Soft czy hardware?

• 3 Odpowiedzi
  • 499 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Soft czy hardware?
« dnia: Marzec 31, 2009, 22:03:14 »
Witam. No to od początku. Kaisera mam od jakiegoś czasu. Słuchałem MP3 i telefon trzymałem w kaburze. Nie upadł ani nic. Wszystko było OK. Nagle usłyszałem dźwięk włączania notatek głosowych. Patrze, a tu faktycznie. notatki głosowe się włączyły. Myślałem, że może gdzieś mi się klawisz wcisnął czy coś. Ale dalej to samo, lecz ku mojemu zaskoczeniu nie działają klawisze funkcyjne i klawiatura QWERTY. Działa tylko OK, wciśnięcie pokrętła i power. O dziwo jeżeli ekran zgaśnie i go włącze to z automatu odpala mi się klawiatura numeryczna do dzwonienia, przeskakują w niej litery od A do E, znika i włączają się notatki głosowe. Hard restartu za pomocą klawiszy funkcyjnych zrobić nie moge. Skorzystałem z opcji czyszczenia pamięci magazynowej ale również nie pomogło. Czy jesteście w stanie mi coś podpowiedziec? Czy odrazu moge sobie zanieść telefon do serwisu? Mam nadzieje, że problem opisałem wmiare dokładnie.

@down. Rom fabryczny. Ja telefon mam krótko, ale wcześniej korzystał z niego pan, którego kombinowanie nie interesowało. Wykorzystywał go jako nawigacje. Soft Reset nie pomaga. Robiłem wszystkie możliwe kombinacje. Czyli z kartą pamięci, sim bez jednej lub drugiej itp...
Zrobiłem  Hard Reset systemowy (tak to się nazywa?!) z kartą sim i pamięci i bez i to samo.
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2009, 22:56:52 wysłana przez krille »

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: Soft czy hardware?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2009, 22:52:52 »
możesz opisać jeszcze czy robiłeś coś z romem czy jest oryginalny, kiedy była ewentualnie ostatnia zmiana.

Zrobiłeś SR? Jeśli nie możesz, wyjmij kartę SIM... uruchom i zobacz czy jest to samo.

Jeśli nie bawiłeś się romami, telefon masz x miesięcy, to chyba jedynie serwis mogę doradzić, ale może ktoś inny będzie miał inny pomysł.

*

Offline Lucas

• 24
    • www.hutaszkla.com
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 02, 2009, 16:49:31 »
Przerabiałem ten temat.
Oddaj do serwisu.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113449

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 09, 2009, 13:39:39 »
Telefon wrócił z serwisu po 8 dniach xd Wymienili płyte główną na nową i wszystko:) Gra i huczy xD Przy okazji nowego softa mam ^^ Serwis pierwsza klasa. Crc Regenersis czy jakos tak ^^