1. Czy zdejmując simlocka i zmieniając rom może się coś "pochrzanić" z simlockiem, że znowu powróci?
Z tego co wiem, to nie.
2. Jeśli jednak wybiorę Kaisera z simlockiem ery (u nich płacę rachunki) i zmienię rom to czy też może się coś "pochrzanić"? (w tym przypadku chyba wolę żeby cały czas już był ten simlock ery)
Jeśli chodzi Ci o to, że coś może się pochrzanić z simlockiem to z tego co mi wiadomo, nie.
Pytanie jednak ewidentnie zmierza w kierunku kwestii gwarancji...
Było już wielokrotnie na forum, że zdjęcie simlocka nie powoduje utraty gwarancji (czego, jak myślę się obawiasz), za to zdjęcie CID-locka (potrzebne do zmiany romu) - gwarancję jak najbardziej unieważnia.
3. Czy są i polecacie jakieś serwisy w Warszawie, które zdejmują simlocka z kaisera, gdyż nie chce sam nic "pochrzanić" wykorzystując wspomnianą na forum angielską stronkę, gdzie robią to za 20 gbp. Wolę zapłacić trochę więcej, gdyż trochę ten sprzęcik kosztuje, a także preferuję oryginalny design HTC niż nijaki ery i dlatego myślę o kaiserze z simlockiem orange.
Nie wiem co można pochrzanić korzystając z imei-check.co.uk. Jedyne co robisz to odpalasz na kompie plik .exe, ze strony imei-check (przy podłączonym kaiserze), uploadujesz plik wynikowy, podajesz imei, robisz wpłatę i czekasz na KOD. Zdjęcie sim-locka polega już tylko na wpisaniu kodu w kasiera, kiedy sam o niego poprosi (a poprosi o niego po wpisaniu pinu karty sim, która jest zablokowana- tzn. której wcześniej używać nie było można właśnie ze względu na blokade sim-lock). I ot to tyle. Zapominasz o tym, że kiedykolwiek miałeś sim-locka.
Na mój gust to łatwej jest uwalić kaisera przy zmianie romu niż przy zdejmowaniu sim-locka...
Choć i w tym pierwszym przypadku uwalić sprzęt jest niezwykle trudno...
dodatkowe pytanie o automape (przyznam się nie szukałem w necie) czy kupując ją można bezproblemową przegrać ją na inna kartę pamięci, czy są jakieś zabezpieczenia?
Można ją nagrać na inną kartę, jeśli wcześniej nie była odpalana i nie była przypisana "do karty".
Po instalacji AutoMapy wybierasz czy ma być przypisana do urządzenia (wtedy działa tylko na jednym urządzeniu) czy do karty (wtedy działa na różnych urządzeniach z tą kartą). Jeśli jednak coś Ci się "odwidzi" zawsze możesz napisać do supportu AM, a oni odblokują Ci licencję, abyś mógł ją ponownie zainstalować na innym nośniku na przykład.