Seria Megapytan bułeczkowych

• 7 Odpowiedzi
  • 1384 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Skie

• **
  • 138
  • Sprzęt: HTC Tytn II, +6GB karta
Seria Megapytan bułeczkowych
« dnia: Listopad 18, 2007, 20:38:42 »
Każde pytanie dla mnie się kwalifikuje na oddzielny topic ale modki by mnie oskubał za 9 nowych topików na raz...  :E
 Więc do rzeczy :

1.Jak obrocic obraz na wyswietlaczu nie rozkladajac klawiatury.
2.Jakis szybszy sposob dostepu dp Comm MAnagera.
3.Cos zamiast tego wbudowanego PIM'a? Czy te wszystkie programy dodatkowe to tylko rodzaj skorki?
4.Konfiguracja poczty na onecie - wszystko chyba wpisuje dobrze a nie dziala. Co jest nie tak?
5.Zakladki today jakies lepsze? Jest jakis ranking ?Uzywa ktos spb? Jakie wrazenia?
6.Wideokonferencja przez wifi - jak? Czym? Skype? Ten wbudowany w system komunikator?
7.Przenoszenie/kopiowanie plikow do innych katalogow tylko przez copy/paste? Jest jakis manager w stylu norton commandera albo windowsowego explorera ?
8.Czy jak bateria sie wyczerpie i nastapi wylaczenie z tego powodu to cos sie traci (z rzeczy nie zapisanych na karcie)?
9.Uzywa ktos BT klawiatury, takiej skladanej na pol? Wraz
pozdrawiam
Skie

*

Offline Qlphn

• 49
  • Sprzęt: TYTN II  +  SPV C600
Odp: Seria Megapytan bułeczkowych
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 18, 2007, 21:19:36 »
1.Jak obrocic obraz na wyswietlaczu nie rozkladajac klawiatury.
jest mnóstwo programów, jeżeli nie da się inaczej to można coś napisać np. w .net - ok. 3 linie kodu.

2.Jakis szybszy sposob dostepu dp Comm MAnagera.
szybszy niż?
możesz go podpiąć do klawisza sprzętowego, możesz mieć skrót na ekranie today. (przez cLanuch na ten przykład)

4.Konfiguracja poczty na onecie - wszystko chyba wpisuje dobrze a nie dziala. Co jest nie tak?
aż sprawdziłem... moja działa ;)

5.Zakladki today jakies lepsze? Jest jakis ranking ?Uzywa ktos spb? Jakie wrazenia?

ja polecam rlToday i cLanuch, o zgrozo naraz (wiem, rlToday umożliwia 3/4 tego co cLanch ;) )

7.Przenoszenie/kopiowanie plikow do innych katalogow tylko przez copy/paste? Jest jakis manager w stylu norton commandera albo windowsowego explorera ?
z darmowych Total Commander

sorry że nie na wszystkie pytania - np. nigdy nie udało mi się wyładować baterii a poza tym rzadko mam coś w tle ;)

pozdr
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2007, 21:35:14 wysłana przez Qlphn »

*

Offline Skie

• **
  • 138
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2007, 22:49:09 »
Ad 4 moja juz tez  :ok:
pozdrawiam
Skie

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 19, 2007, 16:53:24 »
8.Czy jak bateria sie wyczerpie i nastapi wylaczenie z tego powodu to cos sie traci (z rzeczy nie zapisanych na karcie)?

Logicznie nie - to nie 2002/2003 F/S E (i wczesniejsze wersje). Nie utraci sie danych zapisanych w RAMie, bo jest to inny typ pamieci, nie wymagajacy zasilania - ale te rzeczy, ktore znajdowaly sie w ROMie (np. edycja pliku tekstowego, bez backupa i bez cache'owania - choc Pocket Word cos takiego robi, nie robi tego zbyt czesto), jednak sie utraci - tam nie da sie zapisac, nawet nietrwale (Read Only Memory).

*

Offline Skie

• **
  • 138
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 19, 2007, 18:40:29 »
Logicznie nie...itd
No to ok, w sumie nawet logiczne...
pozdrawiam
Skie

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 19, 2007, 22:04:57 »
Logicznie nie...itd
No to ok, w sumie nawet logiczne...

Wybacz, ale nie wiem, o co Ci chodzi z tym dopiskiem...

Moze uzylem jakiegos skrotu myslowego - rozwijam wiec nieco: "Logicznie (i PRAKTYCZNIE rowniez) po wyczerpaniu baterii nie traci sie danych zapisanych na 'dysku' (tj. w pamieci RAM), poniewaz to nie jest system WM przed wersja 5.0 (ktora to miala inaczej rozwiazane zarzadzanie pamiecia - nie chce mi sie nawet pisac dokladnie, bo temat jest oczywisty i byl walkowany w tysiacach miejsc, takze na tym forum). W systemie powyzej WM 5.0 stracic mozna jedynie dane w 'aktualnie otwartych programach', czyli np. fragmenty tekstu (nie bedace uprzednio zapisane auto-save'm, o ile taki istnieje w danym programie) albo stan gry w sapera ;) I to tez tylko w takich przypadkach, kiedy nie sa buforowane/cache'owane/zapisywane na biezaco (badz w jakims interwale czasowym) do RAMu".

Mam nadzieje, ze teraz jest jasniej... : P

*

Offline Skie

• **
  • 138
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 19, 2007, 22:09:00 »
Luz maria... przypadkowa zgodnosc cytatu z moim komentarzem  :) Zadnych podtekstow.
pozdrawiam
Skie

*

Offline tetsuo

• *
  • 50
    • http://www.burgmania.net/
  • Sprzęt: HTC Wildfire
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 20, 2007, 21:29:24 »
Ad.1  Settings - Screen i można wybrać orientation ...