Przeczytałem forum na tyle żeby nie zadawać bardzo głupich pytań i chciałem was spytać o parę rzeczy;
Jestem na etapie kupna telefonu, myślałem o N82 ale jakoś los naprowadził mnie na kajzera i teraz:
1. (uwaga pytanie może wydawać głupie) czy da się napisać SMSa jedną ręką ? Tzn. czy można normalnie palcem po tym ekraniku wystukać esa nie wyjmując po drodze rysika ani klawy?
hmmm ciezka sprawa - jesli wysylasz wiecej niz 5 smsow dziennie i chcesz to robic jedna reka to Kaiser slabo nadaje sie do tego celu.
krotkiego smsa calkiem wygodnie pisze sie rysikiem, dluzszego oburacz na sprzetowej klawiaturze.
2. Jaki jest wsółczynnik reakcji dresa na tego PDA, czy normalnie bezstresowo używacie go jadąc komunikacją publiczną, na przystankach ?
Wydaje mi sie, ze to zalezy gdzie sie przemieszczasz... np. na moim osiedlu duzo dresow ma wypasione telefony i nie zwracaja uwagi na Kaisera w ogole...
Co do przystankow i w komunikacji - nie wiem bo nie korzystam.
3. Jeżeli kupie stąd http://allegro.pl/item423413679_1388_htc_tytn_ii_gw24.html to rozumiem że nie będzie potrzeby zmieniania romu bo nie będzie tam fajansu w stylu orange i będzie chodziło gładko....
Niekoniecznie - gosc mogl wgrac WM 6.1, ale nie musial to byc oficjalny rom HTC...
...... 4. właśnie,ile się czeka na otwieranie poszczególnych okienek, aplikacji itp. miałem kiedyś SE p910 i myślałem że szału dostane, mam nadzieję że bez porównania są one ?
Kaiser demonem predkosci nie jest - ale da sie zyc.

Nawet przy 20 otwartych aplikacjach mozna szybko przelaczac sie miedzy nimi, a calosc reaguje zwawo.
5. Czy aplikację "z neta"
trzeba wgrywać jakoś specjalnie spreparowane czy trzeba najpierw złamać system lub co w tym stylu ?
Jest sporo przydatnego software'u na PPC dostepnego jako freeware. Polecam Google:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=freeware+ppc&btnG=Szukaj+w+Google&lr=A jesli piszesz o lamaniu czegokolwiek miej na uwadze, ze duza ilosc softu na PPC jest komercyjna i musisz takie aplikacje kupic.
Na szczescie orpogramowanie takie nie jest drogie.
5. i pytanie ostatnie czy ten telefon ma szanse przeżyć 2 lata dobrego traktowania ? Bo patrząc na slidera i te guziczki + dotykowy ekran to mam wrażenie że to badzo deikatny sprzęt, a wychodzę z założenie że pda a służyć człowiekowi nie na odwrót.
Postep w dziedzinie urzadzen mobilnych jest tak duzy, ze watpie ze za 2 lata bedziesz uzywal Kaisera...
Niemniej jednak jakosc wykonania + dbanie o sprzet powinno pomoc w bezawaryjnym uzytkowaniu w ciagu 2 lat.
Ja mam swojego Kaisera prawie pol roku i nie widze zadnych rysek, sladow zuzycia itp...
Wybaczcie że się tak trzęse i pytam ale dla mnie studenta -gadzeciaza suma 1300 zeta jest konkretna ....
Ostateczna decyzja o zakupie nalezy do Ciebie i nikt nie zagwarantuje Ci tutaj na forum, ze bedziesz z Kaisera zadowolony.
Ja jestem

- ale to moja prywatna opinia.