OK, dzięki - ruszam do zmiany. Tylko, że... nie znalazłem nigdzie radia 1.27.14.32, a takie mam obecnie i chciałbym takie samo wgrać z powrotem. Czy ktoś może mi zalinkować?
Niestety, nie może...
Sam próbowałem znaleźć, bez rezultatu.
Własnie testuję radio 1.27.12.17, bardzo ładnie się sprawuje, testowałem równiez 1.27.12.32, również bez większych problemów. GPS przy automapie łapie fixa w kilkanaście sekund po zaktualizowaniu danych o satelitach przez QuickGPS.
Potestuj oba, wybierz lepsze według Ciebie, patrz na zasięg, "szumność" rozmów, fixa GPS.
Napisane: Maj 09, 2008, 16:10:10
Witam, dziekuje za opis. Udalo mi sie sciagnac simlocka z brandowanego Kaisera z Orange. Teraz mam juz karte plusa... Wszystko jest ok ale wgralem radio 1.27.15.32 zamiast 1.27.14.32 i nie wiem czy to wina tego ale nie moge za nic ustawic polaczenia po GPRS. Przeszukalem juz wszystkie fora, instalowalem Network Wizarda, probowalem ustawien Saintraziela i nic. Caly czas mi wyskakuje komunikat: "Wystapil problem z nawiazaniem polaczenia z usluga GPRS w sieci maciezystej, gdize jestes zarejestrowany." No i nic wywala mi ciagle polaczenie i nic sie nie laczy. Czy ktos polaczyl sie z GPRS przy Plusie z telefonu z Orange?
To radio kolejne w kolejce do testów u mnie. Tez mam Oranżadowego ze zdjętym lockiem. Ciekawe czy to problem radia czy ustawień...
Co masz ustawione w
Ustawienia -> Połaczenia -> Zakładka "Zaawansowane" -> "Wbierz sieci" ?
U mnie tam jest przy łączeniu się z Internetem "Mój dostawca ISP" wybrany z listy, a w jego właściwościach (klik "Edytuj") tylko:
Nazwa "Plus", (znowu klik "Edytuj")
Modem "Łącze komórkowe (GPRS, 3G)"
Nazwa punktu dostępu "
www.plusgsm.pl"
I nic wiecej , żadnych użytkownikow, haseł, domen...
Ustaw tak i sprawdź.
BTW, pewnie następny problem to ustawienia MMS, poszukaj na tym forum, jest to dokładnie opisane. Jak znajdę chwilę poszukam i podeślę linka.