Tytn II, a Kasier - różnice

• 22 Odpowiedzi
  • 3175 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline herbata z rumem

• *
  • 96
  • Sprzęt: Toshiba G900, Nokia E51, Samsung Z720
Tytn II, a Kasier - różnice
« dnia: Styczeń 14, 2008, 23:29:48 »
Witam

Zastanawiam się czym różnią się oba modele, gdyż przeglądałem specyfikacje i zauważyłem że Tytn II waży 190g, a Kaiser 160g poza tym Tytn II ma 3,0 mpix w aparacie a Kaiser 2,8 mpix. Czy poza wagą i aparatem różnią się czym jeszcze??

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Tytn II, a Kasier - różnice
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2008, 23:47:45 »
A gdzie spotkałeś takie specyfikacje ? Ten temat już był poruszany - to jest to samo HTC Kaiser to nazwa kodowa producenta a HTC TytnIIto nazwa handlowa - i żadnych różnic nie ma :))
potrzebna zgoda

*

Offline jeri

• *
  • 65
Alucase - czy z Kaisera pasuje do Vario III
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2008, 00:44:53 »
Lada dzień przywiozą mi Vario III.Po tym jak porysowałem t830, a także N9500, jak i Hermesa (a jestem estetą i cierpiałem) postanowiłem kupić eluminiowe etui.Niestety w sklepach internetowych znalazłem dedykowane tylko do Kaisera i sprzedawcy nie wspominają o kompatybilności z Vario III. (a w przypadku folii - tak).Pytanie brzmi: czy to etui: http://fondo.pl/produkt.php?idg=62&idc=413&idg2=15&id=923 lub to http://www.skleppda.pl/index.php?p1197,etui-aluminiowe-z-klipsem-htc-tytn-ii-p4550-kaiser-srebrne będą pasowały?Ktoś to ma?Oczywiście wymiary,miejsce slotów,głośnika,kamery - będą identyczne, ale Era ma nieco inne przyciski (słuchawki, softkeys,d-pad).Jak to ugryźć??  :O

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
Odp: Alucase - czy z Kaisera pasuje do Vario III
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2008, 06:25:24 »
mda vario III = kaiser! Jest to jedno i to samo tylko inaczej pomalowane... myślę że grubość lakieru nie będzie miała wpływu na kompatybilność z etui.

*

Offline kluczus

• **
  • 162
  • Sprzęt: Palm Vx -> Palmax Holux -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> HTC ?? :)
Odp: Alucase - czy z Kaisera pasuje do Vario III
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 15, 2008, 07:30:33 »
może trzeba to gdzieś przykleić ??? najlepiej z czcionką 24px ;)

KAISER = TYTN II = MDA VARIO III
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656 - linki do mobilnych serwisów
-------------------------------------------------------------------
Na pokładzie: rom WM6.1 xxxxxxxx, radio xxxxxxxx

*

Offline jeri

• *
  • 65
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 15, 2008, 10:28:49 »

A to ciekawe. Załóżmy sytuację,że kupuję Kaisera od HTC.Niestety urządzenie nie działa poprawnie, a dodatku pękła obudowa,sama z siebie.Wysyłam do serwisu,a po 14 dniach otrzymuję z obudową Vario III ,ale z ROMem Orange.Bo to równa się, że równa się, kolego od wielkiej czcionki.Otóż jest to tożsamy palmtop,ale nie identyczny, bo czy czarne jest identyczne ze srebrnym?Czy przyciski HTC są identyczne do tych z Vario III?Zastanów się, nim odpowiesz fontem 50.A dla informacji to dzwoniłem właśnie i do ziriusa, i do fondo.Ci pierwsi powiedzieli,że NIE WIEDZĄ,czy pasuje, właśnie poprzez klawisze, a w fondo powiedzieli wprost, iż NIE PASUJE.Zadałem precyzyjne pytanie - czy ktoś to ma,używa, sprawdził - a nie domyśla się, albo instruuje jak uczniaka wielkimi czerwonymi bykami.Jakoś nie podnieca mnie perspektywa,że to wycięcie w alucase będzie za małe/za duże/za wąskie/za szerokie przez to,że nie można zadac sensownie skonmtruowanego pytania na forum (wobec wątpliwości samych sprzedawców),bo kolega lubi czerwony kolor i jak coś jest duże.  :|

*

Offline kluczus

• **
  • 162
  • Sprzęt: Palm Vx -> Palmax Holux -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> HTC ?? :)
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 15, 2008, 11:04:26 »
człowieku, problemator Ci się włączył, przecież jest wyraźnie napisane, że te trzy sprzęty to jest to samo !!!!!!!!!
układ klawiszy taki sam !!! niby dlaczego pokrowiec ma nie pasować ?? bo co ??? bo kolor jest srebrny ???
jak dla mnie EOT

riposty odnośnie koloru i wielkości się nie spodziewaj, nie będę się zniżał do Twojego poziomu
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 11:07:21 wysłana przez kluczus »

*

Offline jeri

• *
  • 65
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 15, 2008, 11:18:39 »
Nie,nie problemator.Problemator jest wtedy, kiedy przyjeżdża niepasujące etui i trzeba pisac, odkrecac,odsylac.Wyraźnie pytalem,czy ktos to ma, wobec faktu że sam sprzedawca twierdzi iż NIE PASUJE (rownież mnie to dziwi).O Stylus, folię na LCD,czy słuchawki bym nie pytal.  Nie masz,nie używasz,to podejrzewasz, tak jak ja, ale nie wiesz, bo skąd.Jak kupię i sprawdzę to napiszę,aby było mniej czerwonego.  :]

A propos zniżania, może moderator się ucieszy.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 11:22:01 wysłana przez jeri »

*

Offline woof

• 761
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 15, 2008, 11:19:42 »

A to ciekawe. Załóżmy sytuację,że kupuję Kaisera od HTC.Niestety urządzenie nie działa poprawnie, a dodatku pękła obudowa,sama z siebie.Wysyłam do serwisu,a po 14 dniach otrzymuję z obudową Vario III ,ale z ROMem Orange.Bo to równa się, że równa się, kolego od wielkiej czcionki.Otóż jest to tożsamy palmtop,ale nie identyczny, bo czy czarne jest identyczne ze srebrnym?Czy przyciski HTC są identyczne do tych z Vario III?Zastanów się, nim odpowiesz fontem 50.A dla informacji to dzwoniłem właśnie i do ziriusa, i do fondo.Ci pierwsi powiedzieli,że NIE WIEDZĄ,czy pasuje, właśnie poprzez klawisze, a w fondo powiedzieli wprost, iż NIE PASUJE.Zadałem precyzyjne pytanie - czy ktoś to ma,używa, sprawdził - a nie domyśla się, albo instruuje jak uczniaka wielkimi czerwonymi bykami.Jakoś nie podnieca mnie perspektywa,że to wycięcie w alucase będzie za małe/za duże/za wąskie/za szerokie przez to,że nie można zadac sensownie skonmtruowanego pytania na forum (wobec wątpliwości samych sprzedawców),bo kolega lubi czerwony kolor i jak coś jest duże.  :|

sory ale widze że jesteś typem który lubi sobie sam stwarzać problemy... to jest to samo koniec i kropka!

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 15, 2008, 12:07:39 »
Nie,nie problemator.Problemator jest wtedy, kiedy przyjeżdża niepasujące etui i trzeba pisac, odkrecac,odsylac.Wyraźnie pytalem,czy ktos to ma, wobec faktu że sam sprzedawca twierdzi iż NIE PASUJE (rownież mnie to dziwi).O Stylus, folię na LCD,czy słuchawki bym nie pytal. 

Sprzętowo MDA Vario, Kaiser i HTC TyTN II to te same urządzenia - różnią się jedynie softwarowo oraz malowaniem. Sprzedawca po prostu się nie zna.
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

Offline herbata z rumem

• *
  • 96
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 15, 2008, 12:33:03 »
Info o różnej wadze znalazłem tutaj:
Kaiser http://www.mgsm.pl/katalog/htc/p4550kaiser/
Tytn II http://www.mgsm.pl/katalog/htc/tytnii/
Może to tylko błąd, ale na innych stronach też tak było. 30 g to niby nie dużo ale wolałbym mieć lżejszą wersję ;)

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 15, 2008, 12:45:29 »
Oboze ten serwis gsm to jakis zal... :O

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 15, 2008, 12:48:22 »
Oto rozsądzenie sporu. Poniżej zdjęcia (od lewej): Kaiser, TyTn, MDA:

Do dyskusji się nie włączam - sami zobaczcie. Oczywiście każda fotka z innej strony (wyszukiwarka Google). Ja wiem, a nie domyślam się, który z Was ma rację - sami do tego dojdziecie po obejrzeniu zdjęć ;) No dobra, zdjęcia są różnej wielkości, więc niekoniecznie idealnie wszystko widać. To wyjaśniam: różnice między tymi trzema nazwami są:
- kolor
- marka pod jaką są sprzedawane
- oprogramowanie (ROM, Simlock itp.)
- dostępność
- cena

Producentem jest zawsze HTC, sprzęt jest ten sam.

PS. A wejdźcie tu: http://www.htc.com/product/03-products.htm i spróbujcie znaleźć nazwę "kaiser". Miłego szukania ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 12:58:31 wysłana przez 6nt »

*

Offline herbata z rumem

• *
  • 96
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 15, 2008, 13:30:44 »
Może ktoś powie ile jego Tytn II waży ? :) , przy okazji, możecie polecić jakąś fajną ( i wiarygodną ) stronkę z telefonami?

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 15, 2008, 13:33:36 »

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline woof

• 761
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 15, 2008, 14:09:43 »
Info o różnej wadze znalazłem tutaj:
Kaiser http://www.mgsm.pl/katalog/htc/p4550kaiser/
Tytn II http://www.mgsm.pl/katalog/htc/tytnii/
Może to tylko błąd, ale na innych stronach też tak było. 30 g to niby nie dużo ale wolałbym mieć lżejszą wersję ;)

aje ale ten kaiser to nie jest kaiser;P

waży 190 gram

dziwne to to - bo ten niby pierwszy z linku ma dwa guziki obok siebie na prawym boku, a generalnie sa dwa ale jeden jest duzo nizej - ten od aparatu... czy ja czegos nie rozumiem?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 14:13:46 wysłana przez woof »

*

Offline kluczus

• **
  • 162
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 15, 2008, 14:21:14 »
Nie,nie problemator.Problemator jest wtedy, kiedy przyjeżdża niepasujące etui i trzeba pisac, odkrecac,odsylac.Wyraźnie pytalem,czy ktos to ma, wobec faktu że sam sprzedawca twierdzi iż NIE PASUJE (rownież mnie to dziwi).O Stylus, folię na LCD,czy słuchawki bym nie pytal.  Nie masz,nie używasz,to podejrzewasz, tak jak ja, ale nie wiesz, bo skąd.Jak kupię i sprawdzę to napiszę,aby było mniej czerwonego.  :]

:mad: gdybym nie wiedział/widział to bym nie pisał,  przede mną leży nie brendowane htc i vario III, i zgadnij, różnią się tylko kolorem, niesamowite prawda ?? sam byłem w szoku ............ :]
tak ciężko zrozumieć ?

*

Offline jeri

• *
  • 65
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 15, 2008, 14:47:52 »

I klawisze mają dokładnie takie same?Rzeczywiście,ciężko zrozumiec,bo zdjęcia mówią co innego.Test Jakuba chyba też o tym wspomina.Ale Ty oczywiście masz je przed sobą i różnią się tylko kolorem.Jak znajdziesz przed sobą również OKULARY (wszystko jedno ,brandowane czy nie), to przyjrzyj się tym klawiszom.Może nawet się zniżysz wtedy. EOT. :mad:

*

Offline kluczus

• **
  • 162
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 15, 2008, 15:14:13 »
dobra, widzę, że dalej nie rozumiesz, ok, ale to już Twój problem
proponuję albo poczytać ze zrozumieniem albo wybrać się do sklepu/salonu i zobaczyć na własne oczy, skoro do Ciebie nie dociera,

nie mam już zamiaru karmić trola,

pozdrawiam i życzę dalszysz sukcesów

*

Offline Michel

• **
  • 183
  • HTC HD2
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 15, 2008, 19:28:11 »
Proszę zajrzeć tutaj. Dla TyTN II, a ja mam Vario III. Pasuje jak ulał. Jest bardzo ładnie wykonane i ma nawet klips do paska. Nie zasłania żadnych portów. Pierwsza klasa. Cena z wysyłką na Europę to 3.60 funta (ok. 18zł). Zapłaciłem w niedzielę, w poniedziałek dostałem maila, że wysłane i dostałem w następny wtorek. Osobiście uważam, że warto. Lżejsze to niż aluminium. Twarde, nie jak te kondomy na komórki. Jest dwuczęściowe i bez problemu można rozsuwać klawiaturę.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=120206287272&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=002
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T

« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 15, 2008, 19:29:52 »
Nie wiem czy www.pdadb.net jest wystarczajaco wiarygodnym serwisem ale mozna tam znalezc rowniez i takie porownanie: http://tiny.pl/p26w

No i to sa te same modele produkowane przez HTC i brandowane dla roznych operatorow...

*

Offline jeri

• *
  • 65
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 15, 2008, 19:53:38 »

No,to się temat rozwinął.O technicznych różnicach nie wspominałem, bo z tego co wiem, to ich nie ma.Różni się jedynie obudową,czyli głownie kolorem, ale i nieco kształtem klawiszy.Za to w tym porównaniu do którego linkujesz spostrzegłem i w jednym i w drugim urządzeniu d-pad 5 ways - a Jakub wyraźnie pisze,że HTC zaszalało dając ruchy po przekątnej.Ja tam wierzę Jakubowi jednak, bo jest sumienny do bólu  :P

*

Offline Michel

• **
  • 183
  • HTC HD2
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 15, 2008, 20:08:50 »
Różnice występują w sprzęcie na Azję i USA, gdzie np. nie ma przedniej kamerki lub obu. Jako, że w Egipcie używanie GPS jest niezgodne z prawem, sprzedają TyTN z zablokowanym GPSem (ale da się odblokować po wgraniu ROMu).
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T