Ustawienia MMS w Plusie

• 13 Odpowiedzi
  • 2439 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomazd

• 14
  • Sprzęt: HTC Kaiser + microSD 2GB
Ustawienia MMS w Plusie
« dnia: Listopad 17, 2007, 12:54:09 »
Jak w temacie. Nie wiem co zrobiłem nie tak. Mam wpisane ustawienia z witryny Plusa, mimo nie moja kajzerka nie chce wysyłać i odbierać mmsów.
Gorąco proszę o pomoc.

Pozdrawiam

tomazd

*

Offline Bilu.

• **
  • 147
    • zakladpogrzebowy24.pl
  • Sprzęt: HTC TyTn II Kaiser, Mio A701
Odp: Ustawienia MMS w Plusie
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2007, 19:21:19 »
na stornie plusa nie bylo ustwien do okienek WM, poszukaj na forum bo sa na bank! a jak nie to odezwij sie na gg to Ci napisze!

*

Offline tomazd

• 14
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2007, 20:45:30 »
Bilu. - dziękuję za zdopingowanie do   takiej oczywistości jak przeszukanie zasobów szacownego Forum, ale przede wszystkim za gotowość pomocy via gg. Sposób na ustawienie mmsów znalazłem i bez zwłoki ustawiłem - działa!

pozdrawiam

tomazd

PS Dla wszystkich zainteresowanych poprawną konfiguracją do korzystania z usługi mms proponuję zapoznać się z wskazaniami zawartymi wewnątrz tego linka:   

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=71508.0 Szukaj tam wypowiedzi Saintraziela z 25. czerwca. Ja skorzystałem i działa.  :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2007, 14:14:24 wysłana przez tomazd »

*

Offline Bilu.

• **
  • 147
    • zakladpogrzebowy24.pl
  • Sprzęt: HTC TyTn II Kaiser, Mio A701
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 18, 2007, 16:41:32 »
ale przede wszystkim za gotowość pomocy via gg
sorry, ale grype mam :/ malo podchodzilem do kompa! misalem Ci zeby dal maila to bym podeslal pliczek...

*

Offline tomazd

• 14
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2007, 21:17:55 »
sorry, ale grype mam :/ malo podchodzilem do kompa! misalem Ci zeby dal maila to bym podeslal pliczek...

Przepraszam, Cię Bilu. jeśli moją wypowiedź odebrałeś jako delikatne zniecierpliwienie- moja wdzięcznośc była szczera, choc wypowiedź mogła mieć inny wydźwięk.

Pozdrawiam

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia  :smile: :ok:

*

Offline lusyma

• 20
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 30, 2007, 16:16:46 »
Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem:

Po ustawieniu wysyłki zgodnie z poprzenimi postami wysłałny MMS (40kB) przychodzi do odbiorcy jako informacja SMS-owa, że może go zobaczyć na WWW. Nadmienię, że wysyłam z Plusa do Plusa. Jeżeli wysyłam sam na siebie -MMS przychodzi prawidłowo.
Do mnie MMS również przychodzą prawidłowo.
W centrum PlusGSM nie potrafili mi pomóc - wysłali mi tylko MMS testowego, żebym zobaczył czy do mnie dojdzie (doszedł) i rozesłał go dalej (rozesłałem bez pozytywnego skutku).

O co chodzi?
<ŁS>

*

Offline XGrzesX

• 468
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Tytn II, Asus A636
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 30, 2007, 16:36:58 »
Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem:

Po ustawieniu wysyłki zgodnie z poprzenimi postami wysłałny MMS (40kB) przychodzi do odbiorcy jako informacja SMS-owa, że może go zobaczyć na WWW. Nadmienię, że wysyłam z Plusa do Plusa. Jeżeli wysyłam sam na siebie -MMS przychodzi prawidłowo.
Do mnie MMS również przychodzą prawidłowo.
W centrum PlusGSM nie potrafili mi pomóc - wysłali mi tylko MMS testowego, żebym zobaczył czy do mnie dojdzie (doszedł) i rozesłał go dalej (rozesłałem bez pozytywnego skutku).

O co chodzi?

a może problem nie wystepuje u Ciebie tylko u odbiorcy. Używałem przez prawie dwa lata Nokię 6280 w Plusie i miałem często przypadki, że MMS przychodził do mnie w formie SMS z adresem www. Też nie udało mi się nic z tym zrobić ... Telefon w Plus mam od wielu lat i taki problem tylko występował na 6280.

*

Offline Cezaro

• *
  • 72
  • Sprzęt: TP 2
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 30, 2007, 17:19:39 »
jeżeli do kogoś przychodzi sms z informacja o mmsie do odczytu na www to oznacza ze druga osoba ma nieustawiony profil mmsowy lub mms jest zbyt duży aby drugi telefon wyświetlił, to normalne. Odnośnie nokii to one często tak maja, to tylko nokia przecież  :mrgreen:

*

Offline lusyma

• 20
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 30, 2007, 18:17:22 »
jeżeli do kogoś przychodzi sms z informacja o mmsie do odczytu na www to oznacza ze druga osoba ma nieustawiony profil mmsowy lub mms jest zbyt duży aby drugi telefon wyświetlił, to normalne. Odnośnie nokii to one często tak maja, to tylko nokia przecież  :mrgreen:

Niestety nie idzie na Nokie ani na SE - choć jak się na nie wyśle nie z mojego telefonu (tylko z innego - nie Kaiser) to MMS dochodzą - zatem nie jest to nieustawiony profil.
<ŁS>

*

Offline Glaniu

• **
  • 235
    • www.pagla.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 02, 2008, 23:54:46 »

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=71508.0 Szukaj tam wypowiedzi Saintraziela z 25. czerwca. Ja skorzystałem i działa.  :ok:

Hej
Zastosowalem sie do w/w linka i niby kajzera proboje wysylac mms jest polaczenie gprs lecz ikonka caly czas pokazuje 0% po czym w skrzynce nadawczej przy wiadomosci pojawia sie ikonka zegarka . Co moze byc nie tak???

Pozdrawiam

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 03, 2008, 13:26:07 »
miałem to samo (postęp 0%) pomogło wyłączenie kaiserka i włączenie go ... nie wiem czemu  :)) ale po tej operacji zaczęło po prostu działać ;)

*

Offline Telkontar

• *
  • 89
  • Sprzęt: Acer n50p i HTC Kaiser
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 23, 2008, 01:34:23 »
czy może coś się zniemiło w tej kwestii?? w dalszym ciągu nigdzie nie mogę znaleźć ustawień mms dla Plusa dedykowanych dla Kaisera :( a niestety podane w tym wątku u mnie nie działają... (mam HTC z Orange)

*

Offline XGrzesX

• 468
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Tytn II, Asus A636
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 23, 2008, 07:39:12 »
czy może coś się zniemiło w tej kwestii?? w dalszym ciągu nigdzie nie mogę znaleźć ustawień mms dla Plusa dedykowanych dla Kaisera :( a niestety podane w tym wątku u mnie nie działają... (mam HTC z Orange)

Ja ustawiałem zgodnie z opisem w http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=71508.0 i wszystko działa (Plus).

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 23, 2008, 16:33:01 »
Ja również ustawiałem zgodnie z instrukcją napisaną przez Saintraziela, z tym że w punkcie 18 zamiast portu 9201 użyłem 8080, wtedy mms-y zaczęły działać prawidłowo.
Na stronie Plusa (http://tinyurl.com/24pxb9) znalazłem informację, że niektóre modele telefonów konfiguruje się przy użyciu portu 9201, a niektóre przez 8080.