Witam,
Mam Kaisera od wczoraj. Dostałem go z Orange'a.
Ufny w to co wyczytałem na forum zabrałem się za niewielkie modyfikacje. Nie żeby zaraz cały ROM wymieniać, chciałem tylko zainstalować HTC Home.
- ściągnąłem i wgrałem HTC Home Customizer, odpaliłem - zainstalował się
- sciągnąłem i wgrałem HTC Home plugins, odpaliłem zainstalowało się
- poprosił o reset, to go miał
- po uruchomieniu, przez Programy->HTC Customizer - zostałem przepytany na rózne okoliczności: ustawiłem język na Polski, reszta defaultowo.
- program zgłosił problem z językiem polskim
- kolejne uruchomienie i okazało się że ustawił go sam na US English
- wyszedłem z programu, przeszedłem do Ustawienia->Dzisiaj->Elementy, zaznaczyłem HTC Plugins
i...
zaczeły się cuda na ekranie, zgasła połowa ekranu i zwis. Nic to pomyślałem wyłacze i włączę.
I tam go własnie resetuje na różne sposoby (wyłącznik nie działa), przez dziurkę, przez otwarcie obudowy na karcie SIM, wyjęcie baterii. próbowałem uruchamiać bez karty pamięci, bez karty SIM, efekt podobny... Zwis.
Przy jednym z resetów doszedł do informacji iż uszkodzony jest plik autorun. Teraz regularnie wysypuje się na próbie wpisania kodu PIN. Nie działa klawiatura na ekranie ani wysuwana. Nie ma możliwości połączenia kablem z kompem. Kompletna klapa.
Czy ktoś z was ma jakąś sugestię, jak postąpić w takim wypadku. Czy już szukać serwisu?
Pozdrawiam