uchwyt + ładowarka samochodowa

• 3 Odpowiedzi
  • 709 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

uchwyt + ładowarka samochodowa
« dnia: Maj 23, 2009, 23:20:36 »
Witam, chciałbym zakupić uchwyt i ładowarke samochodowa i mam pytanie co do ładowarki jaka ma być wartość wyjścia prądu, czy ma być poniżej 1350mA, czy powyżej?
Możecie polecić coś na allegro  :mrgreen:

*

Offline boobass

• **
  • 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
Odp: uchwyt + ładowarka samochodowa
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 23, 2009, 23:23:11 »
Jedyne co ci mogę polecić to tylko oryginały, było już o tym multum tematów. Szkoda baterii na zastępcze ładowarki, a uchwyty te uniwersalne to też porażka. kup oryginalne i po bólu.

http://www.allegro.pl/item639386888_ladowarka_samochodowa_htc_cc_c100_diamond_pro.html Taniej się już nie da, chyba że używkę od kogoś.

z uchwytem podobnie...

« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 23:27:22 wysłana przez boobass »

*

Offline hagis

• 30
  • Sprzęt: HTC HD2 WM 6.5.1 + Android 2.3
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 24, 2009, 11:27:36 »
hmm - tu bym sie zastanowil co do tego ladowania - standard usb/miniusb ma jakies parametry i "wiekszosc" producentow takiego sprzetu sie ich trzyma, w kompie jest to ok 500 mA -900 mA jako standard, dal ladowarek typowych dla urzadzen mobilnych - 500 -1800 mA - moja od Kaisera ma 1A (czyli 1000mA), do MIO a701 ma tyle samo (sieciowa jak i samochodowa). Mysle ze najlepszym wyjsciem jest nie ladowanie wiekszym pradem jak 1A - dotyczy to rowniez ladowarki samochodowej. Oczywiscie jeszcze dochodzi jakosc stabilizatora i filtrow napiecia aby uniknac skokow w czasie rozruchu. 

Nie widze potrzeby placic 50 zl za ladowarke, jesli mozna kupic inna o tych samych parametrach za polowe tej ceny. Ale to juz jest decyzja wlasciciela :) Pamietajmy ze za marke tez sie placi ale marka zobowiazuje do pewnego poziomu jakosci produktow.
...all we are is dust in the wind...
Nokia 5110 - Siemens c35i - Nokia 3310 - Nokia 6600 - Nokia 6630 - Nokia E61 - Mio A701 - HTC TyTN II - HTC Touch Pro - HTC HD2

*

Offline boobass

• **
  • 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 24, 2009, 18:57:20 »
ja tam wiem swoje, w firmie mamy kilka tytn II i ładowarki tylko oryginalne, od czasu uszkodzenia baterii w dwóch tytn II. Zepsucie objawiało się początkowo nagrzewaniem baterii do granic możliwości. Skończyło się na tym, że bateria trzymała kilka godzin.