sym0409.txt i polskie znaki w SPB Diary ???

• 2 Odpowiedzi
  • 884 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline karpik

• 29
  • Sprzęt: HTC TyTN II  +  microSDHC 8GB
sym0409.txt i polskie znaki w SPB Diary ???
« dnia: Czerwiec 07, 2008, 16:01:26 »
Po eksperymentach z roznymi rom'ami wgralem do Kaisera spowrotem oryginalny (Kaiser_HTC_WWE_1.56.405.5....Ship) i zauwazylem pewien problem - po ostatnim HR podmienilem tradycyjnie plik sym0409.txt na taki z polskimi znakami i wszystko wydawalo sie w porzadku...  jednak zauwazylem dzisiaj ze przy dodawaniu np. nowego spotkania lub zadania, przez przytrzymanie rysikiem na SBP Diary, klawiatura dziala tak jak by w/w plik byl nieruszony (zeby uzyskac polski znak trzeba kilka razy klikac Fn+spc)... juz myslalem ze zapomnialem podmienic sym0409, wiec szybko sprawdzilem... no i jednak jest jak byc powinno - polskie ogonki sa na swoim miejscu...
Troche mnie to zastanowilo, wiec sprawdzilem jak ma sie sprawa dodawania/edycji spotkan ale nie przez SPB tylko bezposrednio z systemowego kalendarza.. no i mnie zdziwko wzielo - tutaj wszystko dziala jak nalezy - polskie znaki sa od razu po pierwszym Fn+spc.

Skad moze sie brac takie dziwne zachowanie? (dodam ze kilka HR temu jak mialem ta sama wersje romu i spb diary, wszystko bylo ok)

Przeciez czy to z kalendarza, czy przez SPB na today'u to i tak edycja spotkania otwiera sie w oknie systemowego kalendarza  ???

ROM mam HTC - angielski (jak na poczatku posta)
SPB Pocket Plus - angielskie
SPB Phone Suit - angielskie
SPB Diary - polskie

wczesniej (*) w takiej samej konfiguracji bylo wszystko ok

*) wczesniej = na tym samym romie. Pozniej nastapilo kilka zmian na Diamond_L26, HTC_WWE_WM6.1, i jeszcze kilka wlasnej produkcji... po czym wgralem znow oryginalny i po kilku dniach zauwazylem opisana dolegliwosc..

Troche sie rozpisalem   B) ale mam nadzieje ze sie jasno wyrazilem  :P

EDIT:

Dodam jeszcze tylko dla jasnosci, ze problem dotyczy tylko wprowadzania pl znaczkow - samo wyswietlanie w Diary jest w porzadku
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2008, 16:03:26 wysłana przez karpik »
n o   r i s k   =   n o   f u n

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
Odp: sym0409.txt i polskie znaki w SPB Diary ???
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2008, 17:39:24 »
Przyłączę się do pytania, bo mam podobny problem. ROM oryginalny WM6.0 PLK i plik sym0415.txt.
Plik podmieniony, polskie znaczki na pierwszych miejscach w swoich liniach, a w niektórych programach (np. w mobile gadu) muszę wielokrotnie klikać Fn+Spc, żeby dostać polski znaczek. Na początku po zakupie kaiserki i pierwszej podmianie pliku było wszystko OK. Po HR i kolejnej podmianie tak się porobiło  :O

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
Odp: sym0409.txt i polskie znaki w SPB Diary ???
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2008, 21:33:25 »
Są trzy metody: nadgrywasz plik z takimi samymi cyferkami0415, 0409 itp
dogrywasz czysty sym.txt lub z cyferką 415,409
lub wszystkie na raz i sf.
Inaczej się nie da, metoda prób i błędów
no i 3 metoda, kuchnia i zmiana na poziomie kuchcenia

Napisane: Czerwiec 07, 2008, 21:32:19
aha, pamioętajcie o wszystkich kropkach tzn. np:sym.0415.txt