Szybkość działania Kasiera jako telefonu ?

• 10 Odpowiedzi
  • 1646 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Sonny

• 258
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2
Szybkość działania Kasiera jako telefonu ?
« dnia: Listopad 24, 2008, 18:52:45 »
Czy na szybkość działania Kasiera jako telefonu można wpłynąć tylko przez zmianę ROMu ? Problem polega na tym, iż jak ktoś do mnie dzwoni to pierwszy sygnał "budzi" telefon, drugi pokazuje zakładkę z numerem telefonu, a dopiero trzeci sygnał włącza dzwonek - czy można jakoś to przyspieszyć tak by pierwszy sygnał rozmowy przychodzącej robił te trzy rzeczy na raz - "budził" Kasiera, pokazywał numer przychodzący oraz uruchamiał dzwonek ??

Jak to wygląda na Waszych Kaiserkach ?
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline genius88

• 402
  • Sprzęt: TyTn II, Touch Pro (8GB microSDHC)
Odp: Szybkość działania Kasiera jako telefonu ?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2008, 20:07:43 »
U mnie dobrze dziala... Sprawnie sie odpala... Caly proces wybudzania sie, wyrzucenia info o probie polaczenia, do momentu dzwonka to jest jakies 3-4 sek, czyli po 2 sygnale od osoby dzwoniacej... Dodam, ze jest to PDA, a nie system UIQ... Byle Nokia 3310 szybciej wyrzuci komunikat, ale nie zrobi tego tak efektownie, no i nie obejrzysz dzieki niej filmikow na You Tube przez WiFi...  :proud:
R: 1.71.09.01 emo  HSPL: 3.29   ROM: Makus 7  -K | TP-  R: 1.17.25.09   HSPL: 1.90 Unsigned   ROM: AMIGAnTOMEK 6.5.3.28244 sense2.5

*

Offline hubi93

• 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2008, 20:33:35 »
mam tak samo jak ty Sonny, troche to mnie denerwuje...

*

Offline Sonny

• 258
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 24, 2008, 20:42:06 »
Dodam, że najbardziej wnerwiające jest także to, iż gdy do mnie ktoś dzwoni to pojawia się tylko taka mała zakładka z informacją o tym, a nie info na cały ekran (Kaiser z Orange). Można to oczywiście zmienić ( Tutaj stosowna dyskusja http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=115943.0 ) jednak to jeszcze bardziej zwalnia Kaisera... 
Pozostaje więc proste pytanie - Czy zmieniając ROM pozbędę się tych dwóch jakże wyjątkowo wnerwiających problemów czy mimo wszelkich możliwości jakie daje Kasier, jest to problem nie do pokonania ?
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline genius88

• 402
  • Sprzęt: TyTn II, Touch Pro (8GB microSDHC)
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 24, 2008, 21:06:31 »
Ja mam Radio w wersji 1.70.19.09 i ROM Makus'a 4.1 PLK (wersja z Manila 2D) z 9 listopada 2008... Dla mnie bardzo dobre polaczenie... Zasieg jedynie wydaje sie ciut gorszy niz w 1.71xxxxxx... A smiga jak trzeba... Chyba, ze na 400Mhz i 128RAM mozna jeszcze cos wiecej wycisnac...  :P :E
R: 1.71.09.01 emo  HSPL: 3.29   ROM: Makus 7  -K | TP-  R: 1.17.25.09   HSPL: 1.90 Unsigned   ROM: AMIGAnTOMEK 6.5.3.28244 sense2.5

*

Offline szymon74

• 291
  • Sprzęt: Asus P750,HTC Kaiser, Wizard, Samsung SGH-U900,  Nokia E51, Samsung Nc10 iPlus, PSP 1000, iPod Classic plus sterta gratów w szufladzie
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 24, 2008, 23:15:21 »
Kaiser tak ma. U mnie dzwoni po 2 sygnalach. Wizard potrzebowal jeszcze wiecej czasu.
Visca el Barca

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 25, 2008, 13:10:58 »
Sprawdzilem z ciekawosci jak jest u mnie i o to co zauwazylem:

- Dzwoniac z Nokii 7373 dziewczyny na Kaisera z wylaczonym ekranem uslyszalem dzwonek rowno z drugim sygnalem w sluchawce Nokii.
- W tym samym przypadku tyle ze Kaiser byl wybudzony trwalo to okolo 1,5 sygnalu.
- Dzwoniac w druga strone tj. z Kaisera na Nokie 7373 ta zaczela odtwarzac dzwonek rowno z pierszym sygnalem jaki uslyszalem w Kaiserze.

Testowalem to przy zasiegu 2G tj. z wylaczonym 3G w Kaiserze. Nokia nie posiaga modemu 3G. Posiadam oryginalny ROM WM6.1 i oryginalne radio to z tego ROMu jakie dostarcza HTC. Nie jest tragicznie aczkolwiek przydalo by sie skrocic ten czas.

*

Offline adriuns

• **
  • 138
  • (THC) TYTN II
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 25, 2008, 14:49:59 »
Mam Oryginalny rom z orange i to samo co u was. zalosne troche... i wkurzajce....
T(H)C TYTN II.
Rom PdaCorner v2
Jestem z Sandomierza....

*

Offline Sonny

• 258
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 25, 2008, 16:15:38 »
Trochę szperałem w sieci i... zainstalowałem najnowszy S2U2.  I jak na razie jestem bardzo zadowolony  :D

Kasier jak telefonik działa naprawdę szybko w porównaniu z poprzednim stanem:
1 sygnał - Kasier wybudzony, pokazuje info o przychodzącym połączeniu
PRZED 2 sygnałem - odtwarzanie dźwięku przychodzącego połączenia.

Udało mi się to osiągnąć przed odinstalowanie wszystkiego co zbędne oraz dobrą konfigurację S2U2 :)

Teraz pozostaje szukanie maksymalnie małego programu dzięki któremu będę mógł wybierać "ulubione" numery telefonów przez naciśnięcie na przyporządkowane zdjęcie do danego kontaktu - dokładnie tak jak Favorites w Inesoft Address Book.
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline arciuch

• 20
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 25, 2008, 17:17:44 »
Mam ROM Makusa w wersji 4.1 bez Manili. Radio 1.71.09.01 Protocol 25.75.40.02.eMo.
Kaiser wybudza się i zaczyna dzwonić przed końcem drugiego sygnału.
IMHO jest to bardzo dobry wynik jak na PDA z funkcją telefonu.

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 26, 2008, 11:25:36 »
a ja mam granie na czekanie i nie wiem ktory to jest sygnal ale chyba 3 . szczerze mi to jakos nie przeszkadza - moze dlatego ze nie puszczam sygnalów tylko dzwonie .dla mnie nie ma problemu. mysle rowniez ze to moze zalezec kto dzwonie - czy dzwonek jest standardowy czy wybrany specialnie dla tej osoby - czy jest dodane zdjecie - czy masz progrma do blokowania tel + do tego dochodzi szybkosc systemu .

nie sugeruj sie nowymi radiami 1.71.09.01 - przy kazdym romie pisze zalcane radio i ja bym sie tego trzymal .