Kolego bądź tak uprzejmy i poprowadź za rączkę co pobrać i jak doinstalować to do Spb Mobile Shell HTC Kaiser
Na stronie którą podałem wybierasz download -> full packages a następnie pobierasz z tamtąd " Release 3.1.1 QVGA (240x320) version (Multilanguage) "
Kopiujesz to na kartę pamięci (w formie wypakowanej jako folder). Następnie odpalasz plik Mortscipt.exe - umożliwi on otwieranie kojenych plików, które same ustawiają skiny:)
Kolejnym krokiem jest odpalenie "Install_QVGA.mscr" - wybieramy język polski, następnie potwierdzamy żeby zainstalował wszystkie tematy (mówię z pamięci, więc mogę się mylić w kolejności).
Następnie robimy soft reset. Wchodzimy w SPB MS -> narzędzia i tam mamy Spb Skins 3.1 które klikamy
Na pierwszy raz proponuje wybrać Kyro -> Kyro HTC - na pierwszy raz możemy dać NIE kiedy zapyta czy "customizować" temat dzięki czemu otrzymamy ten oryginalny z HTC. Następnie powtórz te czynności, ale daj TAK i eksperymentuj z ustawieniami ikonek, przycisków zegarków itd.
Żeby nie eksperymentować na ślepo - polecam pooglądać sobie ikonki, tła itd na stronie którą podałem i wybierać właśnie te - dzięki temu można stworzyć swoją własną kompozycję (łącząc elementy).
Ostatnia bardzo ważna rzecz - Wchodzimy w "Dostosuj menu: i tam wszystko musi być w takiej kolejności jak wypiszę (nie można jej zmieniać bo nie będzie działać): 1. Organizer 2. Internet 3. Multimedia 4. Narzędzia 5. Programy 6. Ustawienia 7. wiadomości 8. Games 9. Navigation 10. PUSTE POLE 11. Moje menu
I teraz wyjaśniam - zakładka z programami ma tylko 9 pól - skąd więc wybraliśmy 11? 10 to Comm Menager który jest wyświetlony na górze między małym zegarkiem a nazwą sieci i innymi ikonkami. natomiast Moje menu jest to gwiazdka/serduszko (itp. - w zależności od tematu) NIE NA STRONIE gdzie mamy 9 ikonek z programami ale na głównej stronie MS czyli na tej gdzie zegar (analogowy bądź cyfrowy)
i to tyle - przepraszam jeśli opis jest dość chaotyczny, ale robie kilka rzeczy naraz, a niespecjalnie mam czas żeby go teraz jeszcze edytować. Dajcie znać czy działa