Tytn II - nie wyłącza się, tylko uruchamia od nowa

• 11 Odpowiedzi
  • 2146 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tytn II - nie wyłącza się, tylko uruchamia od nowa
« dnia: Listopad 21, 2010, 11:17:28 »
Witam,
mam problem z moim phonem, jak chcę go wyłączyć to on ciągle się uruchamia od nowa :/ jak kończy się bateria też wkółko się uruchamia aż do całkowitego padu baterii kiedy nie da się go już uruchomić i świeci czerwona dioda. Po doładowaniu baterii poza telefonem, wszystko wsataje, ale problem nie znika. Nie pamiętam czy tak było od początku, ale teraz dość mocno mnie to irytuje. Zmieniałem soft i nić nie dało, wcześniej miałem WM 6.1 a teraz 6.5, radio wg autora pasujące do tej kompilacji (chyba że się mylę).

Oto informacje z systemu:

WM 6.5
Makus.wjtk.v7.3 PLK
Wersja radia 1.71.09.01
Wersja protokołu 25.75.40.02.eMoH

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
Odp: Tytn II - nie wyłącza się, tylko uruchamia od nowa
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 21, 2010, 12:30:55 »
Proponuje wgrać rom przeznaczony do tego tel.
Najpierw czytaj potem działaj!!

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 21, 2010, 13:08:09 »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline migor14

• 15
  • Sprzęt: HTC Tytn II
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 21, 2010, 23:26:02 »
Przyłączam się do tematu tylko ja mam czysty wm 6.1  robilem SR i HR i nic , jak go chcę wyłączyć to poprostu wyjmuję baterię

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2010, 00:35:11 »
Jest nie inaczej, poza tym to nie dzieje się na konkretnym ROMie, bo jak napisałem czy był tam 6.1 czy jest 6.5 jest to samo
sever321 zastosuj się do wpisu w swoim sigu.

http://pdaclub.pl/forum/kaiser/(02maj2009)-makus-wjtk-v7-3-2i502-plk/
:ok:

*

Offline sever321

• 478
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 22, 2010, 09:36:45 »
Jest nie inaczej, poza tym to nie dzieje się na konkretnym ROMie, bo jak napisałem czy był tam 6.1 czy jest 6.5 jest to samo
sever321 zastosuj się do wpisu w swoim sigu.

http://pdaclub.pl/forum/kaiser/(02maj2009)-makus-wjtk-v7-3-2i502-plk/

:ok:

Przeczytałem i jeszcze raz powtórzę żeby wgrać stokowy rom a nie 6.1. Bo jak wiadomo, że każdy TyTn ma przypisany daną wersje romu nie koniecznie WM 6.1 PLK. w zależności od źródła pochodzenia telefonu może to być rom 6.0 lub 6.1 WEE i ich wersje też mogą się nieco różnić.

Dla ścisłości dodam, że też miałem pewien problem (nie odosobniony) włączało mi się wybieranie głosowe i nagrywanie nawet w momencie gdy zmieniłem przypis dla przycisku nad rolką. Co się okazało poprzednik musiał albo wgrać jakiś lipny rom albo po prostu coś spierniczył przy procedurze.
Bawiłem się MTTY i kilkakrotnie pod rząd wrzucałem stokowy rom i to dopiero pomogło.

Także proponuje znaleźć romik pod twojego Kaiserka i fleszować go kilka raz ( a w całej procedurze nie zapomnij o HR po kalibracji ekranu).   
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2010, 09:42:39 wysłana przez sever321 »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 22, 2010, 09:42:28 »
sever321 bez urazy ale bzdury gadasz.

Oczywiście, że wgrał dobry ROM. Może wgrać stockowy i obojetne czy WWE czy PLK, jest WM 6.1 PLK oryginalny. Polecam go bo jest dobry i stabliny, do tego Radio 1.71.09.01 i powinno być OK

Bo jak wiadomo, że każdy TyTn ma przypisany daną wersje romu nie koniecznie WM 6.1 PLK. w zależności od źródła pochodzenia telefonu może to być rom 6.0 lub 6.1 WEE i to też są różne wersje.

Komu wiadomo? Skąd takie rzeczy wywnioskowałeś, jakieś źródło bo pierwsze słyszę??
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2010, 09:44:19 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline sever321

• 478
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 22, 2010, 14:02:36 »

Komu wiadomo? Skąd takie rzeczy wywnioskowałeś, jakieś źródło bo pierwsze słyszę??

Na stronie HTC można pobrać oprogramowanie do danego modelu nie mówię, że każdy telefon ma oddzielny system ale np te z Anglii mają inny niż te na produkowane na Polskę. Pewnie nie różnią się znacząco ale dlaczego by nie spróbować wrzucić zalecanego przez HTC romu.

Wpisując nr seryjny z pod baterii ukaże się nam plik z systemem przeznaczonym do tego telefonu.

http://www.htc.com/pl/SupportDownload.aspx?p_id=13&cat=2&dl_id=21

I tak jak pisałem wyżej warto z fleszować kilka razy może pomoże tak jak w moim przypadku. Bo po zabawie MTTY nie osiągnąłem pożądanego skutku.
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2010, 14:08:06 wysłana przez sever321 »

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 22, 2010, 18:27:48 »

Na stronie HTC można pobrać oprogramowanie do danego modelu nie mówię, że każdy telefon ma oddzielny system ale np te z Anglii mają inny niż te na produkowane na Polskę. Pewnie nie różnią się znacząco ale dlaczego by nie spróbować wrzucić zalecanego przez HTC romu.

Wpisując nr seryjny z pod baterii ukaże się nam plik z systemem przeznaczonym do tego telefonu.

http://www.htc.com/pl/SupportDownload.aspx?p_id=13&cat=2&dl_id=21

I tak jak pisałem wyżej warto z fleszować kilka razy może pomoże tak jak w moim przypadku. Bo po zabawie MTTY nie osiągnąłem pożądanego skutku.

i co mam pracować na stockowym ROMie? czy moze flashować x razy i sprawdzić czy to pomoże wtedy wgrać wybraną wersje zmodyfikowaną, czy może zostać na fabrycznym? Skoro modyfikowane romy sa problemem to po co woglole cokolwiek gotwać? :/ Każdy soft który wgrywałem był wypróbowany przez wielu userów i żaden nie miał problemu takiego jak ja, zastanawiam się czy problem nie leży gdzie indziej. Szczerze mówiąc nie bardzo mam czas na zabawy we wróżenie.. Może ktoś miał podobny problem i znalazł rozwiązanie. Podejrzewam że problem może tkwić gdzieś w rejestrze, ale nie mam pewności a niestety nie znam rejestru na tyle żeby to wydedukować.

*

Offline sever321

• 478
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 23, 2010, 13:49:22 »
Rejestr masz resetowany (że tak powiem) razem z romem.

Ja jak się uporałem ze swoim problemem to już się więcej nie pojawił. I zmieniałem kilka razy na inne systemy i wszystko hula.

Stokowy rom wgrywałem 4 - 5 razy. Dodam że przedtem próbowałem resetów poprzez mtty.
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2010, 13:53:13 wysłana przez sever321 »

*

Offline nm.adasko

• 13
  • Sprzęt: HTC TYTN II x2 / HTC HD2
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 24, 2010, 19:24:35 »
Miałem taki sam problem ja wy z moim kaiserem.
Dzięki sever321 mój telefon ożył po miesiącu leżenia na półce. Na początku nie dało się go wcale uruchomić, później coś mu odbiło i się zaczął załączać ale tylko na kilka sekund i reset.  Po wgraniu oryginalnego oprogramowania na razie jest wszystko  :ok: Musiałem chyba z 4razy wgrywac od nowa system. Ale pomogło.
Wielkie dzięki sever321 za twoje rady.
Adasko

*

Offline sever321

• 478
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 26, 2010, 11:31:15 »
Cieszę się, że mogłem pomóc.
Pozdrawiam.