Uszkodzona bateria?

• 4 Odpowiedzi
  • 1197 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Uszkodzona bateria?
« dnia: Luty 20, 2011, 10:22:05 »
Witam. Mam problem z ciągle rozładowującą się baterią w moim Kaiserze. Telefon ma już okolo 3 lat. Bateria ciągle jest ta sama. Od zawsze prawie zostawiałem telefon na noc podłaczony do ładowarki, nawet gdy bateri było ok. 80-90%. Od jakiś 3 miesięcy zaczeły dziać się dziwne rzeczy. Np. podczas dłuższej rozmowy przez telefon (2-3 min) bateria padała, mimo ze było jej okolo 90%. Tak samo działo się gdy włączałem wifi i gg. Albo jak wysłałem około 20 sms, to podczas próby wysłania kolejnego telefon padał (mimo ze bateri bylo 90%). Po ponownym włączeniu bateria była kompletnie rozładowana. Gdy podłącze do ladowarki to przez pół godziny naładuje sie kilka procent, a przez kolejne pół godziny jest już pełna.
Wydaje mi się, że problem tkwi właśnie w uszkodzonej baterii, wiem, że źle robiłem zostawiając podłaczony telefon pod ladowarkę na noc. W systemie Kaiserka nic nie zmieniałem od 2 lat.
Jeżeli to bateria, to prosze o podanie mi jakiejś dobrej, która moge kupić na allegro. Nie znam się kompletnie na tym, nie chce kupić jakiejś która padnie mi po kilku miesiącach.
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
Odp: Uszkodzona bateria?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2011, 10:40:09 »
Tematów na temat baterii było wiele! O to temat ze wczoraj!!! http://pdaclub.pl/forum/kaiser/problem-z-bateria-czy-zle-dobrany-hsplromradio/
Dlaczego najpierw nie przeczytasz i nie poszukasz?!
Najpierw czytaj potem działaj!!

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 20, 2011, 10:57:27 »
Czytałem ten temat. Wydaje mi się, że u mnie wina leży po stronie samej baterii a nie systemu (ale moge się mylić).
A baterii z batimexu 1.600mAh na allegro niestety nie widze.

Licze na dalsze odpowiedzi. Pozdrawiam.

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2011, 15:26:44 »
Tam była mowa o baterii i ewentualnych przyczynach jej szybszego zużycia. A czas używania sprzętu w tym temacie jest podobny do twojego. Resztę sam sobie dopowiedz.
I jeszcze jedno tak jak pisałem wyżej już nie raz było pisane jak zachowuje się zużyta bateria. Pokrótce napiszę, że tak jak twoja.

« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2011, 15:28:26 wysłana przez sever321 »
Najpierw czytaj potem działaj!!

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2011, 15:41:03 »
Ok, dzięki wielkie.
To teraz pytanie jaką baterie brać z Allegro? Czy może lepiej z jakiegoś sklepu internetowego? Bo tak patrze, to ceny są strasznie zróżnicowane. Chciałbym aby nie padła za szybko ;)