TyTN II jako modem HSDPA

• 5 Odpowiedzi
  • 2075 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline packer

• *
  • 61
  • Sprzęt: Acer n50 oraz Samsung I900 Omnia - na sprzedaż; Nokia N82, Nokia E51, Nokia E75, Motorola Milestone
TyTN II jako modem HSDPA
« dnia: Luty 18, 2008, 22:04:26 »
Witam,

Zastanawiam się nad zamianą mojego n50 na coś ze zintegrowanym HSDPA i klawiaturą QWERTY, najlepiej żeby jeszcze miało procesor Intel XScale i ekran VGA...  :ok: Wygląda jednak na to, że cudów nie ma i poza Cesarzem, wieszającym się M800 i nie kończenie chwaloną Tosią G900 chwilowo na rynku nic lepszego od Cesarza Tytana II nie ma. Zanim jednak pobiegnę do sklepu mam kluczowe pytanko:

Czy TyTN II może służyć jako modem HSDPA do laptopa (np. via Bluetooth lub USB)??

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: TyTN II jako modem HSDPA
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 18, 2008, 22:07:03 »
Tak - działa bdb .
potrzebna zgoda

*

Offline packer

• *
  • 61
  • Sprzęt: Acer n50 oraz Samsung I900 Omnia - na sprzedaż; Nokia N82, Nokia E51, Nokia E75, Motorola Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 18, 2008, 22:13:43 »
Dzięki za szybką odpowiedź!

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 18, 2008, 22:37:12 »
Ale stosuj raczej połaczenie kablowe - działanie Kaiserki jako modumy strasznie szybko wyczerpuje aku
potrzebna zgoda

*

Offline Bilu.

• **
  • 147
    • zakladpogrzebowy24.pl
  • Sprzęt: HTC TyTn II Kaiser, Mio A701
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2008, 15:11:10 »
ja mam caly czas podlaczonego pod USB dziala wysmienicie! to byla pierwsza mysl, ktora sklonila mnie do zakupy Kaisera!! tylko nie bardzo potrafie polaczyc go przez BT aby udostepnial neta, czasem musze szybko cos zrobic, albo zapomne kabelka...

*

Offline Rome

• 267
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S  TRAK GPS-430 + AM 6.6 PL
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 19, 2008, 22:25:18 »
ja mam caly czas podlaczonego pod USB dziala wysmienicie! to byla pierwsza mysl, ktora sklonila mnie do zakupy Kaisera!! tylko nie bardzo potrafie polaczyc go przez BT aby udostepnial neta, czasem musze szybko cos zrobic, albo zapomne kabelka...

najpierw odpalasz na Kaiserze Udostępnianie Internetu (Internet Sharing), Kaiser łączy się z netem

potem w kompie w opcjach bluetootha podłączasz się do Network Access którym jest Kaiser

po podłączeniu na kompie ustanowi się nowe połączenie sieciowe

jak pobierz się adres sieciowy to już masz neta  :ok:
Pozdrawiam
Rome