TYTN 2 problem ze zmiana oprogramowania. Rozlacza tel w trakcie wgrywania ;/

• 8 Odpowiedzi
  • 1554 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

witam mam taki problem jak w temacie. Robie wszystko tak jak w tym temacie http://windowsmobile.com.pl/aktualnosci/instalacja-romu-z-manila-2d-na-htc-tytn-ii.html    dochodze do punkktu 7 i w trakcie jak aplikacja   Kaiser-HardSPL-3.29  wczytuje rom to telefon sie rozlacza i komp mi sie restartuje. Co to moe byc?? wczoraj jak to robilem to w trakcie punktu 7 wyskakiwal mi ten blad    Error 202 No connection when trying to install the ROM. moze ktos mial taki problem?? prosze pomozcie bo jestem poczatkujacy i nie jestem ekspertem w tych kierunkach. pozdrawiam

Połączone: [time]Styczeń 02, 2012, 20:34:44[/time]
a i jeszcze jedno. te telefony tak sie dziwnie laduja przez usb ze raz laduje, po jkims czasie przestaje a potem znowu laduje?? dziwne to
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2012, 20:35:57 wysłana przez gryzli167 »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: TYTN 2 problem ze zmiana oprogramowania. Rozlacza tel w trakcie wgrywania ;/
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2012, 21:12:32 »
Jak bym był bardziej złośliwy to napisałbym: jak używasz instrukcji z innego forum to pytaj ich tam. U nas też są instrukcje, nawet lepsze.

Ja stawiam, że masz coś porte USB w Kaiserze (ładuje się też dziwnie) lub padnięty kabel lub port USB na PC.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

Odp: TYTN 2 problem ze zmiana oprogramowania. Rozlacza tel w trakcie wgrywania ;/
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 02, 2012, 21:39:47 »
no dziwne. mam jeszcze spv e650 to normalnie mi go laduje przez to usb .a znalazlbys mi jakas instrukcje taka w miare dla poczatkujacego?? bo nie moge znalezc ;)

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2012, 21:47:26 »
Równie dobrze gniazdo USB może już się nie trzymać płyty, podobnie miałem w HTC Wizard ;]

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2012, 22:00:14 »
ale ruszam koncowka usb i wydaje sie ze jest sztywne i nie ma zadnych luzow. to jutro go rozkrece i zobacze co sie dzieje. nie mam normalnej ladowarki sieciowej a przez ladowarke samochodowa laduje normalnie. da sie przerobic ladowarke samochodowa na sieciowa?? bo wiem ze w samochodowej sa 3 przewody a w tej sieciowej 2

Połączone: Styczeń 02, 2012, 22:02:08
a w twoim htc wizard tez tak ladowal ''na raty''?? ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2012, 22:02:08 wysłana przez gryzli167 »

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 02, 2012, 22:39:25 »
ale ruszam koncowka usb i wydaje sie ze jest sztywne i nie ma zadnych luzow. to jutro go rozkrece i zobacze co sie dzieje. nie mam normalnej ladowarki sieciowej a przez ladowarke samochodowa laduje normalnie. da sie przerobic ladowarke samochodowa na sieciowa?? bo wiem ze w samochodowej sa 3 przewody a w tej sieciowej 2

Połączone: Styczeń 02, 2012, 22:02:08
a w twoim htc wizard tez tak ladowal ''na raty''?? ;)

Raczej nie ma jak odczuć jeśli we wtyku luty puściły.
Tak, na początku ładował się "na raty", a później było coraz gorzej, w końcu sam to zlutowałem, ale po kilku samodzielnych lutowaniach sam wtyk zaczął się pieprzyć więc dałem sobie spokój bo i tak za pare dni miałem mieć nowego fona.

*

Offline zgf1

• **
  • 176
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 03, 2012, 11:45:33 »
Moga tez byc luzy w samym gniezdzie, ja tak mialem w swoim kaiserku, po zakupie nie ladowal sie przez usb, sluchawki nie dzialaly, wiec wzialem igle i w gniezdzie miniusb podgialem troszke blaszki, od tego czasu juz nie mam problemow z ladowaniem czy komunikacja, nie zawsze trzeba przelutowywac gniazdo ;) (koszt tej operacji jest za duzy moim zdaniem)

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 03, 2012, 18:07:45 »
no juz probowalem podgiac blaszki i to samo. kupilem dzisiaj ladowarke ale nie mieli oryginalnych do htc tylko dal mi oryginalny kabel do htc  i adapter so gniazdka lg i tak samo laduje jak przez usb czyli raz laduje raz nie, ale po jakims czasie baterie naladuje do pelna. czy przez taka ladowake co kupilem ladowanie jest inne niz normalna oryginalna ladowarka do htc?? mam jeszcze htc S730 WING  i htc s710 i normalnie laduja przez ta ladowarke

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 06, 2012, 20:59:35 »
witam. teraz juz wiem ze to nie jest wina wejscia od ladowania (chyba) bo po podlaczeniu  tel do ladowarki sieciowej laduje sie okolo 1min i przestaje ladowac, po ok 1 min znowu zaczyna ladowac i tak w kolko a mam 7% baterii i tak stoi w mijscu, nie idzie w gore ani nie spada. a i zauwazylem jedna rzecz ze jak przestaje ladowac i klikne na telefonie na baterie, wejde w zaawansowane i odznacze i zaznacze "kiedy urzadzenie jest wlaczone, nie nalezy ladowac akumulatora po po podlaczeniu do komputera pc" to zaczyna na minute ladowac znowu i przestaje. nie rozumiem tego. prosze o pomoc