw po AS lub WiFi , aby wykluczyć błędne ustawienia modułu poczty. Jeśli zadziała, to masz coś skopane w ustawieniach telefonu. Ale tam kreator też załatwia wszystko sam...

*

Offline paulluck

• *
  • 50
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 19, 2007, 21:53:57 »
Sprawdz ustawienia proxy, ja miałem wpisane proxy tylko dla IE i poczta nie działała
HTC One X

*

Offline pafciu

• **
  • 126
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 20, 2007, 09:04:43 »
Dzięki Panowie,
już działa - pozmieniałem ustawienia i biega pięknie. Oczywiście jakbym miał powiedzieć co zmieniłem to nie mam pojęcia :)

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 21, 2007, 15:05:32 »
Od siebie dodam tylko (choc to w zasadzie temat na nowy watek), ze w Orange jest podobna zabawa...

Mianowicie poczte mozna odebrac tylko w ustawieniach "Internet", natomiast w "WAP" juz nie. Z kolei odwrotnie czesc stron WAPowych (ale nie wszystkie!) oraz wejscie na podstrony mobile.orange.pl nie dziala z ustawien "Internet".

W moim przypadku pomoglo ustawienia domyslnych ustawien na "Internet" (wraz z DNSami), ale WYLACZENIE proxy.

Ustawien WAP uzywam tylko do przegladania mobile.orange.pl i niektorych stronek WAPowych, czyli sporadycznie. Hope that helps ;)

*

Offline pafciu

• **
  • 126
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 21, 2007, 15:23:21 »
Ta, ale teraz mam tak, że maile odbieram, ale nie mogę wysłać. W tytnie miałem to samo, ale jako że miałem go rok temu to już zapomniałem co pomogło.
Ech, ale zabawa jest przednia, choć męcząca ;)
A samo urządzenie jest boskie :)

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 21, 2007, 18:19:14 »
Ta, ale teraz mam tak, że maile odbieram, ale nie mogę wysłać. W tytnie miałem to samo, ale jako że miałem go rok temu to już zapomniałem co pomogło.
Ech, ale zabawa jest przednia, choć męcząca ;)
A samo urządzenie jest boskie :)

No coz, w moim przypadku po prawidlowym skonfigurowaniu ustawien Internetu oraz ustawien poczty wszystko odbiera sie i wysyla takze poprawnie.
Co do urzadzonka, ciezko sie nie zgodzic :)
Powodzenia z konfiguracja.