the SIM card is missing...

• 3 Odpowiedzi
  • 974 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

the SIM card is missing...
« dnia: Listopad 08, 2009, 15:48:01 »
witam
mam vadofone 1615  z wm 6.1 od ponad roku, który działał bez zarzutów do dzisiaj,  wykrywa mi kartę raz na jakiś czas na ok 5 min później traci zasięg a gdy zrobię soft reset wyświetla mi komunikat "the sim card is missing". Zrobiłem hard reset ale to nie pomogło, próbowałem tez podłożyć papierek do karty  :P by miał lepszy kontakt z pinami ale to tez nic nie dało, inna karta tez nie działa. Może ktoś z was miał kiedyś taki problem?
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2009, 15:50:38 wysłana przez sadek89 »

*

Offline Ratman

• *
  • 61
  • Sprzęt: MDA Vario III  Asus P535
Odp: the SIM card is missing...
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2009, 10:45:07 »
A nie zmieniałeś nic w ROMie - ja miałem taki efekt przy zdejmowaniu simlocka (wg metody podanej na XDA dev) Nie widział ani karty na której działał wcześniej ani tej na której miał chodzić docelowo
Pomogła zmiana radia

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2009, 17:14:52 »
Nigdy nie zmieniałem romu stało sie to z dnia na dzień i po włączeniu działa przez kilka sekund mam nadzieje ze da sie jeszcze to naprawic.
zauwazylem teraz ze znika zasieg gdy ktos do mnie dzwoni.
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 00:01:14 wysłana przez sadek89 »

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2009, 11:37:52 »
Odświeżam temat, u mnie z dnia na dzień karta przestała być widoczna. Zupełnie nic nie modyfikowałem w romie (używany ponad miesiąc beż żadnych problemów WM 6.5). Jedyne co zrobiłem, to wyłączyłem PIN, żeby pobawić się Androidem.

EDIT
U mnie nie telefon był problemem a karta sim. Padła po blisko 6 latach używania.
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2009, 12:29:22 wysłana przez fezz »
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire