ThrottleDiamond I Multilang(WWE/DAN/NOR/SVE/NLD/FRA/GER/ITA/PTG/ESN/PLK/RUS)

• 22 Odpowiedzi
  • 3289 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lovelasik

• 357
  • Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
  • Sprzęt: Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
Co o tym sądzicie??? W językach WWE/DAN/NOR/SVE/NLD/FRA/GER/ITA/PTG/ESN/PLK/RUS
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=405897

Download PL: http://f1ip.net/Downloads/KaiserFiles/Roms/Gullum/Kaiser_TD_PLK.zip
Super się prezentuje ale troszke muli. Może przez te przejścia. :D

Z rezygnowałem z niego, no szkoda że nie z optymalizowany.
Jak narazie nikt dorównując efektami nie zrobił czegoś podobnego o ile się nie myle?

« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2008, 20:12:46 wysłana przez lovelasik »
Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
  • Gadżeciarz - Fotograf - Militarysta :P
  • Sprzęt: LG L7
Odp: ThrottleDiamond I Multilang(WWE/DAN/NOR/SVE/NLD/FRA/GER/ITA/PTG/ESN/PLK/RUS
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 10, 2008, 22:33:50 »
Wrzuciłem go i miałem go przez 7 minut  :P po czym wywaliłem :P, jak dla mnie przebajeżony a język Polski to był, a czasmi go nie był, pół na pół przetłumaczony.

Polecam ROM Duttego :)
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....

*

Offline lovelasik

• 357
  • Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
  • Sprzęt: Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
Odp: ThrottleDiamond I Multilang(WWE/DAN/NOR/SVE/NLD/FRA/GER/ITA/PTG/ESN/PLK/RUS)
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 10, 2008, 22:38:24 »
A no bywa, mi tam się podoba. :ok:
Zobaczymy na jak długo. :P
Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2

*

Offline cool78

• 44
    • www.kameleon-light.com
  • Sprzęt: HTC Kaiser
Odp: ThrottleDiamond I Multilang(WWE/DAN/NOR/SVE/NLD/FRA/GER/ITA/PTG/ESN/PLK/RUS)
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 10, 2008, 23:27:47 »
Ja go miałem przez 5 minut. bez smartdialing to dla mnie jest bezużyteczny.... No i masakrycznie wolno działa... Optycznie jest ładny - mi się podoba ale ma być funkconalny - ja wracam do HD3 z SPB Mobile Suite...

Odp: ThrottleDiamond I Multilang(WWE/DAN/NOR/SVE/NLD/FRA/GER/ITA/PTG/ESN/PLK/RUS
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 11, 2008, 00:09:41 »
testowałem przez 2 godziny;
strasznie muli, nie działa iGO i jeszcze pare rzeczy, j.polski jak juz pisaliscie jest albo go nie ma, tak jakby główne rzeczy były tłumaczone, co do bajernosci, to fakt fajne, ale do Dimonda jeszcze troche (na XDA był taki wątek z touch3d z "klejnociku" i chodził prawie, prawie.. oczywiście chodzi mi o efekty 3d (przerzucanie zegara itp)), ja wracam do swojego ugotowanego.
pozdro

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 11, 2008, 00:12:04 »
dawno nie używałem podobnego szitu.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 11, 2008, 09:03:42 »
strasznie muli, nie działa iGO i jeszcze pare rzeczy, j.polski jak juz pisaliscie jest albo go nie ma, tak jakby główne rzeczy były tłumaczone, co do bajernosci, to fakt fajne, ale do Dimonda jeszcze troche (na XDA był taki wątek z touch3d z "klejnociku" i chodził prawie, prawie.. oczywiście chodzi mi o efekty 3d (przerzucanie zegara itp)), ja wracam do swojego ugotowanego.
pozdro
mógłbyś mi podać link do tego wąku z touch3d bo niemog się godoszukać :P

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 11, 2008, 11:14:54 »
dawno nie używałem podobnego szitu.

nooo rom jest tragiczny.. nie wiem czemu gosciowi chcialo sie tyle czasu poswiecac takiego "pisofszitowi"

*

Offline blade13

• **
  • 110
  • Sprzęt: HTC TytnII > HTC Touch Pro > HTC Desire HD > One X
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 11, 2008, 12:54:35 »
Mialem 5 minut i wrzucilem spowrotem oryginalny HTC :)  Strasznie muli, polowa jest po polsku a polowa nie i w ogole za duzo tych wszystkich bajerów...

*

Offline thevilish

• 25
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 11, 2008, 14:09:54 »
W tym ROMie błędem jest umieszczenie tego hiper-super nieudanego oprogramowania TrottleDiamond, które nawet Dutty'ego ROM skutecznie spowolnił poza granice przyzwoitości.

Proponuję poczekać na jakieś inne rozwiązanie, które będzie bardziej dopracowane, bo w chwili obecnej nawet funkcjonalność kuleje - nie tylko wydajność :)

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 11, 2008, 14:33:44 »
a ja proponuje zamknąć już ten wątek

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
  • Gadżeciarz - Fotograf - Militarysta :P
  • Sprzęt: LG L7
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 11, 2008, 16:59:12 »
To nie jest dobry pomysł żeby zamykać temat, może znajdzie się ktoś kto sprawi że ten ROM zacznie działać poprawnie i opisze to w tym wątku. Po co zakładać potem kolejne wątki i robić syf na forum.
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 11, 2008, 22:32:10 »
pozdro
mógłbyś mi podać link do tego wąku z touch3d bo niemog się godoszukać :P

Właśnie też nie widze; nie pamiętam jaki temat :(), ale chyba gdzieś mam cab z tym, to w weekend poszukam i wrzucę.

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 11, 2008, 22:41:07 »
dzięki:) próbowałem znaleść to i nieudało mi się zamiast wyszukać odpowiedni temat okazywało mi większość tematów w których coś pisano

*

Offline Gaara

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC Wizard --> HTC Kaiser
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 11, 2008, 23:31:56 »
Wie moze ktoś gdzie można znaleźć sam cab z TouchFlo3D taki jak jest w diamondzie i z tego co widze to w tym romie?
Nie sztuką jest nie popełniać błędów, sztuką jest sie na nich uczyć.

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 11, 2008, 23:40:08 »
nie rusza na niczym innym niz diamond orginalne touchflo3d. to jest tylko skorka do programu throtlle launcher - link chyba w opisie romu - dziala bardzo wolno...

*

Offline Gaara

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC Wizard --> HTC Kaiser
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 11, 2008, 23:53:04 »
a wygląda identycznie jak to orginalne z diamonda? chodzi mi np o te animacje zmiany godziny lub przeglądanie zdjeć lub wiadomości.
Nie sztuką jest nie popełniać błędów, sztuką jest sie na nich uczyć.

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 12, 2008, 00:02:24 »
a wygląda identycznie jak to orginalne z diamonda? chodzi mi np o te animacje zmiany godziny lub przeglądanie zdjeć lub wiadomości.
nawet jakby miało wyglądać tak jak na diamondzie to animacje by się klatkowały kajzerka by zamulała ja chce tylko zobaczyć jak to wygląda

*

Offline bern

• 1156
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 12, 2008, 00:38:40 »
http://www.throttlelauncher.com/portal/

wyglada podobnie do diamonda.. nie wiem dokladnie jak z animacjami bo nie pamietam. z tego linku sciagniecie dwa caby z tym samym co jest w romie..

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 12, 2008, 10:48:50 »
proszę tu macie CABy z TF:

http://rapidshare.com/files/129078053/CAB_y.rar.html

różne rodzaje i ustawienia.

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 12, 2008, 11:14:41 »
zakładka programy i główna z zegarem wyglądają niemal identycznie jak SPB Mobile Shell z diamond them

*

Offline marw73

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC HD2

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 18, 2008, 11:25:33 »
Throttle Diamond II 12 languages z datą 15.08.08

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=417582

http://download112.mediafire.com/m4j4s1cvlb3g/z3z3d71tq1b/KaiserPolish.zip

wgrałeś to? jak działa?

bo na XDA nic nie opisali konkretnego.

to ja napisze bo już zassałem i się trochę pobawiłem:

polski to tylko z nazwy
działa wolno, ta super grafika się zacina
wszędzie wywala Error

ten ROM to chyba ogólny ERROR!!! nie polecam!!!!!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2008, 12:04:23 wysłana przez snowrider »