słuchawki bezprzewodowe

• 32 Odpowiedzi
  • 11346 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

słuchawki bezprzewodowe
« dnia: Luty 23, 2008, 16:39:45 »
Witam

Mam takie pytanko orientuje się ktoś czy model htc kaiser obsługuje słuchawki bezprzewodowe bluetooth? np. motoroli czy sonyericssona? wiem żeby takie słuchawki działały telefon musi obsługiwać protokół a2dp niektóre telefony tych firm to obsługują. :) :worried: 

*

Offline zyxell

• **
  • 193
  • Sprzęt: Raphael,Rhodium
Odp: słuchawki bezprzewodowe
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 23, 2008, 21:17:45 »
Kaiser obsługuje słuchawki bezprzewodowe np: Jabra BT5020 lub Motorola HT820
arbeit macht frei!

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 23, 2008, 22:55:31 »
Jabra także hula :ok:
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline MaciejK

• 706
  • Sprzęt: HD2, Iphone 3gs 32gb
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 23, 2008, 23:01:25 »
Temato joz byl

Warsztat 4x4 Modyfikacje Aut Ternowych Na Wyprawy i Przeprawy, Wyciągatki Zderzaki, Halogeny, Lifty Zawieszeń itp!
Za Pół roku w Polsce bedzie tak jak w Stanach Uwieżcie...

*

Offline wladbur

• 33
  • Sprzęt: Samsung Omnia II WM 6.5
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 24, 2008, 12:49:26 »
A ja mam pytanko trochę z innej mańki. Jestem posiadaczem Touch Dual i w przypadku korzystania z słuchawek bluetoth stereo nie mogę skorzystać z aplikacji "urządzenie wspomagające audio" ( w folderze Akcesoria ) w której zwarty jest korektor oraz inne regulacje dzwięku. Z aplikacji tej mozna skorzystać tylko w przypadku skorzystania z oryginalnego zestawu słuchawkowego. A jak to jest w przypadku Kaisera.

pozdrawiam wladbur

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 24, 2008, 18:33:46 »
jest dokladnie tak samo - equalizer dziala tylko przy sluchwkach na miniUSB :)
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920

*

Offline wladbur

• 33
  • Sprzęt: Samsung Omnia II WM 6.5
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 24, 2008, 21:23:44 »
jest dokladnie tak samo - equalizer dziala tylko przy sluchwkach na miniUSB :)

A czy jest rozwiązanie tego problemu gdzieś w sieci. Może edycja rejestru  lub update oprogramowania

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 24, 2008, 22:19:12 »
szukalem ale nie znalazlem - moze zbyt krotko sie tym zajmowalem ? sam nie wiem - po 15 min "dalem se siana" i zyje bez equalizera ;>
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920

*

Offline biiingoo

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 10, 2008, 11:54:42 »
Odnośnie słuchawek to moim zdaniem nie ma co sie bawić w jakieś motorole czy inne badziewia.

Jeśli chcesz mieć porządny zestaw stereo, który przy okazji jest zestawem słuchawkowym to wybierz produkt firmy PLANTRONICS Pulsar 590a lub 590e.

Model 590a różni się od 590e wyposażeniem. Model 590e to: słuchawki, ładowarka, pokrowiec. Model 590a to: słuchawki, ładowarka, pokrowiec, kabel usb jako ładowarka z usb, podstawka do ładowania na biurko, adapter stereo bluetooth podłączany np. do discmana czy tv. Żaden zestaw nie ma dongla bluetooth do komputera!!

Otrzymujesz: słuchawki, futerał i ładowarkę działającą na 220V ale przystosowaną do gniazdek amerykańskich. Wystarczy na allegro kupić sobie za złotówkę przejściówkę. Jest to zestaw 590e, czyli bez podstawki biurkowej do ładowania, bez kabla usb do ładowania, bez transmitera bluetooth z możliwością podłączenia do np. discmana. Ma on zwykłą wtyczkę jack i przesyła dzwięk z discmana do słuchawek.

Jeśli jednak masz Kaisera to jest to oczywiście zbędne. Nasze zabawki idealnie nadają się jako MP3 playery. Ze słuchawkami PLANTRONICS współpracują idealnie, masz oczywiście przyciski na słuchawce umożliwiające przewijanie utworów do przodu lub tyłu. Wystarczy odpalić kaisera, wygasić ekran i o nim zapomnieć, wszystkie operacje wykonywane są za pomocą przycisków na słuchawkach.

Czyli dla jasności:

- działają jako zwykłe słuchawki bezprzewodowe stereo (bez jakichkolwiek zmian w rejestrach!)
- działają jako zastaw słuchawkowy

A gdyby ktoś nie wiedział co to jest firma PLANTRONICS to wyjaśnię, że jest to lider producentów słuchawek i zestawów słuchawkowych na świecie. Jeśli ktoś kiedyś pracował w call center to doskonale wie, że operatorzy z innych nie korzystają jak właśnie z tej firmy. Słuchawki PLANTRONICS są wykorzystywane w centrach kontroli lotów, czyli wszędzie tam gdzie liczy się niezawodność i jakość dźwięku. U nas mało znane, zresztą jak wszystko co dobre ;).

W Polsce są one drogie, zestaw 590e na allegro kosztuje 300 pln. Nie będę nawet mówił ile kosztuje zestaw 590a w sklepie ;).
Dodam jeszcze, że po dokupieniu dongla bluetooth usb, mamy możliwość połączenia tych słuchawek z komputerem.

Ważne!!!! Na allegro można kupić różne rodzaje bluetooth, są to przeważnie tandety. Ważne jest by bluetooth był klasy pierwszej, czyli o mocy największej (100 mW). Nie jest istotne, czy będzie to bluetooth 2.0 bo słuchawki i tak działają w technologii 1.2, która gwarantuje brak zakłóceń z innymi urządzeniami.  Sprzedawcy na allegro wypisują bzdury, zachwalają, że bluetooth ma EDR, itp. Ważne jest to, że np. EDR pracuje tylko w klasie II, zatem zasięg jest krótszy, poza tym nasze słuchawki nie działają w technologii 2.0 zatem również nie obsługują EDR. EDR jest stosowany tylko do przesyłu danych na krótkie odległości kiedy liczy się szybkość transferu a nie jego stabilność/jakość. Bluetooth musi posiadać Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) oraz jeśli chcemy korzystać z przycisków na słuchawkach to również: Remote Control Profile (AVRCP). Ważne zatem jest oprogramowanie jakie dostajemy z donglem. Obecnie motorola ma w sprzedaży dongla, który nie wymaga instalacji ale działa tylko jako przekaźnik głosu. Nie może być wykorzystany jako bluetooth do przesyłu danych, np. plików. Starszy model motoroli ma możliwość również przesyłania plików lecz wymaga instalacji. Można oczywiście kupić zwykły bluetooth klasy I i zainstalować oprogramowanie Blue Soleil VOIP, ono jednak kosztuje, można je oczywiście ściągnąć z:...:)... (regulamin forum, nie mogę podać, ale chyba każdy wie). Jakość dźwięku jednak nie będzie najlepsza ze względu na universalne sterowniki. Warto zatem zastanowić się nad zakupem dedykowanego dongla bluetooth usb do właśnie rozmów VOIP z dostarczonym przez producenta oprogramowaniem.
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2008, 10:01:54 wysłana przez biiingoo »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 10, 2008, 12:56:15 »
Zaciekawiłeś mnie.
A jak z jakością dźwięku i wytłumieniem otoczenia ? Przyznam, że sporo wymagam od słuchawek, szukałem nawet na ich stronie jakiegoś "wyższego" modelu, ale to chyba najlepsze co oferują na BT...
Testowałeś to może tez z jakimś laptopem ?

*

Offline biiingoo

• *
  • 55
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 10, 2008, 13:21:53 »
Z laptopami a dokładnie wbudowanymi nadajnikami bluetooth jest kaszana. Mianowicie są to podstawowe urządzenia klasy II. Jeśli chcesz zatem korzystać z dobrej jakości połączenia to musi być dodatkowy, lepszy bluetooth przystosowany do VOIP. Tutaj masz link do zapisu audio pokazującego różnicę między połączeniem ze zwykłym bluetooth a przeznaczonym do VOIP, mającym multimedialną strumieniową transmisję danych (A2DP).
http://www.plantronics.pl/bluetooth/src/demo_pulsar590.mp3

Co do jakości np. muzyki z mojego kaisera... jest wyśmienita, oczywiście jak na słuchawki tej wielkości. Co ciekawe jakość muzyki nie ulega pogorszeniu jak oddalamy sie od telefonu. Jeśli odejdziemy za daleko to po prostu słuchawki zrywają połączenie z telefonem.

Co do wytłumienia to nie są to słuchawki co zakrywają całe ucho lecz do niego przylegają. W związku z powyższym z tym wytłumieniem po prostu najlepiej być nie może. Słuchawki jednak mogą grać głośno, zatem większego problemu nie ma. Pamiętać jednak należy, że są to słuchawki mobilne a nie przeznaczone dla maniaków dźwięku. Dla mnie brzmią idealnie ale zdaję sobie sprawę, że jakiś znawca miałby jakieś "ale". Jedno jest pewne, działają najlepiej z dostępnych na rynku a dlatego, że to Plantronics a nie jakieś g...no. Poza tym jeśli chcesz mieć super jakość dźwięku to TYLKO na kablu, bo każdy inny przesył dźwięku wymaga jego zakodowania a następnie odkodowania. Przy takiej operacji zawsze będą jakieś straty w jakości. Oczywiście dla normalnego zjadacza chleba jest to niesłyszalne, podobnie jak różnica w MP3 a WAVE.

Plantronics jest to firma, która robi słuchawki i w tym się specjalizuje. Łatwo zatem jest się domyśleć jakiej jakości jest dźwięk w porównaniu z innymi słuchawkami dostępnymi na rynku. Ja jak już wspomniałem swoje kupiłem na ebay, dzisiaj wystawiłem komentarz z konta biiingoo, więc lipy, gwarantuję nie ma ;).

A zabawka fantastyczna, zwłaszcza jak się zaczyna robić ciepło i można pośmigać na rowerku. Odpalasz słuchawki, ładujesz MP3 na Kaisera, gasisz ekran, chowasz do plecaka i śmigasz ;). Resztę obsługujesz bezpośrednio ze słuchawek ;).
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2008, 13:47:44 wysłana przez biiingoo »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 10, 2008, 15:00:26 »
co prawda rower mi ukradli :) ale przekonałeś mnie :)
co do laptopa bedzie trzeba pewnie pokręcić się za jakimś dobrym donglem do mojej toshiby... akurat jak kupowałem laptopa to nie zastanawiałem sie nad tym, jaki ma być BT, a teraz juz żałuję  :-|
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2008, 15:33:56 wysłana przez vonski »

*

Offline biiingoo

• *
  • 55
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 10, 2008, 16:29:07 »
Odnośnie bluetooth do kompa... to ja mam: http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=254151

Funkcje:
-generic Access
-SPP
-DUN
-OPP Server File Put
-OPP Client file Put
-HCRP
-HID Host
-PAN
-BIP Image Push
-A2DP
-AVRCP
-SYNC
-Headset
-Fax GW/DT
FTP Client/Server
-VOIP

Koszt w SATURN PLANET w Warszawie: 109 zł.

Na czerwono jest zaznaczone co jest niezbędne aby wykorzystać w pełni funkcjonalność i jakość dźwięku w słuchawkach.

Na allegro widziałem bluetooth Motoroli i Bluetooth ZOOM, obydwa za 99 pln. Motorola za dobra podobno nie jest a ZOOM nie jest dla mnie jeszcze marką, nie mogłem nawet się doczytać jakie dokładnie ma funkcje...

W każdym razie z dodatkowymi kosztami wyjdzie tyle samo co markowy sprzęt BELKIN, który na pewno działa, ma dobre oprogramowanie i wiele innych funkcji. Niewątpliwą zaletą tego dongla jest możliwość obsługi do 7 urządzeń na raz, czego ani Motorola ani ZOOM nie mają. Może się wydawać, że to bajer, ale przy pomocy tego urządzenia możemy korzystać równocześnie z myszki na bluetooth, słuchawek na bluetooth, synchronizować telefon, itd. Wbrew pozorom bardzo istotne.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 14, 2008, 14:49:19 »
a propo słychawek :P poleca ktoś jakieś w miare tanie i dobre? bo te z zestawu są nieco niewygodne :P najlepiej aby były na kabelku :P

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 14, 2008, 15:59:04 »
Douszne? Creative EP-630. IMHO najlepsze. Tylko potrzebujesz przejściówke na 3,5mm.

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 14, 2008, 19:34:49 »
Co do EP-630 to wie ktoś może co się dzieje bo mam taki problem, że lewa słuchawka gra mi ciszej... Jak podłączam do odtwarzacza i puszczam muzykę to brzmią mniej więcej tak samo głośno nawet jak przykładam do ucha, dopiero jak włożę do ucha to lewa gra znacznie ciszej i ma chyba słabszy bas. Próbowałem wkładać do obojga uszu i dalej to samo więc to nie problem z moimi uszami...

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 14, 2008, 23:15:09 »
biiingoo po takim opisie to az chce sie kupic taki sprzet :) normalnie maniak ( to komplement):)
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline tombzd74

• 31
  • Sprzęt: Qtek 9000, Kaiser - Orange
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 16, 2008, 11:17:01 »
biiingoo: Dziękuje(!), wyjątkowa kompetentna informacja na temat słuchawek!!

Pozdrawiam

« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 18, 2008, 12:50:00 »
Witam, nabyłem ostatnio HBH-DS980 i one mają w sobie funkcję buszowania po książce telefonicznej oraz po liście ostatnich połaczeń, niestey z Kaiserem mi nie chce w ten sposób współpracować, ma ktoś może pomysł co może być??? Oba urządzenia mają w std profil A2DP.
Pozdrawiam

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 18, 2008, 13:18:30 »
jeśli chodzi "muzyczne" dongle BT to polecam jeszcze Jabra a320s
w zestawie jest oprogramowanie Widcomm
http://www.jabra.com/Sites/Jabra/na-us/products/Pages/JabraA320s.aspx?producttab=Details

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 19, 2008, 07:17:20 »
A ja mam pytanie:
Czy ktoś orientuje się gdzie i za ile można kupić okulary Motorola Oakley z wbudowanymi słuchawkami bluetooth? ( nie chodzi mi o RAZRWIRE z jedną słuchawką do rozmów, tylko z dwiema do słuchania muzyki i rozmów )  I jakby ktoś był w stanie odpowiedzieć: czy zamiast tych szkiełek przeciwsłonecznych da się wstawić szkła korekcyjne??
Napisane: Kwiecień 19, 2008, 07:11:23
O tu macie zdjęcie tych okularów:

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 19, 2008, 11:42:39 »
przeszukałem google i znalazłem tylko z jedną słuchawką kosztujące około 245zł, jedynie na stronie motoroli znalazłem ten produkt który jest nazwany Motorola OROKR
ale jest to w Brazylijskiej sekcji strony motoroli  :P
http://direct.motorola.com/PRL/OROKR_Web_ProductHome.asp?country=BRA&language=PRL#
ale poszukam dalej może coś znajde.

*

Offline animae

• *
  • 50
  • Sprzęt: MDA Compact IV, HTC TouchPro, HTC TyTN II - do sprzedania, Dell Axim x51v - do sprzedania
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 24, 2008, 08:46:34 »
Witam,

Od jakiegoś czasu mam przyjemność korzystać ze słuchawek Sony DR-BT22. Wcześniej miałem okazję przez kilka dni bawić się podobnym modelem bo DR-BT21, jednak drażnił mnie pałąk na karku, który przy mocnym odchyleniu głowy w tył był bardzo niewygodny. Różnica między tymi modelami polega praktycznie tylko na tym, że w jednych pałąk jest na karku a w drugich tradycyjnie na głowie.
http://www.sony.pl/view/ShowProduct.action?product=DR-BT22&site=odw_pl_PL&imageType=Main&category=HED+Stereo+Bluetooth
http://www.sony.co.uk/view/ShowProduct.action?product=DR-BT22&site=odw_en_GB&imageType=Main&category=HED+Stereo+Bluetooth
http://www.sony.pl/view/ShowProduct.action?product=DR-BT21G&site=odw_pl_PL&imageType=Main&category=HED+Stereo+Bluetooth
Po pierwszym uruchomieniu byłem zawiedziony, bo o ile można było normalnie prowadzić rozmowę to muzyki nie było słychać w ogóle.  Na szczęście pomógł FIX ze strony HTC. Ze słuchawkami nie dostałem wiele bo zaledwie ładowarkę i stertę instrukcji. Jednakże konstrukcja słuchawek wynagrodziła mi brak takich rzeczy jak np. pokrowiec.
Słuchawki naprawdę bardzo ładnie współpracują z kajzerką, zaraz po włączeniu automatycznie się łączą z urządzeniem (oczywiście po wcześniejszym sparowaniu) i pracują w trybie zestawu słuchawkowego "headset". Po nieciśnięciu w słuchawkach Play, słuchawki łączą się w trybie "wireless stereo" i można z ich poziomu sterować odtwarzaczem muzyki. Przy włączonych słuchawkach odebranie rozmowy z poziomu słuchawek umożliwia jej prowadzenie właśnie przez słuchwaki, jednak odebranie rozmowy przyciskiem na telefonie dezaktywuje słuchawki i rozmowę prowadzimy normalnie przez telefon. Dla mnie to bardzo wygodna sprawa. Prawdopodobnie tak się dzieje też w innch słuchawkach, jednak do tej pory nie zwróciłem na to uwagi. Muszę też uczciwie przyznać, że czasem, bardzo rzadko, ale jednak zdarza mi się, że po zakończonej rozmowie odtwarzana muzyka nie jest wznawiana w słuchawkach, ale na głośniczku w mojej kajzerce. Wystarczy wtedy co prawda kilka razy kliknąć play/pauza w sluchawkach i wszystko wraca do normy, jednak taki rzeczy niekiedy się dzieją. Nie jestem pewien czy jest to wina samych słuchawek czy mojego gotowanego romiku (przy zabawie z Nokią N73 nic takiego sie nie dzieje). Krótko plusy i minusy (oczywiście w moim subiektywnym odczuciu):

plusy:
+ dobra jakość dźwięku
+ słuchawki są naprawdę wygodne w noszeniu
+ działa pełne sterowanie z poziomu słuchawek
+ bardzo wygodne przyciski sterowania odtwarzaczem i głośnością
+ mały rozmiar po złożeniu, tym samym łatwe przenoszenie
+ ładny, klasyczny design (bez świecących, błyszczących i rzucających się w oczy dodatków)
+ bardzo długi czas pracy (u mnie praktycznie zgodny ze specyfikacją +/- 5%)

minusy:
- ładowarka 3V, nie mam możliwości ładowania przez USB
- niekiedy brak wznowienia muzyki w słuchawkach po zakończonej rozmowie (prawdopodobnie wina mojego rom'u) - niektualne
- wtyczka w standardzie UK (w moim modelu)

Z ciekawostek. Słuchawki kupiłem w sklepie internetowym Sony w UK. Dlaczego? Ze względu na cenę. W naszych rodzimych sklepach internetowych słuchawki można znaleźć za ok 460PLN, raz trafiłem za 400PLN. W UK te same słuchawki kosztują 54£ co daje ok. 232 PLN. Oczywiście w jednym i w drugim wypadku należy doliczyć koszty wysyłki. Jak widać różnica jest znaczna. Przy zakupie w UK trzeba też pamiętać o przejściówce do wtyczki, jednak to nie jest jakiś porażający koszt. Na ebay'u w aukcjach ze stanów można je znaleźć jeszcze taniej, jednak mi zależało na Euro gwarancji.

pozdrawiam
animae
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2008, 19:34:24 wysłana przez animae »

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 24, 2008, 09:51:05 »
Jeśli chodzi o opisywane przez bingoooo! słuchawki Plantronics'a, to w zasadzie mogę potwierdzić ich zalety, ale muszę wskazać również na istotną wadę. Problem polega na tym, że prawa słuchawka migocze podczas pracy bardzo jasnym niebieskim światłem. Podczas używania w ciemnym pomieszczeniu jest to niezmiernie denerwujące, a podczas oglądania TV z dźwiękiem przez słuchawki praktycznie doprowadza do szału. Rozwiązaniem jest rozebranie prawej słuchawki i zamalowanie ciemnym mazakiem (permanent) stożka dochodzącego do świecącej diody LED. Najlepiej zamalować czerwonym kolorem, bo wtedy niebieski jest przepuszczany naprawdę w minimalnym stopniu. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego producent nic z tym dotąd nie zrobił.

Pozdrawiam,
MM

*

Offline animae

• *
  • 50
  • Sprzęt: MDA Compact IV, HTC TouchPro, HTC TyTN II - do sprzedania, Dell Axim x51v - do sprzedania
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 25, 2008, 19:36:02 »
witam,

Moje przypuszczenia związane z błędem dotyczącym braku wznowienia muzyki w słuchawkach po zakończonej rozmowie się potwierdziły. Wczoraj miałem chwilę i wrzuciłem sobie najnowszy rom'ik od Dutty'ego (Ruu_Signed_Duttys_WM6.1_Official_5.2.19209_1_58_16_27 [FIX]) - wszytko działa aż miło :). Mogę więc uczciwie skreślić ten minus.

pozdrawiam
animae

*

Offline Pietruk

• 6
  • Sprzęt: Kaiser
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 30, 2008, 22:31:31 »
przeszukałem google i znalazłem tylko z jedną słuchawką kosztujące około 245zł, jedynie na stronie motoroli znalazłem ten produkt który jest nazwany Motorola OROKR
ale jest to w Brazylijskiej sekcji strony motoroli  :P
http://direct.motorola.com/PRL/OROKR_Web_ProductHome.asp?country=BRA&language=PRL#
ale poszukam dalej może coś znajde.

http://www.optica.pl/index.php?p202,o-rokr-oakley-98763h
Tutaj masz, jeśli to o te chodzi.

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 01, 2008, 13:05:38 »
Dzięki bardzo :D:D

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
  • Sprzęt: Moto Flipout
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 01, 2008, 13:51:37 »
Po pierwszym uruchomieniu byłem zawiedziony, bo o ile można było normalnie prowadzić rozmowę to muzyki nie było słychać w ogóle.  Na szczęście pomógł FIX ze strony HTC.

Mógłby ktoś wrzucić tu tego fixa?  B)
Ipsa sua melior fama

*

Offline wrn

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 23, 2008, 10:08:24 »
hmmm ...a moze ktos mi doradzi :) zgubilem standartowe sluchawki od Kaisera (gapa ze mnie)... i teraz mysle co innego kupic...
1. czy kupic przejsciowke usb->mini jack i do tego jakies normalne slychawki (wybór ogromny)
2. czy kupic jakas sluchawke pod BT... widzialem kiedys jakas motoroli z dodatkowa funkcja odbiornika FM Motorola Bluetooth SoundPilot S705,
http://allegro.pl/item438233699_nowa_motorola_bluetooth_soundpilot_s705_promocja.html.... tylko cena troche spora...
moze ktos cos poradzi innego ?? fajnie by bylo wlasnie cos z FM bo tego strasznie mi brakuje w moim HTC:/
|R|6.5.3|ROM|WWE| ★ EnergyROM "Phoenix 2" 21885 ★Dec 17★ Sense 2.1

*

Offline Gaara

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC Wizard --> HTC Kaiser
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 23, 2008, 12:36:45 »
Przyjrzałem się tym słuchawką http://allegro.pl/item438233699_nowa_motorola_bluetooth_soundpilot_s705_promocja.html i widać tam ze do pilota sluchawki są podłączane przez zwykłego jacka. Czy wie ktoś czy mozna dostać samego takiego pilota? Albo przynajmniej coś o podobnych funkcjach..
Nie sztuką jest nie popełniać błędów, sztuką jest sie na nich uczyć.