ŚWIEŻY NABYWCA PPC - NIE OGARNIAM... :(

• 4 Odpowiedzi
  • 699 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ŚWIEŻY NABYWCA PPC - NIE OGARNIAM... :(
« dnia: Kwiecień 12, 2010, 17:12:47 »
witam. kupiłem takiego oto kaiserka
http://www.allegro.pl/item986900977_htc_tytn_ii_z_pelnym_zestawem_od_1_zl_polecam.html
jest to mój pierwszy telefon tego typu (wcześniej jednobryłowe nokie na systemach producenta) i w związku z tym mam kilka pytań - telefonu jeszcze nie mam u siebie ale pytam z wyprzedzeniem co by znalazły się jakieś odpowiedzi.
1. Telefon kupiony przeze mnie posiada simlocka na Orange... oczywiście potrzebuję ściągnąć loca i to nawet we własnym zakresie tak jak jest to przedstawione w FAQ ale wertując forum doczytałem że jednemu z użytkowników z tego powodu kaiser odmówił wykonywania i odbierania połączeń - prosiłbym o wytłumaczenie od czego to zależne ewentualnie pokierować mnie co zrobić jeżeli miałbym to samo gdyż w FAQ z tego jak rozumuję pokazana jest metoda tylko z jednym 'radiem'...
2. ROM... ROM... ROM... czym on dokładniej jest? jest to oprogramowanie tak jak XP na komputerze tak WM6.1 na pocketpc? jeżeli tak to czy wraz ze zdjęciem simlocka nie trzeba przeinstalowywać mu nowego systemu? (w komputerze po zmianie hardware wypada też zmienić soft...).
3. Najlepiej prosiłbym kogoś kompetentnego o kontakt ze mną (np. gadugadu) kogoś cierpliwego kto spokojnie potrafiłby mi wytłumaczyć jak obejść się z tym wielofunkcyjnym kombajnem.

pozdrawiam - kikusek19

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
Odp: ŚWIEŻY NABYWCA PPC - NIE OGARNIAM... :(
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 12, 2010, 17:25:13 »
czytać, czytać, czytać

np. tu: http://pdaclub.pl/forum/kaiser/faq-kaiser-%28htc-tytn-ii%29-informacjesimlockrom-itp/msg701720/#msg701720
brak simlocka, nie oznacza, że musisz wgrywać nowy rom, aczkolwiek pewnie będziesz chciał wgrać nowy rom do pda. simlock to nie hardware tylko właśnie software (swoją drogą w kompie też niekoniecznie zmieniając np kość ramu musisz na nowo stawiać system ;)
end of fear
yo is here

*

Offline sever321

• 478
  • Sprzęt: Nokia Lumia 930, 630, Samsung Xcover 3
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2010, 19:30:45 »
no na GG można byłoby pogadać ale numeru nie ma :/
Najpierw czytaj potem działaj!!

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2010, 19:39:40 »
no też mówiłem że jestem w tym temacie nowy:) (aczkolwiek nie aż tak żeby uznawać simlocka za hardware - poprostu źle wyjaśniłem co mam na myśli:)
a gadugadu to 9994168, z tym że dziś już niedostępny bo pojutrze zaliczenie z fizyki... ale jak ktoś się odezwie to w wolnej chwili napewno odpowiem:)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 12, 2010, 19:49:49 »
Po pierwsze - nie krzycz na forum. A juz na pewno nie w temacie postu - zapoznaj się z zasadami netykiety (www.netykieta.pl).
Po drugie - naucz się prawidłowo tytułować wątki - znów zasady netykiety.
Po trzecie - na forum najpierw poszukujemy rozwiązania w istniejących wątkach, a dopiero jak nam się nie uda zadajemy pytanie - po raz trzeci wychodzi brak znajomości netykiety, no i dodatkowo regulaminu.

Watek - zamykam.