USB Nie widzi przy podłączniu pod PC

• 8 Odpowiedzi
  • 3381 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

USB Nie widzi przy podłączniu pod PC
« dnia: Grudzień 15, 2009, 22:29:38 »
Witam

Od sierpnia jestem posiadaczem htc tytn II zakupiłem go na allegro ale od tego czasu nie mialem kiedy sie nim tak naprawde pobawic.
Moj problem wyglada nastepująco: gdy podłączam telefon pod pc nic sie nie działa tzn pc nie widzi go ale tel sie ładuje, uprzedze ze próbowałem już wszystkich porad jakie były na forum czyli zaznaczanie w comm menadzerze synchronizacji z pc, wylączanie zawansowanych funcji usb, soft jaki na nim jest to special. Dodam jeszcze ze na karcie pamieci jest system android hero jezeli go uruchomie to odrazu pc wykrywa ze znaleziono nowy sprzet czyli nie jest to wina wejscia usb ani kabla, ponadto jezeli uruchomie boot loadera na telefonie to w systemie odrazu jest dzwiek ze znaleziono nowy sprzet ale pozatym nic sie nie dzieje. Jak moge zrobic zeby pc widzial moj telefon i wgrac na niego nowy soft?

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
Odp: USB Nie widzi przy podłączniu pod PC
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 16, 2009, 05:14:12 »
Może i głupie pytanie... ale czy zainstalowałeś na kompie Active Synca (dla WinXP) (lub nie pamiętam co dla Vista, Seven). Nie nie napisałeś na ten temat.

Do wgrania romu wystarczy, aby w trybie BL, na ekranie PDA pojawił się napis 'USB'.
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline kuniu

• 24
  • Sprzęt: Kaiser win 6.5 23081 OTA fixed full
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 16, 2009, 08:36:59 »
proste..tak mysle.. masz moze jakiegos noda smart security lub inne firewall ? po prostu wylacz i sprawdz... u mnie bylo to samo nie chcial sie synchronizowac :)

pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 16, 2009, 17:24:26 »
Mam viste tu jest centrum synchronizacji czy jakos tak to sie nazywa, przy łączeniu przez bluetooth wszsytko jest ok, ale jak chce wrzocic wieksze pliki to bluetothem to nie bardzo;/ wyłączałem firewalle ale nadal nic.
Napisane: Grudzień 16, 2009, 10:44:21
Panie i Panowie nie wiem jak to możliwe ale po 5-6 godzinach podlaczonych telefonu pod laptopa telefon jak by nigdy nic poprostu pokazał się w pc inormalnie go teraz czyta, nei wiem co sie stało poprostu samo z siebie chciałem tylko telefon podladowac a tu nagle taka niespodzianka przez 3 msc nic a teraz samo dziala:)zobaczymy jak na długo.  A tak nawiasem co myslicie o zmianie softu ze speciala na wjkt? czy to dobry pomysl?

*

Offline kuniu

• 24
  • Sprzęt: Kaiser win 6.5 23081 OTA fixed full
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 17, 2009, 07:39:36 »
ja mam JJ's RoM WWe  z xda. wersja 28011 po angielsku. jak ci ten jezyk nie przeszkadza to smialo bierz. Dla mnie jest ok. stabilny szybki

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 16, 2010, 20:39:02 »
No coz ja mam identyczny problem , do nie dawna wszystko dzialalo ,podlaczam pod kompa telefon sie laduje, slychac tyty(dzwiek podlaczenia jakiegos urzadzenia pod usb) i niestety podczas instalacji sterownikow  "drvupdate-x86" pisze instalowanie sterownikow , i nieznane urzadzenie , i pozniej urzadzanie odlaczone , wczoraj zrobilem hard reseta niestety nie pomogl , powiem ze tydzien temu mialem podobnie i zainstalowalem jeszcze raz stery i go wykrywalo niestety teraz nie daje rady win7 x32

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2010, 17:26:22 »
Aby synchronizowac musi byc active sync a pod viste jakis inny program.sprobuj je przeinstalowac jesli masz i nie chodza.

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 17, 2010, 20:19:50 »
reinstall systemu dal rade

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 09, 2010, 21:23:27 »
U mnie jest podobny problem. Mam na komputerze ActiveSync ale nie mogę połączyć. Gdy włączam na telefonie ActiveSynca to wyskakuje komunikat:
" Aby zsynchronizować urządzenie z komputerem stacjonarnym, należy zainstalować na komputerze oprogramowanie synchronizujące z dołączonego do urządzenia  dysku Getting Started"
Proszę o pomoc.