Spb Mobile Shell HTC Diamond theme by greatbal

• 21 Odpowiedzi
  • 5388 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Arkusz

• *
  • 77
  • Sprzęt: Milestone
Spb Mobile Shell HTC Diamond theme by greatbal
« dnia: Styczeń 25, 2009, 22:10:50 »
Siemka. Ostatnio poszperałem troszkę i znalazłem bardzo fajnie wyglądający theme - jak wyżej. Czy ktoś mógłby mi podać link do tego theme (bo wszędzie gdzie szukałem trzeba się zarejestrować) i opis jak to "doczepić" do orginalnego Spb Mobile Shell ? Taką mała instrukcję (maj inglisz iznt gut ;/)
Dziękuję z góry - Arkusz

Edit: zarejestrowałem się już, ale nie kapuje co trzeba po kolei zrobić - pomoże ktoś? chodzi mi dokładnie o to http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=2397136#post2397136
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2009, 22:20:02 wysłana przez Arkusz »

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Spb Mobile Shell HTC Diamond theme by greatbal
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2009, 22:50:09 »
ściągasz, wypakowywujesz, kopiujesz do katalogu tam gdzie masz zianstalowanego SPB MS i zastępujesz pliki... nic więcej...
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline Arkusz

• *
  • 77
  • Sprzęt: Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2009, 19:25:53 »
Dobra, wszystko zrobiłem - prezentuje się bardzo ładnie...
Ale (zawsze musi być "ale") jak się przesunie ekran (odwróci znaczy się) to tak jakby był okrojony - też tak macie? Czy da się jakoś zrobić, żeby nie móc wyjść do windowsa, tylko żeby cały czas było w tym theme ? Bo czasami sie wyjdzie - np. jak sie dzwoni do kogos to pozniej wychodzi itp...

Thx.

*

Offline genius88

• 402
  • Sprzęt: TyTn II, Touch Pro (8GB microSDHC)
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2009, 19:29:59 »
Mialem go... Lipny jest... Wrzuc sobie motyw Xperii juz lepszy jest... Posiadam go...
Napisane: Luty 04, 2009, 19:29:17
Zeby wyjsc to przelec palcem po ekranie od gory do dolu...
R: 1.71.09.01 emo  HSPL: 3.29   ROM: Makus 7  -K | TP-  R: 1.17.25.09   HSPL: 1.90 Unsigned   ROM: AMIGAnTOMEK 6.5.3.28244 sense2.5

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2009, 21:27:51 »
Ja mam odmienną propozycję, aczkolwiek Theme GreatBalla jest świetny, to to go bije na głowę (możliwość zmian całych tematów i poszczególnych jego elementów - ikon, przycisków, zegarków i samego rozkładu - 2 zakładki programów lub 1, kontakty z 9 polami lub 12, 16; 1 lub 3 strony kontaktów itd). A to wszystko realizowane za pomocą skryptów, bez żadnego ręcznego podmieniania plików itd - naprawde świetna robota.

http://www.imarche.net/omnia/index.php

W razie pytań dot powyższego chętnie pomogę:)

*

Offline genius88

• 402
  • Sprzęt: TyTn II, Touch Pro (8GB microSDHC)
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2009, 22:36:12 »
W Xperii tez jest miejsce na programy, kalendarz na oddzielnej zakladce i 3 zakladki kontaktow, wiec tez nie ma co narzekac... :P
R: 1.71.09.01 emo  HSPL: 3.29   ROM: Makus 7  -K | TP-  R: 1.17.25.09   HSPL: 1.90 Unsigned   ROM: AMIGAnTOMEK 6.5.3.28244 sense2.5

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 04, 2009, 22:41:59 »
Ja mam odmienną propozycję, aczkolwiek Theme GreatBalla jest świetny, to to go bije na głowę (możliwość zmian całych tematów i poszczególnych jego elementów - ikon, przycisków, zegarków i samego rozkładu - 2 zakładki programów lub 1, kontakty z 9 polami lub 12, 16; 1 lub 3 strony kontaktów itd). A to wszystko realizowane za pomocą skryptów, bez żadnego ręcznego podmieniania plików itd - naprawde świetna robota.

Kolego bądź tak uprzejmy i poprowadź za rączkę co pobrać i jak doinstalować to do Spb Mobile Shell HTC Kaiser

*

Offline NarSan

• 580
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 04, 2009, 22:59:08 »
tak po za tematem to ma być Mobile SHell 3 :) podobno odpicowany :)
HTC HD2

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 04, 2009, 23:40:17 »
Kolego bądź tak uprzejmy i poprowadź za rączkę co pobrać i jak doinstalować to do Spb Mobile Shell HTC Kaiser

Na stronie którą podałem wybierasz download -> full packages   a następnie pobierasz z tamtąd " Release 3.1.1 QVGA (240x320) version (Multilanguage) "

Kopiujesz to na kartę pamięci (w formie wypakowanej jako folder). Następnie odpalasz plik Mortscipt.exe - umożliwi on otwieranie kojenych plików, które same ustawiają skiny:)

Kolejnym krokiem jest odpalenie "Install_QVGA.mscr" - wybieramy język polski, następnie potwierdzamy żeby zainstalował wszystkie tematy (mówię z pamięci, więc mogę się mylić w kolejności).

Następnie robimy soft reset. Wchodzimy w SPB MS -> narzędzia i tam mamy Spb Skins 3.1 które klikamy

Na pierwszy raz proponuje wybrać Kyro -> Kyro HTC   - na pierwszy raz możemy dać NIE kiedy zapyta czy "customizować" temat dzięki czemu otrzymamy ten oryginalny z HTC. Następnie powtórz te czynności, ale daj TAK i eksperymentuj z ustawieniami ikonek, przycisków zegarków itd.

Żeby nie eksperymentować na ślepo - polecam pooglądać sobie ikonki, tła itd na stronie którą podałem i wybierać właśnie te - dzięki temu można stworzyć swoją własną kompozycję (łącząc elementy).

Ostatnia bardzo ważna rzecz - Wchodzimy w "Dostosuj menu: i tam wszystko musi być w takiej kolejności jak wypiszę (nie można jej zmieniać bo nie będzie działać): 1. Organizer 2. Internet 3. Multimedia 4. Narzędzia 5. Programy 6. Ustawienia 7. wiadomości 8. Games 9. Navigation 10. PUSTE POLE 11. Moje menu

I teraz wyjaśniam - zakładka z programami ma tylko 9 pól - skąd więc wybraliśmy 11? 10 to Comm Menager który jest wyświetlony na górze między małym zegarkiem a nazwą sieci i innymi ikonkami. natomiast Moje menu jest to gwiazdka/serduszko (itp. - w zależności od tematu) NIE NA STRONIE gdzie mamy 9 ikonek z programami ale na głównej stronie MS czyli na tej gdzie zegar (analogowy bądź cyfrowy)

i to tyle - przepraszam jeśli opis jest dość chaotyczny, ale robie kilka rzeczy naraz, a niespecjalnie mam czas żeby go teraz jeszcze edytować. Dajcie znać czy działa :)

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 04, 2009, 23:47:21 »
Zasysam programik i zaczynam eksperymentować .A w między czasie podaj gdzie i jakie piwo dostarczyć  :ok:

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 05, 2009, 14:57:16 »
I jak poszło? :)

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 06, 2009, 13:02:09 »
I jak poszło? :)
No i zainstalowałem to cudo .Na początku byłem bardzo pozytywnie zaskoczony ,nowe ikonki ,spora możliwość konfigurowania ,fajne tapety .Niestety dalej nie było już tak kolorowo ,kaiserek się zaczął wieszać i nie miłosiernie zamulać .Jedynym wyjściem był HR .Nie wiem co było przyczyną tych problemów ,wydaję mi się że ja zainstalowałem wszystko poprawnie .Szkoda bo to bardzo fajna nakładka ale u mnie niestety nie zadziałała

*

Offline osiol3k

• **
  • 140
  • Sprzęt: HTC Desire HD, GOCLEVER A103
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 06, 2009, 14:59:55 »
Potwierdzam to co Tactical napisał. u mnie podobne objawy z tą różnicą, że kaiser zawiesił się i nie reagował juz na nic. Po SR podziałał chwilkę i znowu zwis. Jedynym rozwiązaniem byl HR.
SPRZĘT: HTC Desire HD SYSTEM: SVHD 1.7.5

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 06, 2009, 18:27:37 »
Aha  :O to ja jestem jakimś szczęśliwcem, bo mam oryginalny rom Orange, nic nie robione prócz zdjęcia SIM Locka i wszystko działa rewelacyjnie :/ zastanawiam się co mogliście zrobić nie tak  :(

Jaką wersję Shella macie?

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 06, 2009, 22:09:53 »
Ja mam zainstalowane  Spb Mobile Shell 2 0 0.Podobno jest to najnowsza wersja ,ale nie jestem tego pewien

*

Offline NarSan

• 580
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 06, 2009, 23:21:44 »
Ja mam zainstalowane  Spb Mobile Shell 2 0 0.Podobno jest to najnowsza wersja ,ale nie jestem tego pewien

najnowsza to 2.1.4
HTC HD2

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 07, 2009, 01:31:58 »
i to zapewne jest odpowiedź na wasze kłopoty - nakładka wymaga Shella w wersji 2.1.2 :)   ja mam 2.1.4 i również działa idealnie:) próbujcie bo IMO warto :)) :)) :)) dajcie znać :))

« Odpowiedź #17 dnia: Luty 07, 2009, 02:21:12 »
Ok zrobiłem upgrade do wersji 2,1,4.I zobaczę co tego wyjdzie .

*

Offline osiol3k

• **
  • 140
  • Sprzęt: HTC Desire HD, GOCLEVER A103
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 07, 2009, 12:11:28 »
najnowsza to 2.1.4

A ta wogóle wersja u mnie nie dziala. niby sie instaluje i żadnego efektu nie ma. najsmieszniejsze jest to, że w usuń programy wogóle sie nie pokazuje.

Jak dla mnie koniec zabawy z tym oproramowaniem, odkładam do kategorii nieuzyteczny soft :)
SPRZĘT: HTC Desire HD SYSTEM: SVHD 1.7.5

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 08, 2009, 17:34:14 »
Ok zrobiłem upgrade do wersji 2,1,4.I zobaczę co tego wyjdzie .

I jak tam? Działa wszystko OK, czy tak jak kolega osiol3k szufladka "nieuzyteczny soft" ?

« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 16, 2009, 13:50:46 »

u mnie bomba :) wszystko działa jak na obrazkach :) no i tak wygląda :) ekstra.... dzięki

mam tylko pare pytanek w związku z tym softem:

1. Czy da się zrobić tak, żeby po naciśnięciu czerwonej słuchawki nie "wychodziło" mi z tej skórki do głównego ekranu WM?
2. Jak ustawić, żeby ikonka do poczty otwierała od razu moje konkretne konto ustawione w TYTNII (Gmail) a nie domyślnie "poczta outlook" ?
3. Czy możliwe jest, żeby ten sofcik przyczyniał się w jakimś większym/znaczącym stopniu do zjadania mi baterii? (nawet gdy ekran jest wygaszony)
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2009, 17:27:56 wysłana przez radpawlos »

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 18, 2009, 19:45:13 »
Niestety na pierwsze dwa pytania nie umiem Ci odpowiedzieć, bo jestem tylko użytkownikiem tej nakładki :/ dziwi mnie tylko w czym Ci przeszkadza to że czerwona słuchawka powoduje wyjście do standardowego TODAY ;) - np dla mnie to dobrze bo mam tam Kalendarz PocketBreeze:)  Co do trzeciego pytania dotyczącego baterii to nie zauważyłem u siebie żadnych zmian ani na lepsze, ani na gorsze:)